reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

dziewczyny mam dzisiaj 26dzien cyklu :( owulki napewno nie mam bo na usg trzy dni temu nie zapowiadalo sie dlugo jeszcze na owulke ale endo bylo tak mi sie wydaje duze w porownaniu z tym co po porodzie po 7 tygodniach ale gin nic nie mowil ze okres sie zbliza ani owu... :-(

na owu mam dostac wlasnie jakies leki alt to jak dostane okresu a ja nie wiem czy to jest okres czy co :(:-(
misisiiss nie wiem co ci doradzic, dziwne to ze masz te plamienia a okres sie nie rozkreca. Szkoda ze nie jestesmy lekarzami a tak mozemy tylko sie domyslac.niunia szkoda ze go nie zapytałas trzeba ich ciagnac za jezor bo sami nic nie powiedza

reklama
Mississ a ja tam myśle ,że nie wychwycili owu i endo było dużo ,a teraz się złuszcza czyli jestem przekonana ,że zbliża się @ , ide o zakład ,możesz mi wymyślić kare w razie przegranej:tak:;-)
Mississ powiedz mi jeszcze miałas już @ od porodu?bo sie pogubiłam troszke domyślam się ,że skoro liczysz dni cyklu to miałaś, a może twój organizm przechodzi chwilową rewolucje i cykle sie przestawia na 28 dni bądź 30, ja tak mam na zmiany pór roku plamie 1- 1,5 dnia dosłwnie brązową czekoladą ,a potem dopiero jest konkretna @ przed poronieniem od razu była żywa krew a teraz po stale mam najpierw albo różowy śluz albo czekolade.
Acha tak wogóle powiem wam, że właśnie mój organizm znowu wariuje zawsze miałam najktrótsze cykle 28 a teraz miałam 26 , na dodatek owulka zatakowała w tym cyklu wczoraj a dziś mam 11 dc, ześwirowała totalnie smiejemy się z M,że ktoś na górze chce nam dizidizola załatwić , bo my do 8 dc zwykle przy 28 dniach cyklu kochamy się bez zabezpieczeń.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
wole zebyscie mieli racje ze to sie rozkreca ale pierwsza @ rozkrecila sie na drugi dzien tlatego marudze :-( przepraszam .... :-(

Nie przepraszaj bo nie masz za co -wiem że @ wiele by ułatwiła Tobie... wiem że odpadłoby sztuczne jej wywoływanie itp -że to dałoby nadzieję że nóż/widelec teraz będzie owu i nie będą Ci potrzebne żadne wywołania itp... wiem że @ wiąże się z wielkimi nadziejami... ale daj sobie czas... swojej głowie trochę -bo Ty się tak strasznie miotasz....
idziesz do gina -specjalisty -ładujesz pieniądze i nie wierzysz mu... tak naprawdę ta wizyta nic nie wniosła w to co postanowiłaś... poszłabyś jeszcze pewnie do 15 lekarzy byleby usłyszeć to co chcesz... ale to nie zawsze jest tak... niestety to oni kończyli medycynę, to Oni są cenieni a nie my tutaj... my możemy doradzić, powiedzieć co myślimy -ale to Oni będą odpowiadać za to co się będzie działo z Twoim ciałem... a uwierz mi łatwo jest je wyniszczyć "bo pacjentka chciała i za to zapłaciła"...

Jak już powiedziałam -zrobisz jak uważasz -ja jestem z Tobą -ale daj sobie choć 5 dni luzu -totalnego -jedź gdzieś ze swoim, wyrwij się z tego świata badań i czekania... a jak zarezerwujesz dobry hotel -pożyczysz od kogoś na niego kupę kasy -to wredna @ zaraz przyjdzie:sorry2: jak zwykle w takich sytuacjach

Mississ każda z nas marudzi jak sie coś dziwnego dzieje, dla mnie dziwne są moje ciągle skracające sie cykle ,albo maluch chce na świat przyjść i mi przestawia cykle ,albo coś sie dzieje w marcu mam kontrole u gina to sie dowiem czy wsio jest oki.

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=D89aLBUzGGY"]YouTube- Czym się różni mózg mężczyzny od mózgu kobiety[/ame]
jak któraś chce zrozumieć faceta to polecam -uśmiałam się do łez...
I uciekam pieścić brzuszek do S:-p

widzialamjuz to fajne jest i prawdziwe ten filmik...

ja juz mialam @ po porodzie i od tej malpy licze dni cyklu nie chcialabym miec niedoboru czy za duzo ktoregos z hormonow... tu znowu czytalam na necie ze cykle bezowulacyjne najczesciej sa krtosze trwaja mniejwiecej 26 dni to mi si eod razu jakos skojarzylo.
a co do tego z enie wierze lekarzom wierze czemu nie i ciesze sie ze zimmer powiedzial mi to samo co moj doktorek tylko roznica byla w staraniu sie w czasie do przystapienia o starania o jeden miesiac... chodzi mi o to ze nikt mi nie powiedzial ze okres sie zbliza czy owu tzn o owu wiedzialam bo sama pytalam a o okresie nic nikt nie powiedzial a sama zauwazylam ze endo dosc duze jest ... a wspominalam zimmerowi ze jak nie przyjdzie to wywokam a on mowil zeby sama przyszla i wtedy jakby juz cos widzial to by mogl powiedziec ze przyjdzie niedlugo bo duze endo czy cos takiego... a tu nic... ja czuje w brzuchu takie czasem jak w okresie ale to chwilke trwa pozniej dlugo cisza i znow jakies 3 sekundy i znow z dwie godziny ciszy...

i naprawde wolalabym zeby to okres byl bo jakbym go dostala to bym zaczela ten clexane brac a na owu nie chce lekow jak sama @ przyjdzie chce dac szanse organizmowi wyprodukowac samemu jajo ale jak w tym znow nic to kolejny wspomoge napewno...

Mississ daj sobie na luz, to @ przyjdzie, sama wprowadzasz się w stres. Ja po poronieniu miałam cykle na zmianę 24 dni albo 38 i tak od czerwca do października a teraz już są w normie, daj organizmowi dojśc do siebie, mi ginka powiedziała, że hormony też potrzebują czasu a ty jesteś dopiero 2 miesiące po porodzie, poczekaj spokojnie do @ a potem badaj progesteron. Nic na siłę. Nie można mieć wszystkiego od razu.

reklama
Do góry