reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
she osiolku !!!!!! kurcze no zagryze cie zaraz ... zaparcia nie musisz miec ja przez cala ciaze nie mialam przez 5 i pol miesiaca prawie chodzilam do kibla codziennei a czasem po kilka razy dziennie wiec co ty sie osiolku martwisz ze nie masz :-) spokojnie a zylki mi sie pojawily dopiero powoli w drugim miechu a tak to nic kompletnie. a mdlosci chyba tez w 2 miesiacu dopiero ... kochana wyluzuj :tak:a kiedy masz wizyte??

U mnie piersi:
1) w tej ciąży wcale nie bolały (więc nie ma zasady),
2) co do wielkości to różnie bywa, rano mniejsze, wieczorem większe lub odwrotnie, jak tak im się podoba (stanik noszę ten co zwykle, a w czerwcu już się w niego nie mieściłam),
3) o co chodzi z żyłkami to dopiero z tydzień temu załapałam, bo dopiero teraz zaczęły się pojawiać, choć ogólnie żyły mam na wierzchu, ale na cyckach dopiero teraz,
4) otoczki - to aż sama się nieraz dziwię jakim cudem aż tak może im się średnica zmieniać - też robią co chcą.

She bedzie dobrze nie martw sie ja tez jestem taka paranoiczka latam co chwile do lazienki do tej pory i sprawdzam co godzine chyba piersi tez ogladam przestaly mnie juz tez tak bolec wiec mysle czy to dobrze wczoraj bolalo mnie podbrzusze zastanawialam sie czy to juz koniec .ale wzielam nospe i przestalo dzisiaj juz nie boli .Dzisiaj ide do lekarza po l4 to sie dowiem co i jak czy wszystko ok boje sie przed kazdaaa wizyta.Ja mam tylozgiecie macicy bardzo duze czy ktoras tez tak ma i boli was kregoslup

she mysle ze i moze 8 miesiaczny brzuszek sie by zmiescil bo ona jest taka zema na szyje taki delikatny material nie sztywny i na cycki ladnie puszczony i pod cyckami taki pas nie duzy i puszczona w dol nie ma zadnych szerokosci na role tylko delikatny material puszczony w dol a nie takie bog szerokie udolu... ale nie mam fotki bo na necie jej nie znalazlam a nie pytalam jaki to model jak bede tam dzisiaj to si epostaram zapytac jak nie zapomne ale sliczn a jest zwiewna jak motylek tak mis ie kojarzy :-)

Kasiu zrozumiałam. I współczuję. Mój M miał podział majątku po rodzicahc rok temu. Pola i dom trzeba było podzielić na 4 rodzeństwa. Nie obyło się bez sprzeczek, bo siostra M chciała wszystko co najlepsze, ochłapy zostawiając trzem braciom. I wtedy ci się zbuntowali. Siostra M została sprowadzona do pionu, ale jak tylko zobaczyła opór wśród starszego rodzeństwa, to jak dziś pamiętam jaka urażona wyszła z domu brata M trzaskając drzwiami. Gdyby się tak nie stawiała więcej by dostała. Tylko jej zachłanność ją zgubiła.

Do tego prześladują mnie słowa gina: To niedobrze, że się Pani czuje tak rewelacyjnie. Wolałbym usłyszeć, że choć mdłości z rana Panią męczą...
To jest przykład tego, że czasami lekarz powinien się w język ugryźć :wściekła/y:
Co on nie wie, że i rewelacyjnie może się babka w ciąży czuć, że to żaden wyznacznik :wściekła/y:

Anetha, na zaparcia polecam picie dużej ilości wody i owoce owoce owoce, jak zaczęłam się nimi zajadać to problem minął :-)
Mi nic nie wiadomo o tym, żebym miała tyłozgięcie ale kość ogonowa mnie boli czasami, i to tak solidnie, ale to ponoć od wiązadeł

Ja nawet zaparć nie mam :-(
Bo pewnie się odpowiednio odżywiasz, albo organizm ma taki, że nie ma skłonności do takich problemów

Kasiu, brak mi słów jeśli chodzi o zachowanie i podejście siostry :wściekła/y:

she osiolku !!!!!! kurcze no zagryze cie zaraz ... zaparcia nie musisz miec ja przez cala ciaze nie mialam przez 5 i pol miesiaca prawie chodzilam do kibla codziennei a czasem po kilka razy dziennie wiec co ty sie osiolku martwisz ze nie masz :-) spokojnie a zylki mi sie pojawily dopiero powoli w drugim miechu a tak to nic kompletnie. a mdlosci chyba tez w 2 miesiacu dopiero ... kochana wyluzuj :tak:a kiedy masz wizyte??

Gin kazał mi przyjść 4 lub 5/01. W czwartek pójdę oddać krew i mocz. W poniedziałek odbiorę wyniki, to myślę, że pójdę do gina 5/01 po południu.

U mnie piersi:
1) w tej ciąży wcale nie bolały (więc nie ma zasady),
2) co do wielkości to różnie bywa, rano mniejsze, wieczorem większe lub odwrotnie, jak tak im się podoba (stanik noszę ten co zwykle, a w czerwcu już się w niego nie mieściłam),
3) o co chodzi z żyłkami to dopiero z tydzień temu załapałam, bo dopiero teraz zaczęły się pojawiać, choć ogólnie żyły mam na wierzchu, ale na cyckach dopiero teraz,
4) otoczki - to aż sama się nieraz dziwię jakim cudem aż tak może im się średnica zmieniać - też robią co chcą.

Ufff... Trochę się uspokoiłam :-)

She bedzie dobrze nie martw sie ja tez jestem taka paranoiczka latam co chwile do lazienki do tej pory i sprawdzam co godzine chyba piersi tez ogladam przestaly mnie juz tez tak bolec wiec mysle czy to dobrze wczoraj bolalo mnie podbrzusze zastanawialam sie czy to juz koniec .ale wzielam nospe i przestalo dzisiaj juz nie boli .Dzisiaj ide do lekarza po l4 to sie dowiem co i jak czy wszystko ok boje sie przed kazdaaa wizyta.Ja mam tylozgiecie macicy bardzo duze czy ktoras tez tak ma i boli was kregoslup

Czyli też nie masz stałych objawów. No to ulga. Bo dziewczyny na sierpniówkach to ciągle o mdłościach i przeczuleniu na zapachy piszą. Aż przestałam je czytać, bo mnie to stresowało.

Niestety nie mam tyłozgięcia, więc w tej materii nie mogę się wypowiadać.

she mysle ze i moze 8 miesiaczny brzuszek sie by zmiescil bo ona jest taka zema na szyje taki delikatny material nie sztywny i na cycki ladnie puszczony i pod cyckami taki pas nie duzy i puszczona w dol nie ma zadnych szerokosci na role tylko delikatny material puszczony w dol a nie takie bog szerokie udolu... ale nie mam fotki bo na necie jej nie znalazlam a nie pytalam jaki to model jak bede tam dzisiaj to si epostaram zapytac jak nie zapomne ale sliczn a jest zwiewna jak motylek tak mis ie kojarzy :-)

To jak nie zapomnisz to zapytaj :-) Choć ja zaczęłam zastanawiać się nad przyspieszeniem jednak ślubu. Może po nowym roku pogadam o tym z moim M. Zobaczę...

dziewczyny dostałam smsa od Karolci
oto co napisała
"Już nie ma szans na fasolkę.
Czeka mnie ciężki zabieg.
Teraz walczą o moje życie.
Wszystko się tam zniszczyło i zaczęło zatruwać mnie."

***** to wszystko jest takie niesprawiedliwe
mam nadzieję że chociaż Karolci nic nie będzie

Ostatnia edycja:
reklama
Bo pewnie się odpowiednio odżywiasz, albo organizm ma taki, że nie ma skłonności do takich problemów

Staram się. Przede wszystkim dużo piję i jem owoce. Nawet z bananami się przeprosiłam, choć za nimi nie przepadam. A co do skłonności do problemów z... no wiecie ;-) to ja niestety nie należę do tych, co to codziennie mogą się wypróżnić :-( Niestety...

Do góry