reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witam

iwonka25 - widzę,że Ty tak jak ja tylko z doskoku..ja czuję się podobnie... czasem mam wrażenie,że o naszych bliźniakach pamiętam tylko ja,a reszta jakby zapomniala albo nie chce pamiętac ze byli...a ja..nie ma takiego dnia zebym o nich nie myslala...i tak strasznie mi ich brak..

ola81 - jak fajnie widzieć dluższy post od Ciebie:)mam nadzieje ze wracasz...wiesz,z ta praca to moze bym mogla zmienic, ale caly czas zyje nadzieja,ze niedlugo bedziemy sie starac odzidzie..a nie chce tego dodatkowo odkladac przez szukanie pracy a potem jeszcze musialabym troche popracowac..ciezkie to zycie!

ilonka26 - pewnie odpoczywaj i zbieraj sily poki mozesz..jeszcze sie napracujesz w zyciu!

missiiss - super ze boboseksy udane:)

koti81 - trzymam kciuki za dobre wyniki!

mysza84 - chyba dla każdej z nas kolejna ciaza bedzie sie wiazala z lekiem..bo my juz wiemy ze II kreski na tescie nie musza wcale oznaczac szczesliwego zakonczenia za 9 m-cy..ale musimy byc pelne wiary i nadziei..ze bedzie dobrze!!bo kazda z nas wczesniej czy pozniej utuli swoje maleństwo!

lilijanna - wybieram sie na min tydzien na zwolnienie.musze porobic badania i odpoczac. szkoda ze ja sobie w pracy na takie "lenistwo" pozwolic nie moge:)

just - witaj!

agu_ska - ja sie nia nie przejmuje..tylko dala mi troche do myslenia..ze nie moge wkolko o tym rozmawiac,myslec, bo zeswiruje:(

karolcia81 - wiem ze jest ciezko ale musisz to przetrwac!Dobrze ze masz takiego fajnego szefa. Mam nadzieje ze dlugo tam nie posiedzisz..wiesz dlaczego..:)No i tak trzymaj!

LucyF - bedzie dobrze:)U gina uslyszysz same dobre wiesci:)

libi - witaj wsrod nas.. mnie kilka dni po zabiegu dosyc mocno bolalo w dole brzucha..jakby skurcze..wiec chyba to normalne?a mierzylas temperature??

yummy - gratuluje slicznego synusia!:)Fajnie ze napisalas,jestes kolejna iskierka nadziei dla nas czekajacych na cud

mamasowka - duzy chlopaka z Bartusia:)Super ze wszytsko ok..jeszcze chwila i bedziesz go tulic..ale masz cudny brzuszek!!

kaska - trzymam kciuki za wyniki!!!

slodziutka - naprwade Cie podziwiam!!!!!!!

karola322 - bardzo sie ciesze ze z Zuzia wszystko dobrze!!! Mam nadzieje ze Twoje nerki wytrzymaja i wszystko bedzie dobrze!

Moja pani doktor napisala ze bez problemu da mi zwolnienie, mam jej napisac tylko od kiedy do kiedy chce.. Wiec wezme chociaz na tydzien..a moze 2..Dzieki ze jestescie!!!

reklama
Czarna ja probowalam patent Missiiss z holsami:) moj M mowil,ze zimno ale ciekawie:p V Jolka... hmm robienie dobrze swojemu M z holsikiem w ustach

holsym sa super !! :-)

liljana ja jestem bez ciazy panikara a jak bede w ciazy kiedys to ja nie wiem jak ja przezyje... ale powiem wam ze do pionu stawianie mnie nic nie da bo jak kiedys panikowalam 3 dni przed porodem to dziewczyny z marcowek mnie uspokajaly ze to pewnie jakies zatrucie i ze mam takie"sranie" sory ze dosadnosc... a pozniej sie okazalo ze sie oczyszczam przed porodem i trzebabylo wtedy jechac do szpitala bo moze wtedy pecherz plodowy wychodzil przez szyjke :zawstydzona/y: dlatego wybaczcie ale jak bede stekac to nie poslucham jesli bedziecie uspokajac... wiele ta ciaza mnie nauczyla i mam nadzieje ze kolejna nie bedzie nauczka tylko poprawieniem bledow z pierwszej .

nie wiem co myslec juz o tej owulce... wkurzylam sie troche ale zobaczymy co tempka powie jutro oby byla jeszcze wyzsza... i co z tym antybiotykiem :confused: czy dzisiaij jeszcze wziac?? mozecie mi poradzic? bo go ie nie bierze w ciazy a jak ja zaciaze ?? w co watpie oczywiscie ale na wszelki wypadek chyba nie brac nie ??

Witaski

ewelina28 :tak::-D

kobietka jak dłużej jak 5 minut nie rusza się "myszką" czy pisze posta to trzeba się ponownie logować. Jeśli zalogujesz się odrazu poprawnie post Ci wyskakuje zapisany. A jeśli się pomylisz ginie. Najlepiej kopiowac swój post. A wiem coś o tym. Na początku tez mi wcinało.. ale wierzcie mi że szybko znalazłam na to sposób.. :zawstydzona/y::-D

kasikz ojjj jak Cię rozumiem z tym odsyłaniem taty od kajfasza.. do annasza.. masakra. Każdy chce umyć ręce i mieć pacjenta z "głowy". Naprawdę dużo w swoim życiu przeżyłam. Mamusia walczyła 13 lat z rakami (3 OSOBNYMI! Nie przerzutami) więc mogę napisać książkę na ten temat. Zresztą chcieli o mamie napisać bo takiego przypadku w Polsce ponoć nie było.. Więc doskonale Cię rozumie. Nie wiem gdzie to ślubowanie lekarzy że będą pomagać zawsze i każdemu... bzdura.

Pati.b za 5 dni rozumiem testowanko czeka? Ojj będziemy trzymać kciukasy!

Agatko nie ma to jak "fachowa" opieka na NFZ :baffled::sorry2:

ola** zaczekaj do walentynek! Byłby wspaniały prezent. Choć naprawdę wiem jak trudno doczekać do choćby terminu spodziewanej@...
Czy patent z holsami to :sorry2::szok::-D do seksów? Wsadzasz i On czuje zimno?:zawstydzona/y: czy ja jakieś takie kudłate myśli mam :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

czarna76 będziesz mieć więcej czasu dla nas.. a dzieci też będą tesknić za mamusią. Na razie są podekscytowane podróżą do taty ale szybko zaczną tęsknić za Toba...

ola81 jak miło znów czytać Twe posty! Udało i znów się uda! Ja w to wierzę. A że drobna pomoc wskazana to nie jest ważne. Ważne że niedługo doczekasz się maluszka w brzuszku...

V_jolka aaaa zapomniałam wcześniej napisać. Ja prawie 10 lat handlowałam ciuszkami dziecinnymi. Handel kwitł ale w połowie tamtego roku zamknęłam sklep..
Życze powodzenia w działalności..
A czemu nie myślisz od 0-12 lat?I skąd będziesz brać towar?

Annas81 ja robiłam te badania - to własnie jest ta immunologia i Czynnik V Leiden wyszedł mi do dupy.. Tak leczy się własnie tym co piszesz heparyną i acardem. A to są naprawdę drogie badania i jeszcze tylko jedne z wielu.. co moga coś wnieść. Bo tych oznaczeń genów jest naprawdę setki żeby nie powiedzieć tysiące.. Sama musisz zdecydować czy warto robić.
Co do histeroskopi czemu na NFZ nie chcesz walczyć? 800zł to kupa kasy. U mnie nie chciał nikt prywatnie zrobić po 4 poronieniu dopiero zorientowali się że można to badanie włączyć. Na szczęście wszystko ok...

ilonka jeśli tempka nie wzrasta i nie masz krwotoku i żadnych niepokojących objawów to nie ma się czym martwić ale warto obserwować. I już nie miej pomysłów by robić przemeblowania :-p

Aga34 z pamięci :sorry2: jakoś tak.. tylko z nickami mam problem już bo za dużo przeciążona głowa była.. ale powoli zaczynam łapać ktora z Was i co i jak :zawstydzona/y:;-):tak:
Obajwy Twoje jak najnormalniejsze. Zdziwiłabym się gdyby były inne ;-):-D

karola322 uuuuu to niedobrze z tymi nerkami.. a żadnych zaleceń nie dostałaś? Hmmm musze popytać BB-owiczki bo któraś to miała problemy z nerkami pod koniec ciąży.. ciekawe co mogłaby Ci doradzić..
Póki co trzymajcie się z Zuzią ... buziam

wiolka_1982 jak nic.. idź na L4 i odpocznij.. a jak! Czy staracie się już o jakąś fasoleczkę w brzuszku? Czytam że badania będziesz robić dopiero??

missiissi nas słuchać nie musisz. Słuchaj siebie i głosu Twego serca. Już wczoraj albo dziś pisałam żeby lepiej wyjść na panikarę niżeli przeoczyć jakiś objaw niepokojący nas! Ale takie stresowanie ani TOBIE nie wyjdzie na dobre a tym bardziej DZIECKU. Więc już dzisiaj musisz wiedzieć że nerwy nerwami ale jakiś tam rozsądek musisz zachować by nie zwariowac. A nas masz po to by wspomóc i podtrzymywać na duchu. Napewno nie będziemy Cie odwlekać w sytuacjach gdy coś Cię będzie niepokoić...
Co do antybiotyku. Ginek mi powiedział (jak miałam jakieś zapalenie a wiedziałam że seksy były i dzidzi mogła już być - było to po dniach płodnych) że zanim ciąża się zagnieździ w macicy to mamy jeszcze kilka dni i na tyle przepisał mi antybiotyk. Okazało się że w ciąży wtedy byłam.. a antybiotyk raczej nie zaszkodził tylko gen...

Słodziutka holsy to patent Missiiss:p nam tu podpowiedziany jakis czas temu... na rozgrzewke do boboseksów albo jako odpust i nagroda dla naszych M dzielnie walczących w boboseksikach:)
ja w piatek bede miala 28dzien ,do walentynek moge nie wytzrymac.poza tym jak przyjdzie@ to nici z testowania. zarzekalam sie coprawda,ze testowac nie bede tylko czekac na @.a jak nei przyjdzie to wtedy,ale korci mnie strasznie ;)a u mnie ostatni byl 28wlasnie.wczensiej 30 wiec nei wiem :)

Missiiss ja tez bym wziela antybiotyk jeszcze tak jak mowi Słodziutka. dopiero przeciez boboseksy zaczelac wczoraj tak? ;)

Karola dopiero doczytalam. dobrze ze malutka jest zdrowiutka!!! juz blizej niz dalej kochana.dasz rade z tymi nerkami wrednymi nawet

reklama
olcia tylko moj gin mi powiedzial wyraznie nie zachodz pani w ciaze podczas brania antybiotyku tego wiec jesli kreska na tescie dzisiaj byla ciut slabsza tempka sie podwyzszyla o 0,10 to moze byla owulka wczoraj :confused:a wczoraj byl seksik.... zobacze jak jutro skoczy tempka wyzej juz nie wezme jak nizej bedzie to wezme rano.... juz sie nie moge doczekac kiedy bedziesz sie nam chwalic bo ja raczej wierzyc w moja owulke nie wierze :no:

Do góry