reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

hmm, ale włosy na plecach nie zaczęły Ci rosnąć...????;-)a to wczoraj pełnia była?nawet nie widziałam, ja po kilku nockach zawalonych akurat spałam dziś jak zabita i pewnie będzie mi musiało to wystarczyć na parę nastęnych dni

lecę trochę się pogimnastykować, może @jakimś sposobem "wycisnę";)ciao

reklama
hmm, ale włosy na plecach nie zaczęły Ci rosnąć...????;-)a to wczoraj pełnia była?nawet nie widziałam, ja po kilku nockach zawalonych akurat spałam dziś jak zabita i pewnie będzie mi musiało to wystarczyć na parę nastęnych dni

Była pełnia , taaaaaaaaki duży księżyc świecił mi prostow twarz aż się obudziłam. Hm..w nocy nie sprawdziłam czy wyrosły mi włosny, a teraz to już nie masensu bo do tej pory nawet gdyby były to już dawno by zniknęły :-):-):-)

Witam wszystkie kobietki!!!
Podczytuje , nadrabiam - ależ natworzyliście!!!
Widzę że ostatnio jakieś smutne nastroje tutaj zapanowały :(
Ja dzisiaj wybieram się do lekarza - bo już nie mogę wytrzymać - minęły 2 tygodnie od ostatniej wizyty musze zobaczyć jak maluch urósł - może serduszko już zobaczę :).
I jeszcze mam pytanie - spuchły mi wężły chłonne pod jednym uchem - czy to może być świnka i czy ona jest szkodliwa w ciąży???

cześć....
widzisz...ja też się dziś rano obudziłam z gulką po jednej stronie ucha....po lewej....czyli Ty też...to może to tak ma być...jakaś reakcia organizmu na burze hormonów.....:sorry:...bo skoro już nas dwie...to coś w tym jest....

aaaa, KArolcia!!!!dasz radę i odgoń ten przebrzydły stress bo dzidzia się niepokoi.my tu będziemy czekać z niecierpliwością na wiadomości od Ciebie.nie bój się, proszę!!!musisz głęboko wierzyć, że się wszystko uda, to i Twój organizm w to uwierzy!nie wiem na czym to polega, ale tak lekarze nawet twierdzą!!!z nami się swoim stresem podziel a nie kumulujesz w sobie.pomyśl jak się dziwi Twoja kropcia, jak plumka sobie beztrosko, a tu nagle dawka niefajnych hormonów i ona nie wie o co chodzi, spróbuj sobie jej minkę wyobrazić:szok:

Dzięki...usmiałam się...jak pomyślałam o tym dziwnym stworzonku z ogonkiem we mnie i jeszcze miałby minki robić...koszmarek....;-)

karolcia trzymam kciuki :-) wszystko bedzie dobrze, musisz troche wrzucic na luz bo do konca ciazy bedziesz spieta i nerwowa a dla bobasa to na pewne niedobre, potem ci sie bedzie odwdzieczac jak sie urodzi i nie bedziesz spac w ogole za kare za marudzenie :-)

milego dnia dziewczyny... moja @ jest inna niz zawsze bo nie daje mi popalic, nawet nie czuje ze ja mam... tylko sobie kapie i ale nie jakos super mocno, mysle ze dwie trzy podpaski by mi starczyly ale zmieniam czesciej zeby zadne zapalenie sie nie wdalo... tamponow nie uzywam bo sie boje ze sama sobie jakies zarazki tam wepchne razem z tamponem...

ja mam na obiad kotleciki drobiowe i rosolek u mnie to zawsze zostaje zjedzone przez wszystkich i nikt nie marudzi wiec to taki uniwersalny obiad w moim domu :-)

Witam was dziś mam pracowity dzień bo przyjeżdża jutro NIK do mnie czyli Najwyższa Izba Kontroli czyli TEŚCIOWA:no::no::no::no::no::no::no::no:
wczoraj chciała wepchnąć we mnie tone ciasta na każde moje nie jeszcze bardziej mi wpychała, ona chyba chce mnie sprowokować:wściekła/y:, ale M mnie obronił i ją ochrzanił ,że nie to znaczy NIE:crazy:.
Pati kochana przytulam , i życze owocnego cyklu tym razem kochana , a jak ta @ jest inna to nie testujesz?Ja zatestowałam znowu i nic nima:zawstydzona/y:, wszystko jest ok więc do ginka nie ide bo zbankrutujemy jak popatrzyłam na ceny zabawek to pobladłam trzeba zacisnąć pasa.
Karolcia trzymam kciuki z całej siły za Was musi być dobrze, napewno wrócisz szczęśliwa:tak:
Dziewczynki witam was wszystkie cieplutko w ten poniedziałkowy dzień ,ja już całą chate wypolerowałam i goruje pieczarkową zupkę, a przy okazji nowy przepis kurczakowy:

Kurczak w sosie pomidorowym:

2 filety z kurczaka pokroić w kostkę doprawić smakomykiem i pieprzem oraz opruszyć mąką, podsmażyć na oleju.
cebule pokroić w pół krążki a białą część pora na krążki dodać do mięsa dusić około 5-10 minut
dodać liść laurowy i ziele angielskie oraz 4 łyżki koncentratu , ja dodałam też troszke ketchupu i dużo maggi oraz smakomyka nasypałam sporo ale jak kto lubi można sobie doprawiać do tego ugotować makaron najlepiej rurki czy muszelki dla mnie pycha:-p:tak:

Witam was dziś mam pracowity dzień bo przyjeżdża jutro NIK do mnie czyli Najwyższa Izba Kontroli czyli TEŚCIOWA:no::no::no::no::no::no::no::no:
wczoraj chciała wepchnąć we mnie tone ciasta na każde moje nie jeszcze bardziej mi wpychała, ona chyba chce mnie sprowokować:wściekła/y:, ale M mnie obronił i ją ochrzanił ,że nie to znaczy NIE:crazy:.
Pati kochana przytulam , i życze owocnego cyklu tym razem kochana , a jak ta @ jest inna to nie testujesz?Ja zatestowałam znowu i nic nima:zawstydzona/y:, wszystko jest ok więc do ginka nie ide bo zbankrutujemy jak popatrzyłam na ceny zabawek to pobladłam trzeba zacisnąć pasa.
Karolcia trzymam kciuki z całej siły za Was musi być dobrze, napewno wrócisz szczęśliwa:tak:
Dziewczynki witam was wszystkie cieplutko w ten poniedziałkowy dzień ,ja już całą chate wypolerowałam i goruje pieczarkową zupkę, a przy okazji nowy przepis kurczakowy:

Kurczak w sosie pomidorowym:

2 filety z kurczaka pokroić w kostkę doprawić smakomykiem i pieprzem oraz opruszyć mąką, podsmażyć na oleju.
cebule pokroić w pół krążki a białą część pora na krążki dodać do mięsa dusić około 5-10 minut
dodać liść laurowy i ziele angielskie oraz 4 łyżki koncentratu , ja dodałam też troszke ketchupu i dużo maggi oraz smakomyka nasypałam sporo ale jak kto lubi można sobie doprawiać do tego ugotować makaron najlepiej rurki czy muszelki dla mnie pycha:-p:tak:

A ja zazdroszczę gotowania i rozmowy o jedzonku. Ja na samą myśl o jedzonku znajduję się przy kibelku,a tak bardzo chciałabym sobie coś ugotować albo upiec.

Aga biedactwo jak już ci darują te wymiotki to się wtedy najesz dopiero:tak:, ach te dzieci ile sie dla nich przechodzi rewolucji prawda;-):-), ale warto:tak:
lece jeszcze do wieści od cieżarowek i lece na miasto szperać w zabawkach.
Acha
Kama kochanie zapalam światełko dla twojego Aniołka i przytulam musisz być silna , będzie dobrze (*)

Aga biedactwo jak już ci darują te wymiotki to się wtedy najesz dopiero:tak:, ach te dzieci ile sie dla nich przechodzi rewolucji prawda;-):-), ale warto:tak:
lece jeszcze do wieści od cieżarowek i lece na miasto szperać w zabawkach.
Acha
Kama kochanie zapalam światełko dla twojego Aniołka i przytulam musisz być silna , będzie dobrze (*)

Oj ja jużchyba wiele potrafię znieść dla maleństwa.
A właśnie tak z ciekawości zapytam , przy tej dzisiejszej nocy i przypełni ksieżyca jak tak na niego popatrzyłam to mnie tak niesamowicie zaczął boleć prawy jajnik że aż się skręciłam z bólu. Czy ja już wariuję????

reklama
Kama swiatelko dla aniolka, zostan z nami bedzie ci razniej :- ) (*)

ja juz po obiadku, kobietka nie testuje bo jak to przed chwila moj powiedzial "nie kombinuj bo od kombinowania dupa rosnie" i w ogole dzis stwierdzil jeszcze jedno "jak baba ma @ to naprawde ja krew zalewa bos taka zmierzla" mu chodzilo o przenosnie a wyszlo doslownie haha

kobietka to ja jutro probuje twoj przepis tylko ze z jednego cyca kurzego :-) bo drugi dzis spapany hihi

a jeszcze mialam cos smiesznego napisac, wczoraj na niemiecki bylo w tekscie slowko mann mialo oznaczac czlowieka, ale znaczy tez mezczyzne i laska haslo do babki powiedziala"aha czyli mezczyzna to tez czasem czlowiek" myslalam ze spadne z lawki ze smiechu, babka tylko potwierdzila ale nie zajazyla chyba haha tak prawda mezczyzna to tez czasem czlowiek hahaha

ide na kawke papa

Do góry