reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

agniesia wpychac nie mozna na chama ale jak włozy lekko i sprawdzi przez minutę szyjkę to się naprawdę nic nie stanie. Widzisz u agnieszki wszystko było dobrze dwa tygodnie temu a tu zrobiła się twardy brzuch i się szyjka otworzyła i tak samo powiedziała mi ordynatorka gdyby nie to ze mnie coś zaniepokoiło to było by po wszystkim bo szyjka się już otwierała.
Moja ginka sprawdza na każdej wizycie co i jak bo po tych moich przeżyciach ona woli wszystko miec pod kontrolą.

Jestem przerażona, już sama nie wiem co dobre a co złe...:-( Idę do domku :-(
Papa:-(

reklama
ja mam usg dopochwowe srednio co 2-3 tyg, wiec chyba mozna... dzieki temu mój synek nadal jest w brzuszku ...

Moj gin robi dopochwowo, bo jest wtedy lepszy obraz. Nawet nitki mi pokazuje, w ktorym miejscu sa, ze trzymaja itd. Moze Twoj Agatko ma lepsze usg u siebie. Ja poza tym mam malo wod, wiec moze to tez ma wplyw na jakosc odczytu.

DZIEWCZYNY JA WAM POWIEM ŻE TEŻ MAM JUZ DOŚĆ , NIE MAM JUZ SIŁY:no::no::no:. AGATKO NIBY TE SZWY SIĘ ZAGOIŁY NO JUZ MINĘŁO DWA TYGODNIE ALE JAK ONA KOPIE CORAZ MOCNIEJ TO BOLI JAK CHOLERA, WCZORAJ TO PRZYJĘŁAM TAKĄ POZĘ NA CZWORAKA Z DUPĄ DO GÓRY I ZACZĘŁAM SIE BUJAĆ I MALA TROCHĘ DAŁA MI ODPOCZĄĆ. AGA JAK BĘDZIESZ NA NASTĘPNEJ WIZYCIE TO POWIEDZ MU ZE MA CI ZROBIĆ USG.
TAK SIĘ ZASTANAWIAM CZY AGA NIC NIE DZWIGŁA CIĘŻKIEGO BO PO TYM MOŻE SIĘ ZACZĄĆ SZYJKA OTWIERAĆ A CZASEM OTWIERA SIĘ BEZ POWODU.JUZ SAMA NIE WIEM:-:)-(

ja mam usg dopochwowe srednio co 2-3 tyg, wiec chyba mozna... Dzieki temu mój synek nadal jest w brzuszku ...

Moj gin robi dopochwowo, bo jest wtedy lepszy obraz. Nawet nitki mi pokazuje, w ktorym miejscu sa, ze trzymaja itd. Moze twoj agatko ma lepsze usg u siebie. Ja poza tym mam malo wod, wiec moze to tez ma wplyw na jakosc odczytu.
koti dzięki temu usg dowcipnemu nasza zuzia tez jest w brzuszku.

Witajcie no nadrobiłam was ,ale zaraz uciekam na papu bo byłam na lakierowaniu ząbków i nie mogłam nic jeść aż do tej pory:szok:.
Naprawianie ząbków oficjalne uznaje za zamknięte trochę to trwało bo od listopada chyba ,ale już wszystko oki, kontrola w lipcu.

Agatko kawka mi pomogła dzięlkuje za troskę dziewczynki.
Pati mam nadzieje,że wyniki nie będą złe.
Kasiu trzymam kciuki i cały czas wierze w Was przytulam.
Wiola super ,że już jednego zęba mniej ciesze się ,że nie cierpiałaś.
She , Kaskiz, koti ,Aga,Karola ,Agatko i reszta mamuś wasze suwaczki pięknie mknął do przodu.
Ilonko , a jak tam twoje samopoczucie?
Olu81 zostań z nami czasem na pogaduchy.
Karola wytrzymaj jeszcze dla malutkiej wszystko będzie dobrze już bliżej niż dalej.
Karolcia to jełop i s.......... ten lekarz , oj ja bym mu nagadała temu wrednemu wypierdkowi mamuta:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Vjolka witaj :tak:
Olu* również witam i trzymam kciuki za staranka.
Mississ kochana nikt nie powie ci złego słowa to wasza decyzja i to będzie wasz cud bo musi być dobrze i innej opcij nie ma ,a ja ze swojej strony trzymam kciuki żeby @ sie rozkręciła:tak:
Aguśka a jak ty sie czujesz kochana?
Agniesiu bardzo mi przykro zapalam swiatełko i przytulam z całych sił:-((*)
Ala dla ciebie równierz zapalam swiatełko i przytulam bardzo mocno (*)
Dleczego tak się dzieje, ja niepotrafie tego zrozumieć, dlaczego dopiero co poczęte życie gaśnie :-(

Witam was wszystkie: Lili, Agnieszke , Wiole kurzcze tyle nas tu niestety i stety bo wspieramy siebie ,że trudno wszystkim odpisać jeśli kogoś pominęłam to serdecznie przepraszam, acha
As gdzie jesteś????

juz jestem i wrocilam

aga mam czapeczke w szafie dla noworodka i taka sama czapeczke zrobilam na podstawie tej czapeczki mozeciut wieksza od tej z bawelny i mam skarpeteczki dla malych dzieci w ogole mam duzo ciuchow dla dzidziusiow wiec bede jak cos robila na takie malutkie :)

13x13 ja chyba jednak albo zadzwonie albo sie przejde... przyszlami dzisiaj troche sie nachodzilam i nic troche pobrudzilam minimalnie doslownie czylis ie nie rozkreca i czasem mnie zakluje po prawej stronie tak jakby jajnik ale to chyba sciana macicy bo troche inaczej boli a poza tym nic... :no::-( ciaze wykluczam test negatywny zrobilam na wszelki wypadek... a jak jest za niski progesteron to to znaczy ze owulka sie nei zrobi co nie ?? jej ja juz jestem zalamana :-(

agniesia (*)(*) przykro mi bardzo ... :( trzymaj sie kochana :( u mnie tez nie bylo objawow i mnie tknelo zeby sobie palca wsadzic i sprawdzic i wyszlo :(szpital i porod na nastepny dzien :( ehh zycie jest niesprawiedliwe ... i to jest najgorsze ...:(

Ostatnia edycja:
juz jestem i wrocilam

aga mam czapeczke w szafie dla noworodka i taka sama czapeczke zrobilam na podstawie tej czapeczki mozeciut wieksza od tej z bawelny i mam skarpeteczki dla malych dzieci w ogole mam duzo ciuchow dla dzidziusiow wiec bede jak cos robila na takie malutkie :)

13x13 ja chyba jednak albo zadzwonie albo sie przejde... Przyszlami dzisiaj troche sie nachodzilam i nic troche pobrudzilam minimalnie doslownie czylis ie nie rozkreca i czasem mnie zakluje po prawej stronie tak jakby jajnik ale to chyba sciana macicy bo troche inaczej boli a poza tym nic... :no::-( ciaze wykluczam test negatywny zrobilam na wszelki wypadek... A jak jest za niski progesteron to to znaczy ze owulka sie nei zrobi co nie ?? Jej ja juz jestem zalamana :-(

słónce a moze jakies leki powinnas wziasc na wywołanie tej owulkji??

dziewczyny mam dzisiaj 26dzien cyklu :( owulki napewno nie mam bo na usg trzy dni temu nie zapowiadalo sie dlugo jeszcze na owulke ale endo bylo tak mi sie wydaje duze w porownaniu z tym co po porodzie po 7 tygodniach ale gin nic nie mowil ze okres sie zbliza ani owu... :-(

na owu mam dostac wlasnie jakies leki alt to jak dostane okresu a ja nie wiem czy to jest okres czy co :(:-(

nigdy w zyciu nie mialam czegos takiego ani nigdy w zyciu nie dostalam okresu w 28dc zawsze 35 dc najkroceja tu dopiero 26 i si emartwie bo jak to jest z tego ze za malo progesteronu to dupa z owulka na przyszlosc nie ?? ja sie naczytalam ze po CLO na owulke moga sie torbiele robic i juz jestem przerazona :(

reklama
a jak jest za niski progesteron to to znaczy ze owulka sie nei zrobi co nie ??

Owulka się zrobi tylko jajeczko się nie zagnieździ -to taki środek antykoncepcyjny najlepszy z możliwych... ale nie znaczy to że u Ciebie tak jest -zresztą jak nie było owulki to nie ma znaczenia...

widzisz tak sobie myślę o Tobie i... trudne to... tzn tak -w ogóle to strasznie szybko się spinasz -25dc to co to jest skoro norma jest u ciebie nawet 9 tygodni czekania na @??? i to żadna anomalia jest że tyle na @ możesz czekać -ale nie musisz a myśląc tak o tym sama się w stres wprowadzasz -swój organizm też i stąd te cyrki... Następna rzcz to rozręcanie @ -mówiłam Ci że u mnie to było kilka dni -za pierwszym i drugim razem -to trochę brudziłam, to przechodziło, to znou i tak w kółko bite 4-6 dni... więc powiedziałam Ci przestań do majtek ciągle zaglądać -jak endo tak ładnie się rozbudowało to @ na pewno przyjdzie...
Ewentualnie co mozesz zrobić to poziom progesteronu... dla każdej fazy jest inny -i wtedy byś wiedziała czy Twój organizm przypadkiem nie myśli że jeszcze ma czas do @ albo do owulki... ja owulkę miałam po pierwszej @ (od razu po niej poszłam do gina i już wtedy jest widać pęcherzyki)

Ja bardzo Ci kibicuję i bardzo chcę zeby było jak sobie zyczysz -ale dla mnie sama ze swojego organizmu robisz wariata... chcesz @ i już dawno wiesz ze jej nie dostaniesz (bo tak było wcześniej) choć masz na to czas... Zresztą ja jestem przykładem ze to co przed i po to 2 różne sprawy -trzeba się siebie uczyć na nowo... przed poronieniem miałam cykle 40-50 dni, nie raz wywoływaną @ bo 3 miesiące nie przychodziła (a miałam mieć miesiąc przerwy w tabsach np) a po 28 i 33 dni z owulką itp... traktujesz swój organizm jak wroga który Ci na złość robi -a może się okazać ze on się bardzo stara dostać @ za 4 -5 dni a Ty mu przeszkadzasz swoim wiecznym myśleniem... zresztą -nie latanie tylko seks jest dobry na zaczęcie @ jak u mnei się tak zbierała to po tulaskach zawsze była:-)

Kobietko
witaj -dobrze ze już ok

Ostatnia edycja:
Do góry