reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Lilijanna, witaj! gratulacje maluszka i spokojnej ciąży życzę i {*} dla Aniołka.
Jeśli chodzi o sposoby na przeziębienie to kiedyś znalazłam to:
7 rad dla przeziębionych mam - ból gardła, ciąża, domowe sposoby na przeziębienie, gorączka, katar - Ciąża i macierzyństwo - poradnikzdrowie.pl
Na katar na początku próbowałam inhalacji z oil olbas, a potem sprawdziłam taką tradycyjną inhalację w garnku zagotowałam wodę z torebką rumianku, potem garnek z głową pod ręcznik i wdychamy, i chyba ten domowy sposób był lepszy.

Czesc dziewczynki ja sie tylko przywitac wpadlam bo jakis taki ciezki dzien dzis ze na pysk padam. a jeszcze w pracy emocji mnostwo.
daaa o do nr telefonow do gina to ja tez mam do mojego i dzwonilam jak tylko cos mi sie nie podobalo i odbieral i to nwet w sobote wieczorem:happy2: a wyniki cytologii wysylal do mnie sms-em:happy2:

Lilijanna witaj :-):-) I gratuluję fasolki w brzuszku :-):-) Tylko u mnie, to zakręcone jest, bo póki co chodzę do takiej pani dr prywatnie, a jak już zaciążę, to będę próbować przenieść się do takiej przyszpitalnej poradni, co prowadzi "tylko trudne ciąże". Mam nadzieję, ze po dwóch poronieniach mnie zakwalifikują. No i tam w związku z tym, że to na nfz, to nr tel na pewno nie dostanę... Ale podobno jakby coś, to można wtedy spokojnie do nich na oddział dzwonić...

My mamy "kropka" :tak:, bo jak rano zrobiłam test i przyszłam do łóżka to zapytałam męża czy "nas przygarnie?", a on " i Ciebie i kropka" i tak zostało :-p

Ja mam to szczęście, że mój lekarz specjalizuje się w trudnych przypadkach ciąży i jego głównymi pacjentkami są kobiety z problemami. Krótko mówiąc jego specjalizacją jest leczenie niepłodności, więc jestem pod dobrą opieką.

lilijana-gratulacje:-) i trzymam kciuki
jesli chodzi o naturalne metody na przeziebienie- to polecam napoj imirowy ( zetrzec korzen imibiru, np.lyzeczka zalaz wrzatkiem, dodac miod i cytryne) rozgrzewa udraznia drogi oddechowe, ponadto jest polecany w cizy na mldlosci.
trzymaj sie zdrowo

Imbir zakupiony, jutro z rana będę stosować :-) Dla mnie każdy pomysł jest genialny jesli jest choć źdźbło szansy, że mi pomoże. A przy okazji przyda się na mdłości, bo od ponad miesiąca w kuchni rządzi mąż bo ja nie mogę tam wejść, bo zaraz jestem w kibelku - przerąbane.

Lilijanna na katarek polecam sól morską do nosa - ładnie oczyszcza. Gratuluję maleństwa i trzymam kciuki za spokojne miesiące oczekiwaia na dzidziusia.

Ja mam roztwór wody morskiej to chyba to samo, nie?

Witaj Lilianko....gratuluje maleństwa w brzuszku....na kaszel w ciąży można stosować syrop Drosetux......

Drosetux w pierwszym trymestrze można już? Co prawda jestem już na pograniczu pierwszy/drugi powoli. Jestem kompletnie zielona w tych sprawach :zawstydzona/y:

W I trymestrze niestety pozostają domowe sposoby

No i dlatego mleko i miód to moje główne lekarstwo.

liljana witaj ;-)

Witam witam i pozostałych też :-)

reklama
Do góry