reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

niestety chyba nie ma żadnych ćwiczeń. osłabiona szyjka to zazwyczaj "efekt uboczny" po łyżeczkowaniu :-(
jedyny sposób to chyba szew albo pessar zakładany zapobiegawczo i ewentualnie leżenie w kolejnej ciąży.

pozdrowionka dla wszystkich

No wlaśnie wrócilam od lekarza, powiedzial, że u mnie to typowa niewydolność szyjki, i w kolejnej ciąży mam mieć zalożony szew między 12-14 tygodniem ciąży i niestety nie ma żadnych leków ani nic, co by wzmocnilo szyjkę. ale to że raz byla slaba nie znaczy, że następnym razem też będzie. i u mnie to najprawdopodbniej ta szyjka slabnie, jak mam mieć termin @ i to by się zgadzalo, bo w te dni mialam plamienia i uplawy i akurat bylo to dokladnie pomiędzy wizytami, a jak szlam na wizytę, to szyjka pięknie zamknięta. Na tyle rzeczy trzeba w tych ciążach zwracać uwagę, że glowa boli. I wychodzi na to, że nie byli w stanie tego wcześniej zdjagnozować, trzeba teraz koniecznie o tym pamiętać, przy następnej ciąży. No i mam uważać żeby teraz nie zajść w ciążę :dry:, tzn zero seksu do pierwszej @ i potem mamy poczekać 2-3 @. W sumie to zrozumialam, że nie ma znaczenia, czy poczekamy 3 @ czy 12 @, bo dla szyjki to bez znaczenia. No nie wiem, W. chce żębyśmy pojechali do Katowic, do jakiegoś super specjalisty, no zobaczymy.

Może znacie jakiegoś specjalistę od szyjek?

Opisalam się, ale chcialam żebyście uważaly na swoje szyjki, nawet jak na wizycie jest zamknięta, a potem dostaniecie uplawów, to może zaczynać mięknąć szyjka.

reklama
Agniesia - trzymaj sie kochana, dzięki za ostrzeżenie, tylko ze najgorsze jest to że ja np. upławy mam własciwie cały czas, ogólnie chyba stała wydzielona w ciazy to normalka . i nie wiem czy byłabym w stanie ustalić że to sa upławy a tamto wydzielina.:-(A najgorsze ze szyjka nie boli i nie czuje że coś nie tak

ej normalnie wymiekam z tym szydelkowaniem :tak: kurka z tej cienszej welny to jakas tragedia ile tych kolek trzeba robic zeby to bylo dlugie masakra jakas :szok: rece mnie napierniczaja ale juz jeden bialy komplecik prawie skonczony ale z czapeczkami to ja wymiakam z cienkiej welny :baffled:

Witam się późnym poniedziałkiem:-)

Emilko WYBIJ SOBIE ZE SWOJEJ GŁÓWKI, ŻE SYTUACJA MOŻE SIĘ POWTÓRZYĆ!!! Bo jak nie, to następnym razem, gdy będę w Opolu, to drapnę Cię i nie ręczę za siebie!!!:wściekła/y::-D Więc proszę przestawić się na pozytywne myślenie!!!
Co do nie mówienia o ciąży, to mam tak samo. Stwierdziłam, że do Opola nieprędko pojedziemy, gdy będę w ciąży, a u mnie, dowiedzą się dopiero wtedy, gdy zauważą...

Gosiah przytulam i zapalam
[*] dla Aniołka

Just79 Twój Maluszek jeszcze nie kopie? Faktycxznie, uparciuch niesamowity:-D

Aga34, Kaska0201 zgaga... hm... do dnia dzisiejszego nie wiem co to znaczy:-)

Julitko80 witam Cię Kochana:-)

Ewela28 ochotnika na sprzątanie? Piszę się jak mnie ugościsz, gdyż jeszcze nigdy nie byłam nad Polskim morzem:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

A co u mnie? Wczoraj pojechaliśmy do Opola no i już wróciliśmy...
Ale Dziewczyny, znalazłam sukienkę do ślubu, jest normalnie cuuuuudna, ale się normalnie napaliłam:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:
Pod koniec lutego, bądź na początku marca, pojadę złożyć zamówionko:-):-):-)
Dziś niestety nie mogłam, gdyż musiałam wpłacić 1000 zaliczki:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Buziaki

ewcia to jak juz bedziesz w polu i bedziemy w ciazy to nie daruje ci pysznej kawki i ciacha :-):tak:

Ale to chyba pod koniec ciąży tam się pokażę, żeby się nie wydało:-D
na ciacho na bank się zdecyduję, ale co do kawki, to raczej niekoniecznie. Jak już będę, to znów odstawię:zawstydzona/y:
Ale już zakodowane mam:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
witam wieczorkiem :-) z dobrym humorkiem :-d widac nie oplaca sie zaliczac zerowek haha ci co zdali mieli gora 3,5 a my dzis dostalismy ten sam test i zdalam na 4,5 :-d :-p hahaha to sie nazywa miec szczescie, dwa egzaminy i te same testy co byly jakis cud to jest...

Karolcia nie rozumie twojego chlopa, ale z drugiej strony on tez potrzebuje troche swobody... U mnie nigdy nie bylo tak ze sie w domu nudzilam, ja zawsze mialam jakies zajecia wiec moze dlatego tak do konca cie nie rozumie.. Moze lepiej nic nie pisze bo moge urazic ciebie a nie chcialabym ;-)

zmykam poszydelkowac bo mnie nosi od tygodnia haha moze nad bucikami popracuje :-d

witajcie kochane ja dopiero teraz bo musiałam pozałatwiać sporo spraw i zaczął się remont u zuzi w pokoju a jest taki syf że masakra ale jak zrobimy to będzie ślicznie:-):-).
pati ja nie narzekam na brak nudy w domu tylko na brak męża bo mi go brakuje a to jest różnica. Może nie każdy ma potrzebę przytulenia po prostu bycia razem a ja taką mam i dlatego walczę o to żeby był w domu. I uważam że zajęcie się czymkolwiek męża mi nie zastąpi. Po za tym ja jeszcze mam szkołę i wekendy też nam odpadają.
Niunia nie urazisz mnie tylko ja go teraz już muszę nauczyć i przyzwyczaić do bycia tatą żeby się nie okazało że wszystko będzie na mojej głowie jak się zuzia urodzi.

Kochane życzę wam miłego wieczorku i zaraz muszę was nadrobić:-):-).

reklama
Witam dziewczynki!!!
Ewela, Just - mi lekarz dziś powiedział że przy 1 dziecku to dopiero ok 20 tygodnia cos czuć więc spokojnie i wy się doczekacie ruchów maleństwa :)

Missiiss - ja u Ciebie też złoże zamówienie ale poczekam aż dzidzia pokaże co tam ma chociaż z przekory to i tak wezmę pewnie różowe, piosenka super też chciałam na pierwszy taniec ale walczyłam walca więc sie nie dało:)

Kasiu - już tzrymam kciuki za środowe wyniki !!!

Pati - tym razem musi się udać - pozzostaje mi życzyc udanych walentynek z pozytywnym testem!!!:tak:

Aga - jestem jestem kochana - nie miałam czasu napisac ale czytam was codziennie, co ja mówię kilka razy dziennie :) Z tego wszytskiego nawet wam nie napisalam ze mialam wizytę ale nawet nie maiłam czasu się denerwować więc to pozytywnie.:-)

Karolcia - gratuluje dobrych wyników, miłego świętowania:-D

Dla pozostałych dziewczyn pozdrowionka.

A umnie. Chciałam się pochwalić że mam zdrowego dzidziusia, któremu ślicznie bije serduszko ( które dzisiaj słyszałam). Wszytsko ładnie rośnie a przez 6 tyg przybyło mi 2 kg. Za 3 tyg dowiem się czy to królewna mała czy królewicz. Najlepsze jest to że powiedział mi że przy pierwszej ciąży do połowy to za bardzo nie widać ale chyba nie u mnie:-pZresztą trzeba założyć że przecież to nie pierwsza.:blink:I wszytsko ładnie rośnie i mówi ze najgorsze za nami.

Do góry