reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Dzień dobry :-):-)

Zaraz doczytam co tam u was!:-D

A co do płci... To tak naprawdę żadna z was nie ma na co się nastawiać :tak::tak:
Nie wiem, czy któreś jeszcze to pamiętają, ale u wróbelka do samego końca miała być Hania, a na porodówce okazało się, że jest Igorek
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Asiu a zapisałaś się już na to USg ja się zastanawiam jakie są terminy i nie wiem czy już dzwonić czy nie?

Kasikz ja będę robić u swojego gina. Z tego co zrozumiałam to chyba na następnej wizycie 20 lub 21/01 będę się miała z nim umówic na termin. Póki co czekam na jego decyzję. Podejrzewam, że to będzie na mojej ostatniej wizycie u niego, a przed pierwszą u nowego gina.

Póki co wstępnie wybrałam szpital, w którym będę rodzić. Nadal zbieram informacje od koleżanek o ich lekarzach, a na ostatniej wizycie u mojego gina posłucham kogo on mi poleci z tego właśnie szpitala, na który się zdecydowałam. A nóż widelec poleci tego samego, co któraś z moich koleżanek? :-)

Chłopców można zobaczyć , szybciej. Z dziewczynkami jest tak że zawsze może coś sie odnaleźć a raczej u chłopców już nie zniknie:-)
no różnie to bywa ;-)
moja przyjaciółka dopiero na porodówce się dowiedziała, że zamiast Rafałka (którego lekarz od usg był pewien) ma Gabrysię :-)

daaa no i wszystko jest możliwe -moja koleżanka miała chłopczyka -od 20 do 38tc... no a po ostatnim usg się okazało że dziewczynka duuuuuużo niebieskich rzeczy ma:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Kasikz terminy nie są długie na genetyczne -przynajmniej ja w invivta miałam szybko (200zł) -ale na połówkowe już parę terminów zostało a dość wcześnie dzwoniłam. Babka na połówkowym chwaliła moją gin z prenatalnego -ponoć świetny fachowiec -połówkowe też miałam u niej robić no ale nie ma nagrywary -a to już było dla mnie ważne...

Co do płci -co za różnica:confused: -modliłam się o zdrowe dziecko a nie o zdrową dziewczynkę czy zdrowego chłopca
Ważne żeby można było całować małą różową dupkę buźkę i rączki -a czy miłość dawkuje sie w zależnosci od płci????

Uciekam babeczki bo mała chce się pobujać przy chodzeniu:sorry2:
Do jutra

She super, że dzidzia ładnie rośnie. No i mam nadzieję, że Twoje bakterie szybko pójdą sobie jak najdalej od nas :tak::tak:

Ja mam problem, bo chyba za mało kciuków mam ;-);-) A trzeba je trzymać za:

zabieg karoli :-)
usg kasi :-)
dwie kreski gosi :-)

No nie licząc takich przypadków:-)Ale wydaje mi się że to są już umiejętności lekarza. Niektórzy lekarze na prawdę średnio obśługują USG, a bardziej wrózą z fusów. Moja koleżanka też miała tak ze miał byc chłopak a wyszła dziewczynka. Ale sama stwierdziła że ten lekarz to chyba średni i jak poszła do innego to aż sie zdziwił, że jaki chłopak.
Ale pewnei nie ma co do końca sie nastawiać. A ty just jak? Jak podejrzenia?

reklama
Agata, a tam na Agatowej ;-) gdzie na usg polowkowym bylas to ile wczesniej dzwonilas? bo też tam chyba się wybiorę i która dr Ci robiła to usg?

Kasiu, u mnie na genetycznym lekarz tylko dziwnie spojrzał na męża jak ten spytał, czy już coś widać ;-)
mój jest w 100% nastawiony, że będzie się bawił samochodzikami i kolejkami, a jakoś nie dopuszcza do siebie myśli o lalakach i różowych wózkach ;-) ale pewnie w razie czego się dostosuje :-)
mi jakoś też chłopak chodzi po głowie, w tamtej ciąży dla odmiany imiona dla dziewczynek wpadły mi do głowy, ale najważniejsze żeby zdrowe było :-)

Ostatnia edycja:
Do góry