reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

czesc kobietki:happy2:
ale zescie natworzyly ,ale doczytalam
missiiss super ze po wizycie u gina wszystko ok:-)
slodziutka moj maz jest z Tarnowa:happy2: uwielbiam w Tarnowie pizzerie Maranto, mniam
a ja dzis mam ochote na kaszankę:szok::confused::szok:

reklama
Witam witam

Oczywiscie nie ma to jak wasze mega opisy :-) Nie przebrnełam przez wszystko ale cosik Wam poodpisuje zeby nie było ze znów znikłam. Niestety za wiele nie zapamietalam tazke nie badzcie na mnie zli.
Zauwazylam ze teraz duzo dziewczyn robi badania takze trzymam za kazda z Was kciuki by wszystkie badania wyszły znakomicie. ... a TAK poza tym na badaniach sie nie znam za bardzo wiec ten temat juz chyba zakoncze... Ja miałam niewiele ich - i jak narazie mi to starcza:cool2: Chyba.........:confused:

Przede wszystko dla nowych aniołkowych mam zapalam (*)

Mirko miło ze sie odezwałas...całuski przesyłam dla synusia :-)

13x13 (Agatko) nie przemeczaj sie :wściekła/y:ile sie da to wypoczywaj bo potem nie bedziesz miała na to czasu:-)

Pati trzymam kciuki za egzaminy;-) !!! Tez musze sie zaczac pomału uczyc:baffled:

Słodziutka widze ze juz z Nami na stale jestes ...HURRRA:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:! Ale o tych pierogach nie musiałas wspomina takiego smaka narobiłas....

GosiaLew czyzby sie czegos spodziewała??? Jesli tak to ogrommnie trzymam kciuki.:sorry2:

Wspominaliscie cos o lekarzach ....na ten temat powiem tyle ze sa lekarze z powołania i sa lekarze "tzw inni"... (wiadomo o co chodzi)

Cosik pobazgrałam Wam wiec moge znikac, Ide cos poczytac i sie zrelaksowac...A jakie plany macie na weekend?
Ja praca,urodzinki,a w niedziele jade na Meski Maraton .Takze nie powinnam sie nudzic .Dzis jeszcze moge do Was zerknac a potem dopiero w poniedzialek bede - uprzedzam Was by co niektórzy z Was nie krzyczeli za mna:-):-):-)

Anetha psychole chyba...

Może macie jakiś sposób na bóle głowy? Ale takie specyficzne... Od środy minimum raz dziennie zaliczam kibelek. Tak jakoś zachciało mi się z nim bliskich kontaktów nagle... No i zawsze jak już mam za sobą rozmowy w toku, z miejsca dopada mnie straszny ból głowy :szok:. Nie umiem sobie z nim poradzić... :-(

A swoją drogą myślałam, że skoro do tej pory nie było talk-show z wc to już mnie to nie spotka. A dziś ledwo na IVp zdążyłam wbiec... :baffled:

Ja nie mam, ale moja koleżanka ma i urodziła zdrowego synka. No ale to o niczym nie świadczy... Może i może to być przyczyną. Choć w jakimś stopniu. Nie mam pojęcia.

A czy ktoras z was ma tylozgiecie macicy.Ja mam silne tylozgięcie moze to jest przyczyna moich poronien

Taaaa ja od dwóch lekarzy słyszałam że mam tyłozgięcie -a od swojego usłyszałam ze moja macica jest bardzo ładna:-D i nie ma sie co martwić

Tyłozgięcie macicy to nie powód do zmartwienia. Nie jest to ani choroba, ani poważna wada. Po prostu taką "urodę" ma ok. 25 proc. kobiet. Nietypowa budowa macicy nie wywołuje bezpłodności ani kłopotów w ciąży i podczas porodu. U ciężarnych kobiet macica wraz z rozwojem płodu zaczyna się powoli prostować, a po porodzie powraca do poprzedniej budowy
Tyłozgięcie macicy Zdrowie i psychologia - Porady lekarza - Zapytaj lekarza - Artykuł - Zapytaj lekarza - Artykuł

Asiu Jeśli chodzi o wymioty to mi pomogła coca cola -zalecona przez gina mojego jako niezawodny środek:tak: mi pomogło:biggrin2: proces polega na tym że w ciąży nasz organizm dostarcza maluchowi pokarm tlen itp a od niego dostajemy wszystko co niedobre:baffled: i tak w żołądku są toksyny -cola u "normalnych" niszczy żołądek a u nas rozpuszcza te toksyny...

Co do bólu głowy -cóż może być parę przyczyn -może ciśnienie?? ja kupiłam amol i nim smarowałam skronie:tak: relaksowałam się i tyle... musisz znaleźć przyczynę bo szprycowanie się tabletkami to nie jest dobry pomysł:no:

A może jedno i drugie spowodowane jest przez wzrost poziomu progesteronu?? łożysko już przejęło jego produkcję na dobre i teraz może dawać Ci popalić:confused:

Anetha psychole chyba...

Może macie jakiś sposób na bóle głowy? Ale takie specyficzne... Od środy minimum raz dziennie zaliczam kibelek. Tak jakoś zachciało mi się z nim bliskich kontaktów nagle... No i zawsze jak już mam za sobą rozmowy w toku, z miejsca dopada mnie straszny ból głowy :szok:. Nie umiem sobie z nim poradzić... :-(

A swoją drogą myślałam, że skoro do tej pory nie było talk-show z wc to już mnie to nie spotka. A dziś ledwo na IVp zdążyłam wbiec... :baffled:

Moze jadasz nie rególarnie i jesz za duzo za jednym razem.Jedz czesto a małe porcje.Mi bardzo pomogło jedzenie zup i picie napoju imbirowego.Imbir jest naturalnym srodkiem na mdłosci i wymoioty.

A o coli to pierwsze słysze:szok::tak: ,chociarz ja raz w tygodniu bedac w ciąży piłam bo mi sie chciało .Jednak organizm wie co mu trzeba:tak:.

A my dzis 3 godzinny spacer zaliczyłysmym :-D razem z akupami i nie powiem gdzie mi nogi wchodzą:sorry2:.Dotleniłam sie na maksa i czuje jakis taki pałer.Mała spi od 1,30 godziny.Kupiłam rybke wedzoną i chba ja wciągne cała:-D a co mi tam.

reklama
A ja nadal robię wywiady odnośnie dobrych ginów w mojej okolicy....i tym sposobem, metodą jedna pani drugiej pani mam ich już niezłą listę....potem ich eliminuje na podstawie rankingu w necie i zostało mi kilku.....a za jakiś czas zacznę ich odwiedzać i upubliczniać moją cipkę ( przepraszam za wulgaryzm)...aż znajdę tego wyjatkowego, który pomoże mi dokonać cudu!
Ot...taki sobie plan umyśliłam.:zawstydzona/y:

Do góry