reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

wiecie mój gin jest takim dziwnym typem bo i pożartuje ale i opierniczy
ale pamiętam jak przy tamtej ciązy oznajmił mi złe wieści od razu powiedział żebym nie liczyła na cud i nie czekała bo nie ma po co a ja i tak czekałam tydzień bo nie było terminu w szpitalu

teraz zawsze pyta jak się czuję i każdą wizytę zaczyna od usg dla mojego spokoju
nie wiem czemu Karolcie tak długo zwodził ten jej lekarz przecież to mogło się skończyć tragedią wielką

Najgorsze jest to, że jak tam zaczęło się psuć u Karolci to dłużej będzie się organizm odnawiał, oby nie doszło tylko do zatrucia.

reklama
jak ja bym juz chciala byc w ciazy,tylko boje sie ze bede panikowac,a jak doczekam do 20tyg to juz w ogole,ale wiem ze nalezy cieszyc sie kazdym dniem i wierzyc ze bedzie ok.i nie bac sie bo to do niczego nie prowadzi,
koti ma racji sporo,dziwne z tym szwem,ale mzoe to przez ta infekcje tez,bo jak cos jets to chyba lepeij nie zamykac,no poza tym skoro sie trzyma,nie am co gdybac chyba,grunt to lezec

zostałam wyposazona w glukometr i mam mierzyć cukier 4 razy dziennie. Mam odstawić cukier, słodycze i ograniczyć węglowodany czyli odstawić białe pieczywo, zmniejszyć do minimum ziemniaki, makarony, ryże. Ja mam jak to okreslila dzis lekarka - delikatna cukrzyce. Zaleca mi dodatkowo aktywnosc fizyczna - a ze szwem to se moge pofikac :baffled:
to ja tez moze ogranicze na wszelki wypadek za nim zrobie badanie na cukier.bo sie nie moge opanowac jesli chodzi o słodycze.ach my kobiety mamy przerabane.

jak ja bym juz chciala byc w ciazy,tylko boje sie ze bede panikowac,a jak doczekam do 20tyg to juz w ogole,ale wiem ze nalezy cieszyc sie kazdym dniem i wierzyc ze bedzie ok.i nie bac sie bo to do niczego nie prowadzi,
koti ma racji sporo,dziwne z tym szwem,ale mzoe to przez ta infekcje tez,bo jak cos jets to chyba lepeij nie zamykac,no poza tym skoro sie trzyma,nie am co gdybac chyba,grunt to lezec
ola tez tak pomyslałam ona powiedziała ze te globulki musze brac przynajmniej 3dni i to sie oczysci bo jeszcze gorsze jest załozenie szwu przy jakis brudach bo wtedy moze byc dopiero tragedia. Cholercia nie jestem lekarzem i sie na tym nie znam a co lekarz to inna opinia a szyjke widziałam i byla zamknieta a ona sama robiła usg szyjki 15 minut i sie zastanawiała co i jak.

reklama
dziewczyny ja wam moge powiedziec z autopsji jak u mnie bylo. przyjeli mnie, zrobili wymaz z pochwy i posiew z szyjki. w tym samym dniu byl wynik wymazu z pochwy i dali mi gynaligin na noc, na drugi dzien byl wynik posiewu z szyjki - ktory byl jalowy. poniewaz z szyjki byl jalowy, mimo bakterii w pochwie , rzucili mnie na stol ...

Do góry