reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

agnieszka0240 - Juleczka jest prześliczna!!!:)

Agatka - ale ten czas sxybko leci!!JUŹ 7 miesiąc!!!:)

GosiaLew - pomyśl, że przed Wami kolejny cykl staranek:)To co dzis piwko albo winko się poleje?

xdec
- trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo!!!

Aga34 - czekam na wieści z wixyty!Napewno będą bardzo dobree:)

karola322 - fajnie, że jesteś!Gabrysia dobrą radę Ci napisała:)

Pati.b - brak mi słów na to, jak ograniczona w myśleniu jest ta panna...miłej nauki!!!A tuniki napewno się wcześniej czy później przydadzą!:)Oby jak najszybciej!

v_jolka - tak mi przykro:(

karolci81
- mi mój gin jak dawał zwolnienia po poronieniu to były 80%. Próbował czegoś szukać żeby było 100 ale mu sie nie udało...(zaraz po zabiegu przysługuje 2 tygodnie 100%)tak mi ciągnąl przez kilka miesięcy. Dobrze, że da Ci skierowanie na badania!I masz rację: ZMIEŃ LEKARZA!!!

kaska0201 - przytulam...i cały czas się modlę!

missiiss - no to super że @ się kończy. U mnie od zabiegu też się pozmieniało..wcześniej czasem z bólu umierałam, a teraz bezboleśnie przechodzę!

agu_ska - jak widać są jeszcze księza z powolania..a nie tylko tacy, co kapłaństwo trakrują jak dobry zawód...

Jak dobrze, że dziś piątek..chociaż ja i tak w weekend nie odpocznę bo mam szkolenie z księgowości...Jestem teraz u szwagierki w akademiku..i sobie uswiadomiłam, że ciesze się ze juz nie musze się uczyć:)

Pozdrawiam cieplo kazda !!!

reklama
Kasiu przytulam, myślami jestem z Tobą....

Aguska badanie NT to jedyne nieinwazyjne badanie prenatalne i powinno się robić wszystkim ciężarnym, bo jest to najprostsze badanie wykluczające wady genetyczne w tym zespół downa. I jeśli wychodzi dobrze, to nie trzeba badać dalej jak się nie jest po 35 roku życia. Tylko nie każdy lekarz potrafi dobrze zmierzyć albo mają kiepski sprzęt. Warto jednak zrobić i wspomnieć lekarzowi, jeśli on nie robi to udaj się do innego. Moim zdaniem powinno to być badanie obowiązkowe wpisywane do karty ciąży.

No a ja idę otworzyć piwo tak jak zapowiedziałam. A jak skończy się @ to jeszcze na siłkę pójdę. Jestem niepocieszona, że jednak nie jestem w ciąży, ale muszę chyba bardziej wyluzować.

dobry wieczorek!!
Kasiu, chciałabym znaleźć słowa które mogłyby Cię pocieszyć i dodać otuchy, ale nie umiem poskładać tego, co chciałabym Ci życzyć w jakieś sensowne zdania.jestem z Tobą, pamiętam i modlę się, żeby jednak któregoś dnia dotarły do nas od Ciebie radosne nowiny.
Lucy, z tymi bólami to ja sama zgłupiałam.w dzień kiedy myślałam, że mam owulację miałam wręcz straszne bóle z prawej str, a na drugi dzień na USG okazało się, że po 1sze owulki jeszcze nie było, a po 2gie będzie z lewego jajnika...poza tym ja też słyszałam, że to nie musi być na zmianę raz jeden a raz drugi jajnik po kolei.
Agatka, gratuluję siódmego okienka!!!i zaraz ósme i dziewiąte:)a po urodzeniu, to nawet słyszałam, że tęskni się za brzuszkiem;)
Pati, Kochana czekaj cierpliwie,bo ja zrobiłam 4 dni przed @-wyszedł negatywny, a mimo to do końca się łudziłam, że to po prostu za wcześnie...3mam mocno kciuki.pora dołączyć do grona ciężarówek.
Aga, jest 21:32, gdzie jesteś?czekamy na newsy!!!
Daaa, GosiaLew, z przyjemnością potestuję z Wami :-)
Karola, witaj znów w naszym gronie i skoro lekarz nakazał, to nie masz Kochanie wyjścia, trzeba się oszczędzać!!!to akurat powinno dobrze Ci zrobić, bo po urodzeniu już nie będzie czasu:tak:
Agnieszka, chyba Juniorka daje Ci popalić skoro nie zaglądasz.ale co się dziwić tyle tygodni w zamknięciu ;-)
Missiiss, moja pierwsza @ po, to też był "lajcik", ale teraz ta druga, to jakby mi ktoś wnętrzności i krzyż wyrywał na żywca...nie polecam;)
Karolcia, ja po zabiegu miałam 28 dni zwolnienia, ale 80%, ale też gdzieś czytałam, że mam prawo dostać zwolnienie 100%platne, tylko niestety nie zapisałam tej stronki

wszystkie ciężarówki gorąco ściskam i już nie mogę się doczekać kiedy do Was dołączę i będę miała takie dylematy jak Wy:tak:

Ostatnia edycja:
GosiaLew - Następnym razem na pewno się uda - a teraz dużo boboseksów i znów testowanko...

A co do USG prnatalnego - z tego co czytałam nie wszyscy lekarze poprawnie potrafia je przeprowadzić i tylko stresują biedne przyszle mamusie - ale pójde i wyjdę spokojniesza..
A gdyby nie wy nawet nie wiedziałam bym że takie badanie jest robione :)

reklama
mamaAmelusi, to zależy też od etapu cyklu..a u Ciebie który dzień?zresztą generalnie sam śluz jeszcze raczej niczego nie oznacza niestety.nawet ostatnio czytałam wypowiedź jednego lekarza, że sluz mleczny tez w fazie poowulacyjnej się pojawia jako śluz niepłodny.sama też taki miałam.
a ja nie lubie tak długo czekać na ważne wieści, bo mnie to niezmiernie stresuje!!!!

Ostatnia edycja:
Do góry