reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

S ruszył do sklepu po wodę... zapomniał jak wracał z pracy a mamusi chce się pić... dżizas -ja nawet nie wyglądam przez okno:no: a On stwierdził że dla swojej córeczki to nago by w tym mrozie po wodę poszedł:baffled:

Aga34 hmmm bo to jest tak -20 tygodni to nie granica magiczna po której wszystko mija i jest ok, taki jest 36tc kiedy ciąża jest już donoszona, maluszek rozwinięty w pełni z płuckami i na dodatek nic się złego nie dzieje... chociaż też są obawy bo zatrucie ciążowe bo jak się maluch źle przekręci... ech... no jesteśmy mamami -nasz los się martwić... ja się dobrze czułam po 22tc no i przed 27 -wtedy nic nie bolało i było tak bosko... im później tym gorzej żeby przestać bać się porodu tylko się o niego modlić:-p Co do seksu -może się boisz?? ja jak się bałam to był koszmar... bo myślisz czy wszystko ok -czy nie zrobisz krzywdy -a ja raz jeszcze skurczu dostałam -panika:szok: lekarz powiedział ze nawet skurcz jest normalny i nie ma przeciwwskazań -no to pomyślałam "jakby w ciąży seks był zabroniony to by dziura zarastała":-p -w końcu natura wie lepiej;-) więc luz, masaż... bo to ulga na obolałość wszelką a jak podczas tego masu masu robi się coraz milej to wtedy nie ma co za dużo myśleć:-) Co do małżonka -kłócicie się bez powodu -ja tak robię jak mi źle psychicznie -nie mam się na kim wyżyć -to jest pod ręką On... i tak było po tej wizycie u gina i tak jest przed każdą kolejną -że napięcie wzrasta -a kto jak nie On ma dostać:confused: to normalne i czasem bardzo się staram -czasem wychodzi czasem nie... i później przepraszam bo wiem że to moja psyche....:-(

Syla11 ile ja obaliłam sama martini ze sprtem to moje -Ty przynajmniej z psiapsiółka się napijesz -ja sama potrafiłam wytrąbić parę drinków aż zasnęłam... wypłacz się napij -nie pomoże ale nie zaszkodzi... jak to mówią
ALKOHOL PROBLEMÓW NIE ROZWIĄZUJE -ALE MLEKO TEŻ NIE

Daaa
no i w Twoich rękach (no może nie dosłownie rękach) stworzenie potomka -a nasza rola to wierzyć, wspierać, modlić się i trzymać kciuki:tak:

Missiiss
wejdź do gabinetu tego i mu powiedz że tu pół Polski czeka na wieści -a On niech sobie kogoś innego później przyjmuje:wściekła/y:

Annas lekarze są po to zeby czasem ich nie słuchać -trzymam kciuki za nowego gina:tak:

Wiolka nooo nic groźnego to wyrwanie -to później mało przyjemnie jak znieczulenie schodzi:-( ja tam raz na konowała trafiłam -2 ósemki bez problemu wyrwane i zagojone:tak:

reklama
Just79 mnie wszystko boli -słowo -wszystkie flaczki, narządy i co tam tylko jest.... czuje się znokautowana:baffled: jak bardzo tego pragniesz to ja Ci kochana z całego serca zyczę silnego dziecięcia -ale to jak z wymiotami -później zero narzekania:-D
Kochana, toż ja się nie proszę o jakiś kickboxing wewnętrzny, no ale jakiś nieśmiały kopniaczek by się przydał ;-)
Agatko -ostatnio czesto się klocimy i tobez powodu
E, jak Ci humory ciążowe nie przeszły to jak możesz pisać, że bez powodu, jak z takimi rozbujanymi hormonami to każdy powód jest dobry ;-) nawet taki urojony :-p

Syla, oczyszczającego duszę winkowania.
Będzie lepiej, ale musisz dać sobie trochę czasu

Missiiss, trzymam kciuki za pomyślne wieści!!!

Z podniesionym czołem biorę się do roboty :-D:-D:-D I kończę rozmyślania i zamartwiania :tak::tak::tak:
Miłęj i owocnej pracy :-)

mnie w środę czeka wyrwanie zęba i już się boję:(Bo nigdy nie miałam.
Wiolka, do przeżycia (wiem co mówię kiedyś miałam 4 ósemki ale musiałam się z nimi pożegnać). Nie martw się na zapas.
Tylko pamiętaj, nic gorącego po wyrwaniu nie pić, i profilaktyczne okłady z lodu na buźkę, bo by nie spuchnąć

Najadłam się placków ziemniaczanych i czuję się jak bąk. Zagryzłam gorzką czekoladą, skoro taka zdrowa ;-)

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczyny !
Wy piszecie o swoich mrozach a w porównaniu z moim morozem to wasze to lekkie mroziki rano jak szłam do pracy było - 31 :wściekła/y: a teraz mam -22
A ja mam dziś 27 dzień cyklu zawsze przed @ mam 2 dniowe plamienia tym razem nic nie było rano zrobiłam test ale wyszła jedna krecha w przedniej ciąży wychodziły później pozytywne testy . Jak przyszłam do pracy to miałam lekkie plamienie takie kawa z mlekiem ale jak wróciłam do domu to nic nie mam na wkładce kurcze jak bardzo bym chciała żeby się udało.... ale chyba nic z tego już się rozwyłam dla M ale teraz jest w pracy.....

Martusionek to ja tez trzymam kciuki... :tak::tak:

A my zaczynamy staranka dzisiaj :-) Mam nadzieję, ze mój M. będzie mieć siłę :sorry2:Wczoraj wrócił do domu tak padnięty, że już nie miałam odwagi go zaczepiać :sorry2:
Ciekawe też, kiedy będę mieć owulkę... Raz mam ją 10 dnia cyklu, raz 17 :dry: No nic.... Trzeba będzie się bardziej starać, bo termometr poszedł w odstawkę :-p Dwa lata mierzyłam tempkę, ale w tym cyklu nie mam zamiaru :tak: Zobaczymy, co natura zadecyduje :-)

13x13 ten Twoj chłop to sie poswieca dla ciebie :tak: powinnas dziekowac bogu za to :-D:-D:-D a, on,ze ma taka cudowna kobite heheh ,zawsze to mowie swojemu "dziekuj bogu chłopie,ze masz taka cudowna i dobra kobite " ,a ten sie brechta,lae wiem,ze dziekuje :zawstydzona/y::-p

hej dziewczynki:) Missiiss na pewno wszystko ok i ten Twoj magiczny lekarz to potwierdzi i pozwoli dzialac:) pewnie juz w koncu udalo Ci sie do neigo wejsc:) tak jak 13X13 napisala tu faktycznie pół polski na wyniki Twoje czeka:) ps. z holsem wczoraj sie bawilismy:) a ogolnie seksik i rano i wieczorem no i ten hols jeszcze w miedzyczasie:) w koncu w tym cyklu juz boboseksy.owulki coprawda jeszcze nie ma raczej bo to dopiero 10 dzien ale co tam:) trzeba korzystac;)
Daaa pewnie bierz sie do roboty!!! dacie radę. cyc i pieluchy,a potem juz pewnie staniecie na nogi.
kasiu ja wierze ze wyniki beda ok i strach jaki tu wszytskie nas meczy okaze sie neipotrzebny
Aga kochana a Ty juz nie szukaj kryzysu:) szkoda czasu;)i nerwow a Ty teraz musisz byc spokojna

reklama
Do góry