reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witam dziewczyny
Ja jestem po wizycie u lekarza okazla sie ze wszystko dobrze moglo to byc zewnetrzne uczulenie moze od plynu do higienny intymnej uplawow zadnych nie ma badanie moczu ok.Wiec dostalam jakas masc do smarowania.Ale najwazniejsze moja fasolka rosnie i bije jej serduszko ma juz 44mm.
dobranoc dziewczyny

reklama
posłuchaj, ja zrobiłam tak-jak już @dostałam, to wyliczyłam sobie, kiedy powinnam mieć owulację,tak wg długości starych cykli, bo chciałam od razu sprawdzić, czy właśnie owulacja będzie ok.przez str internetową luxmedu możesz się zarejestrować tak z tydzień przed planowaną wizyta, więc nie musisz już teraz palnować.jeśli miałaś cykle 30dniowe, to od dnia @ odlicz jeszcze jakieś 14 dni i wyjdzie Ci wizyta w trakcie owulki:)

Do LuxMedu zawsze rejestruję się internetowo, więc z tym nie ma problemu. :tak::tak:Tylko ginka kazała mi zrobić usg zaraz po miesiączce, tak wiec chciałabym tak mniej więcej znać orientacyjny termin, bo jednak z cztery dni wcześniej wypadałoby się zapisać :sorry::sorry:Normalnie cykle mam 26 dniowe, więc i owulki mam wcześniej :sorry::sorry::sorry:Mam w planach staranka w tym następnym cyklu, no i zależy mi na tym, żeby jeszcze przed nimi poznać wyniki tych wymazów, które muszę zrobić :confused2::confused2: Więc ogólnie rozchodzi mi się o to, żeby do tego 12 dnia cyklu wszystko mieć już z głowy i zająć się wykorzystywaniem męża :-D:-D

Hej,czytalam ,czytalam i nie doczytalam. za duzo piszecie:) Widzę,że 13x13 ustawia was do pionu i dobrze:) ja tez ostatnio staram sie odganiac zle mysli i nei plakac za duzo:) Dziewczynki a mi gin nei robila usg po porodzie i w ogole do tej pory.pomacala ,obejrzala i powiedziala ze od stycznia mzona sie starac. wiec zastanawiam sie co z tym usg czy nei tzreba?czy trzeba? @jest ale sie konczy:) i pewnei w lutym do dziela ,bo w styczniu wyjezdzam wiec plodne bez M

Może zrób jednak usg :sorry:Jeśli nawet nie powie Ci nic konkretnego, to na pewno wpłynie dobrze na Twoją psychikę :tak::tak:

Dziewczynki zmykam do lozka bo rano pobudka i do lekarza.
Buziaki-do jutra papa

Ja nadal nie mogę doczekać się Twojego rozpakowania :-p:-phihi :-p:-p

Witam dziewczyny
Ja jestem po wizycie u lekarza okazla sie ze wszystko dobrze moglo to byc zewnetrzne uczulenie moze od plynu do higienny intymnej uplawow zadnych nie ma badanie moczu ok.Wiec dostalam jakas masc do smarowania.Ale najwazniejsze moja fasolka rosnie i bije jej serduszko ma juz 44mm.
dobranoc dziewczyny

Super :-D:-D:-D gratuluję ogromnego dzieciątka ;-);-)

RATUUUUUNKU!! CYCE BOLĄ!!!!!:-D:-D:-D tzn. sutki :zawstydzona/y::-p:-p:-p
Zaraz zwariuję!

Ostatnia edycja:
Witajcie kochane my po wizycie i usg połówkowym:biggrin2::biggrin2: wrażenia super naprawdę:biggrin2::biggrin2: na 100% będzie dziewczynka :biggrin2::biggrin2: nasza niunia się podpierała rączką i wyglądała jak księżniczka a później wkładała rączkę do buźki:biggrin2::biggrin2: wszystkie kostki mają prawidłowe wymiary wszystko jest oki :biggrin2: i naprawdę warto iść na to 3,4d. Mamy płytkę i następna wizyta 5 stycznia:biggrin2: kochane odezwę się jutro bo jestem bardzo zmęczona.

Witam dziewczynki:-)
Karola fajnie,ze z coreczka wszystko dobrze:-)Bardzo sie ciesze...
Ja wstalam i po 8 zmykam na ktg...Jak wstalam to mowilam do malej,ze teraz to prosze wyjsc po swietach bo mamuska nie chce na same swieta do szpitala-hihi
Milego dnia.odezwe sie pozniej buziaki

Życzę miłego dnia dziewczyny i duuuuużo nadziei w końcu zbliżają sie Święta! A w Święta i cuda mają miejsce :-)

Sorki, że mało piszę co u mnie, ale nic takiego się nie dzieje....
Nie pamietam, ale któraś z dziewczyn pytała mnie na PW o ostatnie badania P ??? No cóż...nie ma co się rozpisywać, nie wyszły one najlepiej, poprawy nie ma...lekarz ewidentnie dał do zrozumienia, że pozostało nam czekać na cud, więc czekamy....he he he a tak poważnie, nie mamy zamiaru czekac na cud, ani żyć wiecznie nadzieją, trzeba działać!!!! A skoro Najwyższy zadecydował tak, a nie inaczej, więc od przyszłego roku będziemy zabiegać o adopcję - to już prawie przypieczętowane....Zatem coby nie było jest dobrze....

I dziewczyny!! Pamietajcie cieszcie się dniem!!!! Cieszcie sie tu i teraz......nie wybiegajcie na "zaś", bo to prowadzi tylko i wyłącznie do choroby, niczego innego....

Pozdrawiam WAS mocno, życząc Wesołych i Zdrowych Świąt....oraz Szczęśliwego Nowego Roku :-)

I mimo, że tak sporadycznie tu bywam, to myślę o WAS i za każdą z Was trzymam kciuki...

Ostatnia edycja:
Dziewczynki -ja już chyba zmykam i będę po świętach albo nawet po nowym roku.
Dziś jeszcze wpadnę napisać co u lekarza -ale to wieczorem:tak:

Ilonka piękny kropek!!!! to taki cud kiedy z tego kropka za chwilkę jest piękny ludzik:tak:

Wiec Kochane moje

Życzę Wam uśmiechu na twarzach i radości w sercach
Nie tylko w te świąteczne dni ale przez całe życie
Życzę Wam optymizmu i wiosny
W Waszym życiu i w życiu Waszych bliskich
Życzę Wam aby pamięć pozwoliła zachować tylko dobre chwile
Bo te złe zbyt wiele nas kosztują

Wiem że trudno o radość w sercu gdy pojawiają się łzy
Ale patrzmy do przodu -nasze dzieci wiedzą że bardzo je kochamy
Wiem ze trudno o optymistyczne myśli
Ale zaczynamy nową walkę z losem i musimy być silne
Wiem że trudno nie pamiętać złego
Ale przecież tyle radosnych chwil dał nam każdy dzień ciąży

Jestem z Wami w każdej chwili i trzymam kciuki
Przepraszam za ostre słowa czasami -ale nie obiecuję poprawy
Każdy ma prawo do smutku, do strachu -ale kiedy chce się w tym zatracić
może się liczyć z pociągnięciem za uszy -i tak już zostanie

Ewelinko, trzymam kciukasy, żeby w następną Wigilię Twój sen się spełnił i byś tuliła maleństwo do serca. Najważniejszy będzie efekt, a droga do niego taka jaką życie wytyczy, w myśl słów ks. J.Twardowskiego: "nie ma sytuacji na ziemi bez wyjścia // kiedy Bóg drzwi zamyka - to otwiera okno".
:-)

reklama
Ewelinko, trzymam kciukasy, żeby w następną Wigilię Twój sen się spełnił i byś tuliła maleństwo do serca. Najważniejszy będzie efekt, a droga do niego taka jaką życie wytyczy, w myśl słów ks. J.Twardowskiego: "nie ma sytuacji na ziemi bez wyjścia // kiedy Bóg drzwi zamyka - to otwiera okno".
:-)
I tego się będę trzymać Kochana.....dziękuję ;-)

Do góry