reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

A! I powiedziałam mojemu ginowi, że po poronieniu trafiłam na kochaną grupę wsparcia, która pozwoliła mi przeżyć i dojść do siebie i która daje mi teraz wsparcie i oparcie. Bardzo był zadowolony, że istnieje takie miejsce jak to forum.

reklama
No to przede mną miesiąc niepewności...

She superaszczo wow :-D:-D:-D:-D

A te wyniki co ci kazal zrobic, to zawsze je sie robi, takze spokojnie. Wg @ termin to od zaplodnienia - 2 tyg . Ale na to nie patrz. Najwazniejsze,zeby przetrwac do 13tyg.c. no. super. A zsexa lepiej zrezygnuj i z kawy i z alkoholu oczywiscie!

Zapalam światełka dla Naszych ANIOŁKÓW
[*]
[*]
[*]
Przepraszam, ale wklejam wierszyk ....przy którym często płaczę, ale i uśmiecham się czasami.....

Spójrz Mamo do góry
To ja kiwam do Ciebie z tej niebieskiej chmury,
Jestem i wciąż o Tobie pamiętam,
Gwiazdy dla nas świecą
I to dla Ciebie te białe płatki ode mnie z nieba lecą,
Zimowy wieczór, a ja wciąż na Ciebie patrzę,
Twoje włosy gładzę,
Wtulam się w Twoje ramiona,
Nie chciałem żebyś czuła się osamotniona,
Połóż się, kochana, nie czekaj na mnie do rana
Popatrz jeszcze tylko na te błękitne chmury-
Popatrz Mamusiu na mnie-jestem tu u góry...

Mamo

Kiedy mnie zabraknie nie rozpaczaj
Pamiętaj o Tym co za chwile napiszę

Nasze serca -moje i Twoje -stanowią jedność
Biją zawsze i niezmiennie jednym rytmem
Taktem którego nic nie jest w stanie zakłócić
A kiedy mnie już nie będzie
A Ty będziesz odczuwać tęsknotę
Wtedy połóż swoją rękę na piersi
I wsłuchaj się w rytm uderzeń swojego serca
I wiedz ,że gdzieś TAM .........
Gdziekolwiek się znajdę
Z mojej piersi będzie się dało
dosłyszeć ten sam odgłos ..........
.........TEN SAM RYTM.............
Rytm naszej nieskończonej i wiecznej miłości

Rytm którego nawet śmierć
nie jest w stanie przerwać

...........Bo nawet ona ..
nie ma takiej mocy.​

Mi pomaga ten wiersz
She moje gratulacje!!! Bardzo się cieszę z Twojego szczęścia:-)
A jednak dobrze sądziłam, że doktorek nie opier... za samowolkę.

hej kochane

she
wielkie ogromne gratulacje :) jej ale sie ciesze :-) ty nie mysl o zamartwianiu sie tylko ladnie sie ciesz i wierz mocno to serduszko pieknie zabije na boze narodzenie !:tak: a co do tego 8-9tc ty sie o to nie martw tylko uwazaj na siebie caly czas i juz!! a nie ze przyjdzie ten 8-9 tc a ty bedziesz drzala... nie mysl o tym kochana tylko kochaj, miej nadzieje i wyczekuj konca 9 miesiaca :tak:;-) buziaczki ;-)

no a tak od siebie to ... wczoraj zmezem troche sie powstrzymac nie moglismy :sorry: no i jak sie kizialismy to bach!! i w sume zesmy sie kochali ale nei tak do konca tylko delikatnie bez zabezpieczenia ale we mnie nie konczyl wiec ok ... kurcze powiem wam ze na pcozatku troche zprzodu pieklo takie uczucie jakby mi sie zwezylo wszystko :eek: no al maz rozciagnal :-D nie no w umie bylo ok a za tydzien i 3 dni ide na pierwsza wizytte. mam nadzieje ze zadnej infekcji nie dostane, nigdy jakos infekcji nie lapalam i oby tak zostalo...
w ogole ide dzisaij po raz drugi na zakupy moze w koncu wylapie jakies spodnie dobre na mnie ;-)

She superaszczo wow :-D:-D:-D:-D

A te wyniki co ci kazal zrobic, to zawsze je sie robi, takze spokojnie. Wg @ termin to od zaplodnienia - 2 tyg . Ale na to nie patrz. Najwazniejsze,zeby przetrwac do 13tyg.c. no. super. A zsexa lepiej zrezygnuj i z kawy i z alkoholu oczywiscie!

Tak, wiem że to standardowe badania, bo sam mi o tym mówił. A ja z wrażenia nie zapytałam co to :-) Zapytam w poniedziałek pigułę ;-)

Seks jak to mój gin powiedział (tak samo mówił gin Agatki) nie jest zabroniony, bo stosunek pobudza hormony. Tylko musimy bardzo uważać. I tego będę się trzymać.

Kawa rozpuszczalna mocno zamleczona 1x dziennie.

Co do alkoholu powiedział mi, że wysokoprocentowych napojów absolutnie nie. Ale jeśli raz na jakiś czas do obiadu będę miała ochotę wypić pół szklanki piwa lub lampkę wina to nie jest to zabronione, a nawet wskazane. Np. na oczyszczenie nerek. Byle nie za często i nie więcej.

She moje gratulacje!!! Bardzo się cieszę z Twojego szczęścia:-)A jednak dobrze sądziła, że doktorek nie opier... za samowolkę.

Niedość, że nie opier*** to jeszcze pochwalił Was za dobre rady a mnie za posłuszność wobec rad koleżanek :-)

hej kochane

she wielkie ogromne gratulacje :) jej ale sie ciesze :-) ty nie mysl o zamartwianiu sie tylko ladnie sie ciesz i wierz mocno to serduszko pieknie zabije na boze narodzenie !:tak: a co do tego 8-9tc ty sie o to nie martw tylko uwazaj na siebie caly czas i juz!! a nie ze przyjdzie ten 8-9 tc a ty bedziesz drzala... nie mysl o tym kochana tylko kochaj, miej nadzieje i wyczekuj konca 9 miesiaca :tak:;-) buziaczki ;-)

Ja nie mam zamiaru się zamartwiać. Stwierdziłam tylko fakt, że niepewny okres przede mną. Ale wierzę, że będzie ok. W końcu jestem uczennicą Agatki naszego dobrego ducha :-)

no a tak od siebie to ... wczoraj zmezem troche sie powstrzymac nie moglismy :sorry: no i jak sie kizialismy to bach!! i w sume zesmy sie kochali ale nei tak do konca tylko delikatnie bez zabezpieczenia ale we mnie nie konczyl wiec ok ... kurcze powiem wam ze na pcozatku troche zprzodu pieklo takie uczucie jakby mi sie zwezylo wszystko :eek: no al maz rozciagnal :-D nie no w umie bylo ok a za tydzien i 3 dni ide na pierwsza wizytte. mam nadzieje ze zadnej infekcji nie dostane, nigdy jakos infekcji nie lapalam i oby tak zostalo...

Na pewno będzie dobrze :-) Ważne, że przełamujecie bariery i wracacie do życia :-)

więc wczoraj wróciłam od fryzjera....

A było to tak
-zrób coś z tymi moimi kudłami -chcę blond!!!
-ok
-może być nawet czerwień ale obetnij mi to siano
-ok... a chcesz czerwień??? może rudy
-rudy???
-no mam nowy kolor i jeszcze go nie robiłem -ciekawy jestem jak wyjdzie
-hmmmm ale obetniesz??

-no
-to ok

Wyszedł inny niż w instrukcji -ale już przynajmniej wiemy ze to nie rudy:-p

Julitko posiedziałam z Wami bo byłam w stanie nadrobić:sorry: nie lubię czytać po łebkach i nie wybaczyłabym sobie gdybym kogoś miała pominąć -kogoś kto ceka na powitanie lub radę:-( więc albo staram się pisać ogółem albo do wszystkich -co jest bardzo trudne... a mała faktycznie smacznie śpi jak taty nie ma:-p Ja czuwam nad tym żeby przypoinać -a teraz np przypomnę Asi -że jak się martwiła o brak objawów to za 2 tygodnie ma pisać "jak się cieszę ze rzygam jak kot -jestem przeszczęśliwa z tego powodu":-p:-p

Asiu wspaniałe wieści i głowa do góry. Wiek dziecka liczy się zawsze według OM bo to się będzie zmieniało z każdym usg -a wiek dziecka to umownie OM+/- 2 tygodnie:tak::tak::tak:

Iwonka25
co do piosenek -wstyd się przyznać ale nie znam się -rzadko słucham ale zakochałam sie w piosence Timbaland morning after dark -jakoś tak działa na mnie od środka... choć nie mogę znaleźć tłumaczenia więc chyba trzeba samemu przysiąść:sorry:

Ola** na cmentarzu to S doznał przełamania... nie był za bardzo za pochówkiem dla naszego Aniołka -ale teraz jestem w stanie go zrozumieć -miał nadzieję że z czasem będzie łatwiej... teraz wie że nie jest -ale wielokrotnie powtarza że dobrze że nie zostawiliśmy naszego maluszka w szpitalu... a jak zobaczył urnę i stokrotki... to po prostu wymiękł...

Ilonka26
ja Ci przypominam że Ty nie kciuki masz trzymać jak na fasolkę czekasz:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Missiiss ja nie lubię chodzic po sklepach:no: bo jak mi coś nie wpadnie w oko przez pierwsze 15 sekund to się męczę w tym sklepie jak diabli -a mój S może godzinami wiesaki przerzucać i do przymierzalni biegać:confused2::confused2::confused2:

Pati
ja dobrze ze ja jadę na gotowe święta:-p:-p:-p:-p

Agnieszka
bo zaczyna się weekend;-);-);-);-);-);-) już niedługo poczujesz się lepiej i lżej:-D

GosiaLew a jak ma mi nie służyć??? jak nie mam lepszego humoru albo się złoszczę to dostaję wciry wieczorem że hoho ja się autentycznie boję co będzie jak moje dziecię siły nabierze:sorry: nery mi poodbija

Annas
trzymam kciuki za badania, odzywaj się też kiedy Ci źle -jeśli choć troszkę może Ci to pomóc...

Wiolka1982
dobra ciocia z Ciebie -faktycznie;-)

Aguska kiedy minie:eek::eek::eek::eek::eek::eek: toż to dopiero początek:-D:-D:-D mi pomagała cola i to na receptę od gina dostałam:-D:-D:-D:-D:-D mi minęło w 13tc a było tak ze zjadłam coś np o 13 a wychodziło o 18:eek: sam kwas:confused2::confused2::confused2::confused2: uroki ciąży i cieszyć mi się z tego:-D:-D:-D:-D:-D

Motylku witaj:-D

Witam wszystkie pozostałe dziewczyny i już ponad 10 stron nie nadrobię -ale wrzucam zdjęcie nowych blond-włosów;-);-);-);-)

Ewcia BOMBOWY :-)

Agatko Tobie to w każdym kolorze do twarzy. Moim zdaniem w tym co miałaś ostatnio wyglądałaś bardziej jak podlotek, a teraz jak dojrzała mamusia :-) W bardzo pozytywnym znaczeniu. I ta i ta wersja bardzo mi się podoba :-)

reklama
Do góry