reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witam wieczorowo
aga, agatko macie RACJĘ jak się nie chce wziąść do pracy to żadna siła nawet kopniak w d... nie da rady:zawstydzona/y::sorry2:
Ja to dzisiaj mam dzień muzyczny a to chyba za sprawą missiiss:-D:-D z tą piosenką Paulii na ślub:-):-)
Tylko albo puszczam wolne kawałki albo mnie wzieło na techniawkę remixów:-p:-p
Chyba ZWARIOWAŁAM:no:

reklama
Agu_ska jak się cieszę że z Wami wszystko ok.
Ja dziś już się pożegnam muszę się położyć bo taka w*k*u*r*w*i*o*n*a dziś jestem że hoho. Wolę usnąć zanim "wyżyję" się na moim P.
Miłej nocki.

No wlaśnie wrócilam od lekarza, powiedzial, że u mnie to typowa niewydolność szyjki, i w kolejnej ciąży mam mieć zalożony szew między 12-14 tygodniem ciąży i niestety nie ma żadnych leków ani nic, co by wzmocnilo szyjkę. ale to że raz byla slaba nie znaczy, że następnym razem też będzie. i u mnie to najprawdopodbniej ta szyjka slabnie, jak mam mieć termin @ i to by się zgadzalo, bo w te dni mialam plamienia i uplawy i akurat bylo to dokladnie pomiędzy wizytami, a jak szlam na wizytę, to szyjka pięknie zamknięta. Na tyle rzeczy trzeba w tych ciążach zwracać uwagę, że glowa boli. I wychodzi na to, że nie byli w stanie tego wcześniej zdjagnozować, trzeba teraz koniecznie o tym pamiętać, przy następnej ciąży. No i mam uważać żeby teraz nie zajść w ciążę :dry:, tzn zero seksu do pierwszej @ i potem mamy poczekać 2-3 @. W sumie to zrozumialam, że nie ma znaczenia, czy poczekamy 3 @ czy 12 @, bo dla szyjki to bez znaczenia. No nie wiem, W. chce żębyśmy pojechali do Katowic, do jakiegoś super specjalisty, no zobaczymy.

Może znacie jakiegoś specjalistę od szyjek?

Opisalam się, ale chcialam żebyście uważaly na swoje szyjki, nawet jak na wizycie jest zamknięta, a potem dostaniecie uplawów, to może zaczynać mięknąć szyjka.

ja tez miałam upławy, miałam i miałam i nagle mnie coś tknęło, niespodobało mi coś chyba kolor który był prawie taki sam - sama nie wiem co i poszłam do gina. badanie na fotelu wszystko super, szyjka długa, zamknięta. usg dopochwowe... rozwarcie wewnętrzne na 1,5 cm. Lekarz zrobił test, kazał wstać, postać kilka minut i znowu usg dopochwowe - zrobił się lejek pod naciskiem małego. jest to do wychwycenia, tylko trzeba dokladnie zbadać szyjkę też od wewnątrz, czy tam się nic nie dzieje. na drugi dzień już leżałam w szpitalu i czekałam na szew.

acha ja znam super gina w Krakowie - specjalizuje się ogolnie w szyjkach - nie tylko w ciąży. Można wybrac się do niego na konsultacje. jednak nie zgodzi sie na prowadzenie ciąży na odległość (byłam gotowa dojeżdzać do niego z wrocka :-) )- na pewno powie co i jak i na co zwracać uwagę. Mnie ten lekarz bardzo pomogł i postawił na nogi po poronieniu.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, ratunku!
Dostałam dziś zaproszenie na BAL WALENTYNKOWY!!!
ALE:
1. nie mam co na siebie włożyć, a po
2. prawdopodobnie w tym terminie będę miała @. Jak ją, nie farmakologicznie, opóźnić?

ja tez miałam upławy, miałam i miałam i nagle mnie coś tknęło, niespodobało mi coś chyba kolor który był prawie taki sam - sama nie wiem co i poszłam do gina. badanie na fotelu wszystko super, szyjka długa, zamknięta. usg dopochwowe... rozwarcie wewnętrzne na 1,5 cm. Lekarz zrobił test, kazał wstać, postać kilka minut i znowu usg dopochwowe - zrobił się lejek pod naciskiem małego. jest to do wychwycenia, tylko trzeba dokladnie zbadać szyjkę też od wewnątrz, czy tam się nic nie dzieje. na drugi dzień już leżałam w szpitalu i czekałam na szew.

acha ja znam super gina w Krakowie - specjalizuje się ogolnie w szyjkach - nie tylko w ciąży. Można wybrac się do niego na konsultacje. jednak nie zgodzi sie na prowadzenie ciąży na odległość (byłam gotowa dojeżdzać do niego z wrocka :-) )- na pewno powie co i jak i na co zwracać uwagę. Mnie ten lekarz bardzo pomogł i postawił na nogi po poronieniu.

Masz na prawdę chody na górze ;-), ja chyba swoich nie sluchalam :-(

w każdym razie czy dasz mi namiary na tego lekarza od szyjek?

Ja już jestem z lekka wstawiona......"ta mała piła dziś i jest wstawiona........", ale co tam.....to za suuupppeeerrrrr wyniki......które może przyspieszą staranka :-)....

dobranoc kwiatuszki moje kochane......

Kur**, aż mnie krew zalewa jak coś takiego czytam...
Gdybym widziała która to, oj biedna by była:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

www.doba.pl. wiadomości z Dzierżoniowa. Świdnica. Dzierżoniów. Bielawa. Świebodzice. Strzegom. Żarów

Witam
Czesc dziewczyny czytam wszystko ale ciezko mi odpisywac kazdej z osobna, ale wszystkim kibicuje !!
oo widze ze ktos czyta ten sam portal informacyjny co ja ?
moze jestesmy sasiadkami ? ja mieszkam w Dzierzoniowie, jezeli ktoras z Was mieszka w okolicy to dajcie znac :)))
dzis bylam we wroclawiu na wynikach - z wymazow w klinice Mediconcept i zrobila na mnie duzeeeee wrazenie, czy moza ktoras z Was sie tam leczyla ??
jestem ciekawa jakie to koszty ??? - tam maj oddzial ginekologii, porody itd..
pozdrowionka dla wszsytkich , jestem padnieta wrocilam z Gliwic bylam na egzaminach : 1 zdany, 1 -poprawka, trzeci sie nie odbyl..... najlepsze ze zaliczylam ten najtrudniejszy hehhe ale za tydzien znow musze tam jechac brrrr
buziaczki dla wszystkich

reklama
Carri HOP HOP Miałaś się odezwać na głównym niedobroto:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::crazy::crazy: Dziś ja Cie próbuje upolować i znowu znikłaś:-:)baffled::ninja2::rofl::rofl: CZEKAM TU NA CIEBIE !!!!!!!!:cool2::cool2::yes::yes::yes:

Do góry