reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Aga dlatego NIE CZYTAJ NETU. Ja te bóle mam cały czas -i to normalne u mnie przez łożysko i kropka. Boli dół, czasem kłuje a jak dużo chodzę to jakby mi kamień ktoś w brzuchu zostawił -po prostu ciągnie. Nic nie poradzę. Mogę się tylko położyć i brać no spę i magnez. Lekarz kazał nie czekać na bóle tylko brać no spę jak poczuję że coś nie tak może być -biorę jedną dziennie bo zazwyczaj koło 20 mam te kłucia (może mała sie zaczyna wtedy wiercić i uciska albo jestem zmęczona i już). Mam nie dopuścić do skurczów i tyle. Jeśli lekarz mówi ze to nic -to zapytaj dlaczego tak uważa i tyle.

OOOOO dzidzia z młotkiem -moja córeczka właśnie z zabaką:-p:-p:-p

Agu_ska żadne tokso tylko łazicie bez czapek i szalików bo jak z auta do sklepu to nie daleko i nie ma potrzeby się ubierać!! tak jak otwarcie okna w domu -co tam! pikuś przecież nie wieje nie?? lanie Wam spuścić tylko i tyle -dostaniesz nakaz nasmarowania się spirytusem i owinięcia szalikiem i już

Karolcia81 no to czekam na zdjęcie do wątku o zdjęciach dzieciaczków:-D

reklama
dziewczonki, jak mój m naskarżył kiedyś gince, że jak tylko mnie coś zakłuje to siedzę w necie i szukam szukam, to ta dosłownie powiedziała, że ten pie....ony internet to tylko panikę wzbudza, bo dziewczyny opisują tu pojedyncze przypadki i tylko wybrane objawy i wychodzą z tego często jakieś bzdury, bo o właściwej diagnozie-w sensie wszystkich wyników to nie mówią i później właśnie robią się kolejki przerażonych dziewczyn w ciąży, które przeczytały, że jak np kłuje, to już dramat, a mnie kłuło i ciągnęło do samego końca ,ale to normalna reakcja organizmu, która nie miała nic wspólnego z dalszym rozwojem wpadków.a z tymi węzłami to do lekarza i już.przecież można nawet zadzwonić i zapytać.może to wcale nie węzły:) ucha do góry!!!

aaa, jeszcze jedno, moja znajoma była dziś na USG połówkowym i wszystko ok:)a jak zapytała o płeć, to gin powiedział, że będzie...albo chłopczyk, albo dziewczynka;) najważniejsze, że wszystko ok. i w związku z tym liczę, że dziś po prostu jest dzień dobrych informacji dla wszystkich, bo ja np dostałam rachunek z prąd i też niższy niż poprzednie;-)
MISSIISS, a jakie witaminki bierzesz, że gin Cię pochwalił, bo ja wróciłam tylko do kwasu foliowego, no i magnez i tyle.zostały mi feminatal po ciąży, ale nie biorę, bo nie wiem

Ostatnia edycja:
to ja też trzymam za Ciebie mocno kciuki....o której sie podgladasz?

Zwykłego mam na 16 30 a ginka na 20 00. Będzie dobrze - karolcia mówię Ci..
Ja wogóle mam dobry humor dzisiaj więc nie może być dzisiaj złych wiadomości.
Powiedziałam też szefowej o ciąży i mnie porządnie ochrzaniła... że się zamartwiam zamiast ciszyć - pogratulowała i powiedziała że bardzo się cieszy. I to naturalne że po ślubie czas na dziecko - wiec nie jest zdziwiona - jedynie ma dylemat jak mnie zastąpić - i dodała że mam isc na zwolnienie - jakby się cos działo bo dzidzia najważniejsza ( mam nadzieje ze tak myśli a nie sciemnia)

Zwykłego mam na 16 30 a ginka na 20 00. Będzie dobrze - karolcia mówię Ci..
Ja wogóle mam dobry humor dzisiaj więc nie może być dzisiaj złych wiadomości.
Powiedziałam też szefowej o ciąży i mnie porządnie ochrzaniła... że się zamartwiam zamiast ciszyć - pogratulowała i powiedziała że bardzo się cieszy. I to naturalne że po ślubie czas na dziecko - wiec nie jest zdziwiona - jedynie ma dylemat jak mnie zastąpić - i dodała że mam isc na zwolnienie - jakby się cos działo bo dzidzia najważniejsza ( mam nadzieje ze tak myśli a nie sciemnia)

no i znowu wyszukiwanie kłopotów i podtekstów!!!brr, a niechby i nawet ściemniała-chociaż nie sądzę.ja jestem szefową w dziale i jak się dowiedziałam, że koleżanka jest w ciąży/ a ja też już byłam/, to naprawdę się ucieszyłam i też kazałam iść na zwolnienie;chociaż kłopot "obsadowy" był spory, ale właśnie DZIDZIUŚ NAJWAŻNIEJSZY. Agu_ska, ciesz się że masz fajną szefinkę:)

Ostatnia edycja:
witam kobietki. (hmn... chyba muszę zmienić przywitanie bo od jakiegoś czasu zawsze pisze to samo na wstępie, pomyślę nad tym)
Missiiss cieszę się, że wizyta u lekarza okazała sie bardzo zadowalająca i że wszystko ok.
Trzymam kcikaski za te kobietki które dzisiaj maja wizytę u gina sorki że pisze tak bezosobowo ale juz mi sie wszystko miesza. strasznie dużo napisałyście. Ale w każdym bądź razie trzyma żeby wszystko było ok co ja mówię przecież będzie ok :-)

julitka ja kupilam sobie falvit ten zwykly nie falvit mama. ma tam wszystko i kwas foliowy i witaminy i mineraly a do tego i tak biore dodatkowo kwas foliowy razem mi wychodzi 0,6 ze biore bo witaminy maja go 0,2 a osobny ma 0,4... zaszkodzic nie zaszkodzi. jak zachorowalam to mi kiedys zielarze zalecili jesc 3 razy po 2 tabletki kwasu foliowego... no i inne ziola ktore i tak mi nie pomogly ale organizm oczyscily masakrycznie ale mialam na sniadanie 7 tabletek, na obiad 5 i na sniadanie znow 7 no wiec w ciagu dnia 19-20 nawet tabletek sie zdarzalo... scudlam fajnie bo juz jak podczas jedzenia je bralam to juz mis ie za wiele jesc nie chcialo ;-)

reklama
czesc MAruszka, a Ty co tak późno?Ty jesteś na zwolnieniu czy wróciłaś do zajęć
Missiiss, to niezła dieta, tylko taksy i hektolitry wody:)kurde, to może i ja zacznę brać witaminy...bo przyznam się szczerze, że mój organizm chyba wariuje, przez 5m-cy same zdrowe rzeczy, soczki itp, a teraz różne paskudztwa:)

Ostatnia edycja:
Do góry