reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ola** nio -jeszcze trochę:tak:

Aga34 https://www.babyboom.pl/forum/ciaza-porod-polog-f14/jak-liczyc-miesiace-ciazy-4402/ zależy które rozliczenie weźmiesz -generalnie każy miesiąc ma 4 tygodnie... ale obliczenia sa rózne

Daaa no właśnie zauważyłam że jej nie ma:-( szkoda bo ostatnio mi się o Niej myślało...

Just wszystko będzie dobrze...

Kaska silna z Ciebie mamusia:tak:

Agniesia82 byłam grrr ciągle są 3 szczepienia, szczepi się raz na całe życie -jeśli nie wiesz czy byłaś szczepiona można zrobić antyhbs czy coś koło tego...

reklama
znowu ząb nie zrobiony bo dalej leje się , buuuu:-(Mam dalej działać żeby coś z tym zrobić.I kupić jakąś dziwną nitkę z gąbką, słyszałyście o czymś takim?

Ide coś porobic w domku i do was zajrze.
Ja z tymi miesiącami też sie gubię:-(

Just wszystko będzie dobrze...
No wiem wiem, że dobrze ;-)
Tylko tak sobie wczoraj uświadomiłam, jaka jest różnica stresowania się przed wizytą jak się przeżyło poronienie, a jak nie. Po prostu jak szłam w pierwszej ciąży na usg to się strachałam, czy na pewno przezierność wyjdzie ok, itp., a w tej podstawowy strach przed każdą wizytą i usg był - czy serduszko bije. I to jest niezależne od przekonywania się, że wszystko będzie ok.
Bo duża różnica jest między tym jak się wie, że statystycznie raz na jakiś czas się nieszczęścia zdarzają, a co innego jak już się do tej statystyki załapało.

No i ciekawa jestem, czy jak w końcu człowiek zacznie mnie kopać, to czy mi te przedwizytowe ciśnienie spadnie. Bo tak sobie pomyślałam, że to pewnie przez tą niepewność mi skacze, do czasu aż lekarka namierzy magicznym urządzonkiem tętno.

No to sobie pogadałam...

Agniesia82 byłam grrr ciągle są 3 szczepienia, szczepi się raz na całe życie -jeśli nie wiesz czy byłaś szczepiona można zrobić antyhbs czy coś koło tego...
A co do tego "raz na całe życie" to chyba też różnie bywa, bo wcześniej było mówione, że po tych trzech dawkach to potem co ileś lat trzeba brać dawkę przypominającą.
A jak ja miałam isć na drobny zabieg do szpitala, i nie było czasu żeby sprawdzić, czy po tych trzech pierwszych dawkach na pewno mam przeciwciała, to mi po prostu czwartą szczepionkę dali.

Ja z tymi miesiącami też sie gubię:-(

Ale Tobie suwaczek odlicza i pokazuje kwadraciki:-D a każdy kwadracik to miesiąc więc spoooko:-);-)

Tylko tak sobie wczoraj uświadomiłam, jaka jest różnica stresowania się przed wizytą jak się przeżyło poronienie, a jak nie.

mówione, że po tych trzech dawkach to potem co ileś lat trzeba brać dawkę przypominającą.

Ad 1 ja się przed wcale nie bałam -dla mnie wszystko było jak w filmach -jest dzidziuś, będzie poród, pieluchy i obrazki jak z bajki... życie uczy pokory...

Ad 2 przypominające... tyle ze test kosztuje 20zł a szczepionka 80 -i z tego co czytałam właśnie w ramach mojej akcji "szczepić dziecko czy nie" -wyszło mi że to jest naciąganie i bzdura... swoją drogą ja do szpitala mam zabrać zaświadczenie o szczepieniu lub test (jeśli nie byłam szczepiona) i nie ważne że szczepienie miałam w 1994r... więc chyba coś w tym jest

aga slonko dalam maila na ktorym kobitki mi wyslaly co i jak a od ciebie nie dostalam :-( przepraszam kochana to ja ci wysle wiad na priva z mailem i pytaniami o rozmiawy i takie rozne dobrze ?? i w nastepnym tygodniu byc miala :-)

Witajcie Kochane!!!
Missiiss Piosenka super mam z nią też "SWOJE" skojarzenia i to bardzo dobre i wiesz co dziękuję Ci że ją wstawiłas przypomniałam sobie o kilku zdarzeniach;-)
A tak pozatym to Poniedziałek u nmie zaczoł się zgrzytaniem JA kontra CHŁOP:baffled::baffled:
Jak ja nie lubię jak się facet nie odzywa szlag mnie trafia poprostu:zawstydzona/y: ja mam minutowe nerwy powiem comi leży i koniec a on fochy zarzuca :growl:
Miałam iść dzisiaj do gin i nie poszłam :zawstydzona/y::zawstydzona/y:boję się tej wizyty:sorry2:
Jutro pójdę napewno:confused:
Idę napić się kawy z mamą może i ona mi ciśnienie podniesie zobaczymy;-)
Buziaki:shocked2:

Dziewczyny, czy szczepilyście się przeciwko żóltaczce?

I jak można wzmocnić szyjkę macicy? Czy są jakieś środki, albo ćwiczenia?

niestety chyba nie ma żadnych ćwiczeń. osłabiona szyjka to zazwyczaj "efekt uboczny" po łyżeczkowaniu :-(
jedyny sposób to chyba szew albo pessar zakładany zapobiegawczo i ewentualnie leżenie w kolejnej ciąży.

pozdrowionka dla wszystkich

reklama
aga slonko dalam maila na ktorym kobitki mi wyslaly co i jak a od ciebie nie dostalam :-( przepraszam kochana to ja ci wysle wiad na priva z mailem i pytaniami o rozmiawy i takie rozne dobrze ?? i w nastepnym tygodniu byc miala :-)

Odpisałam Ci kochana na priva. Rób sobie spokojnie a jak już będziesz miała chwilkę dla mnie to podam Ci na priva szczegóły

Do góry