reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witaj Karolcia
Jeśli chodzi o l4 po poronieniu to jest chyba 80%, bo ciąży już jako takiej nie ma, bo generalnie przysługuje nam po poronieniu zasiłek macierzyński, ale to trzeba zgłosić w urzędzie stanu cywilnego urodzenie martwego dziecka itp itd, tak jak to zrobiła Agatka, dzięki czemu mogła pochować swojego pierwszego Aniołka. No i pytanie co Ci wpisał na zwolnieniu, bo to tam widać w którejś rubryce.
A mnie ginka specjalnie nie chciała faszerować antykoncepcyjnymi, bo stwierdziła, że organizm lepiej, żeby sam najpierw doszedł do siebie. Długo kazał Ci czekać. Mi ginka też mówiła, że dobrze by było między 4 a 6 miesięcy, ale jakbym wcześniej zaszła to by tragedii nie było. No przykładem tu może być Agnieszka i jej Julcia.

Niby długo,ale ja sama wczesniej niż za pół roku się nie zdecyduje....musi mi jeszcze trochę psychika dojść do siebie, a pozatym badania mi pewnie zajmą kilka miesięcy....jak będzie wszystko ok...to od czerwca zaczynamy...
a na anty...to się nie zgodziłam...
wiesz..on jest stary...i ma stare metody i poglądy....ale to taki rodzinny gin, dlatego do niego chodzę.....ale jak już troszkę badań porobie to pójdę do innego.
mnie się wydaje, ze po tamtym poronieniu to mi 100% płacili, ale może to od pracodawcy zależy....
zobaczymy co histo=pat nam powie, jak wykluczą ten cholerny zaśniad to już połowa sukcesu....no i mam nadzieje, że mi tarczyca nie wyjdzie bo tą cholerę to się podobno długo leczy....

reklama
karolcia ale wogóle coś mu powiedziałaś?Porób badanka . Wydaje mi sie że długo kazał ci czakać. Chociaż w sumie pół roku strasznie szybko mi zleciało.Wydaje mi sie że zwolnienie jest niestety 80%

powiedzialam mu tylko, że się na nim zawiodłam....ale nie krzyczałam na niego jak planowałam...bo on od wejścia zaczął przepraszać i mówić, że mu przykro....
i tak nie będę do niego chodzić.....chciałam tylko zwolnienie...i skierowanie na genetyczne....a po pierwszej @ mam zamia iśc już gdzie indziej...może jak będą dobre wyniki to wczesniej zaczniemy....ale ja sama chyba nie chcę wcześniej niz w czerwcu....chcę trochę pożyć normalnie...bez strachu i narwów....

Karola322 super, że już jesteś w domu i wszystko przebiegło jak należy. Teraz stosuj się do zaleceń lekarzy i odpoczywaj za wszystkie czasy ;-)

Karolcia81 dobrze, że ten Twój lekarz chociaż poczuwa się do winy i nie robi Ci problemów ze skierowaniami, ale masz rację, że po Twoich doświadczeniach to lepiej żeby nie prowadził Twojej kolejnej ciąży.

A ja dzisiaj po pracy jadę kupiś prezent dla koleżanki, bo jutro będzie miała baby shower. Planowałyśmy mieć tę imprezę wspólnie, gdyż jej ciąża była starsza jedynie o 5 tygodni od mojej, ale niestety moja się zakończyła znacznie przed terminem :-( Wierzę jednak, że tym razem za kilka miesięcy będzie mój baby shower ;-)

czesc dziewczynki,

Karolcia ciesze się, że już jesteś po wizycie. Każdy czuje ile potrzebuje czasu na kolejne staranka. Mnie niby się spieszyło, ale po 4 @ i tak miałam duszę na ramieniu. Po takich przeżyciach musisz zadbać o siebie, o psychikę. I masz rację badanka zajmą trochę czasu, ale dzięki temu każdy miesiąc szybciej będzie płynąć. Jeżeli na l4 masz wpisane B to chyba jeszcze 100 % jest płatne.
Co do poglądów ginów na temat usg we wczesnej w ciąży itd. to mój maltretował mnie sondą co tydzień. Od 5 tc do 9 tc raz w tygodniu sprawdzał czy z maluszkiem nic się nie dzieje. Dzięki temu ja tez byłam spokojniejsza, bo gdyby coś zaczęło się dziać, to szybko mozna było to wykryć.
I masz rację, nie ma co sie faszerować niepotrzebnie hormonami.

Kaśka jestem z Tobą myślami.

pozdrawiam wszystkie gorąco

dziewczyny jak myslicie czy mozna jajeczkowac tylko z jednego jajnika?znaczy sie co miesiac? nie zartuje z tym pytaniem po prostu zbaranialam bo po zabiegu pierwsze jajeczkowanie mialam z lewego bo gin mi usg robila a teraz jest moje czwarte z kolei jajeczkowanie wiec mialo byc z prawego a mnie tak napier.... lewy ze mam dosc.

nie mam pojecia lucyf, wiem ze jajeczkowania moze nie byc w ogole, i ktoras z dziewczyn myslala ze dzidzia jest z lewego jajnika a jest z prawego bo ten lewy ja bolal i myslala ze to owulka z lewego jajnika... moze na odwrot z tymi jajnikami ale sens ten sam, ze bol nie oznacza koniecznie owulacji

Dzieki kochane za mile slowa:-):-)
kasiu jestem z toba myslami musi byc dobrze .
Aga niunia przesliczna:-):-):-)
kochane my z zuzia lezymy i odpoczywamy:-).
Lucyf ja po poronieniu robilam usg 1 raz w miesiacu i raz byla owulka z jednego a za miesiac z drugiego z tego co ginka mi mowila to moze byc owulka tylko z jednego jajnika ale to ze cie kluje np,.prawy to ze nie m,uasi byc z niego owulki tak jak pisze pati. Niunia najlepiej jak bys poszla na usg pod kontem owulki to bys wiedziala

karola na odskoczni o ciebie pytaja :-)

i lista naszych skarobow czeka na dopisanie sie :-)
chyba udalo mi sie z tym watkiem :-)

Ostatnia edycja:
reklama
aguska a ty robilas badanie genetyczne?? to gdzie sie sprawdza przeziernosc karkowa?

aga ja tez trzymam kciuki, moze poznasz plec :-)

Do góry