reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

vjolka to ty juz masz maluszka jednego no nie takiego juz maluszka hehe :tak: aha ... ja tez mialam sklep zalozyc ale chce pierw dzidzia pozniej sie tym zajme.... a mas zmoze gdzies strone co trzeba skladac o dodacje do pup jesli chce sie zalozyc wlasna dzialalnosc?? bisnesplan pewnie to podstawa i jeszcze cos trzeba?? aha i nie wiesz czy to sie sklada do up w miejscowosci gdzie mieszkasz cyz tam gdzie chcesz otworzyc dzialalnosc?
Kotek
to zależy od konkretnego PUPu
w razie czego...
służę pomocą..
w miarę moich możliwości...
Ja właśnie złożyłam taki wniosek
a teraz pracujemy nad drugim wnioskiem - dla mojego D...

U mnie np.
Można wyjąć z dotacji 18400
A u mojej znajomej już tylko 12000

reklama
aha ... to bede musiala najpierw sie wypytac w urzedzie pracy o cos takiego . tylko nie wiesz czy to treba w tym meiscie co chce sie zalozyc dzialalnosc czy tam gdzie zameldowana jestem ??

Vjolka naprawde super sie sprawuje my mielismy sobieb kupic ,ale dostalismy w prezencie Jalepiej kupic sobie w markecie albo na alegro.Robie w nim duzo ryby frytku kurczak griluje naprawde i jest wygodny szybko sie myje .ja jestem zadowolona a tez nie bylam na przekonana .Mam mikrofale ale nie zabardzo jej uzywam wiec tylko kolejny mebel w kuchni.
Ale ten halogen jest super.
Słodziutka jak mozesz to podaj przepis na tez orzeszki trzeb akupic specjalne foremki do ich pieczenia,ja sie nimi zajadalam jak bylam dzieckiem :-D

vjolka to ty juz masz maluszka jednego no nie takiego juz maluszka hehe :tak: aha ... ja tez mialam sklep zalozyc ale chce pierw dzidzia pozniej sie tym zajme.... a mas zmoze gdzies strone co trzeba skladac o dodacje do pup jesli chce sie zalozyc wlasna dzialalnosc?? bisnesplan pewnie to podstawa i jeszcze cos trzeba?? aha i nie wiesz czy to sie sklada do up w miejscowosci gdzie mieszkasz cyz tam gdzie chcesz otworzyc dzialalnosc?

Mój "maluszek" to już kawał chłopa
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
A co do PUPu raz jeszcze
ja składałam tylko wniosek (to jest takim mini niby biznesplanem)
bez biznesplanu
do tego dwóch żyrantów:
-osoba pracująca zarabiająca min. 1500 zł netto
-emeryt - min. 1200 netto
no i umowa wynajęcia lokalu
Ja zameldowana byłam gdzie indziej
a działalność miałam prowadzić gdzie indziej
więc Pani z PUPu powiedziała mi,
że lepiej, żebym się przemeldowała
bo potem mogą mnie odsyłać od Annasza do Kajfasza.

Vjolka naprawde super sie sprawuje my mielismy sobieb kupic ,ale dostalismy w prezencie Jalepiej kupic sobie w markecie albo na alegro.Robie w nim duzo ryby frytku kurczak griluje naprawde i jest wygodny szybko sie myje .ja jestem zadowolona a tez nie bylam na przekonana .Mam mikrofale ale nie zabardzo jej uzywam wiec tylko kolejny mebel w kuchni.
Ale ten halogen jest super.
Słodziutka jak mozesz to podaj przepis na tez orzeszki trzeb akupic specjalne foremki do ich pieczenia,ja sie nimi zajadalam jak bylam dzieckiem :-D
A dużo to całe ustrojstwo;-)
prądu pobiera?

violaaha a kurcze jeszcze jedno .. musisz miec umowe wynajmu lokalu na dzialalnosc a powiedz mi tojak sie dlugo czeka na dotacje to jak ja mam wynajac cos i placic i czekac na dotacje a jak ich nie dostane to co wtedy ?? czy to sie inaczej zalatwia ?

violaaha a kurcze jeszcze jedno .. musisz miec umowe wynajmu lokalu na dzialalnosc a powiedz mi tojak sie dlugo czeka na dotacje to jak ja mam wynajac cos i placic i czekac na dotacje a jak ich nie dostane to co wtedy ?? czy to sie inaczej zalatwia ?
tzn. wiesz...
to nie musi być umowa najmu taka konkretna
może to być umowa przedwstępna
w której określasz, że np. od tego i tego dnia miesiąca dopiero będziesz z lokalu korzystała
i 'od tego dnia płacisz wynajem
ale masz już lokal zaklepany i on nie ma prawa wynająć go nikomu innemu
(ja mam umowę zwykłą, ale e to znajomy, to i tak będę płaciłam od momentu wejścia do sklepu, a nawet pierwszy miesiąc działalności mam gratis na rozkręcenie interesu)
Na rozpatrzenie wniosku czeka się do 30 dni
potem 14 dni na podpisanie umowy z PUPem
i kolejne 14 na otrzymanie pieniążków
ale w gruncie rzeczy
w zależności o ilości wniosków
to odbywa się szybciej

Dzień dobry kochane :blink:

Oj zaniedbuję Was ostatnio :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Przepraszam najmocniej.... :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: W środę powinnam powrócić do Was pełna parą :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Nie wiem, czy to w ogóle realne, ale spróbuję nadrobić zaległości :cool::cool::cool:
Tęsknie za Wami :sorry2::sorry2:

Buziaki i do "zobaczenia" :-):-):-)

reklama
Do góry