reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
martaioli - lekarze nie znaja przewaznie przyczyny dlaczego tak sie dzieje, ale następnym razem musi się udać ! trzymaj się i chociaż ciężko musimy myśleć pozytywnie :))) Najlepiej poradź się lekarza,kiedy możesz zacząć staranka..
Na początku czas strasznie się wlecze, chciałybyśmy już... już... ale później jakoś szybciej mijają te dni i dasz radę poczekać do odpowiedniego czasu.
Najlepiej znaleźć sobie jakieś absorbujące zajęcie,hobby,naukę cokolwiek,aby nie mieć za dużo czasu na rozmyślania,wtedy o wiele łatwiej.

lucyF - nie przejmuj się tym szwagrem,zawsze znajdzie się jakiś cymbał,ale opinia takiego gamonia nie jest nic warta. Jesli chodzi o nastroje to mialam to samo,w ciąży wyluzowałam... a teraz znowu jestem nerwus.

ola - jak to mówią teściowej się nie wybiera, każda z nas ma pewnie jakieś zatargi ze swoją,ale najważniejsze żeby to nie rodziło konfliktów z mężem, ja na początku strasznie się sprzeczałam z moją,przedstawiałam swoje stanowisko co do jej poczynać i oczywiście spotykało się to z ostrą reakcją ze strony jej i co głupszych członków rodziny męża,ale.. odpuściłam, na wizycie wszystko cacy, przeżyję wizytę i mam potem w domus spokój.
Najważniejsze pogadać na poważnie z mężem że się nie zgadzasz z jej zdaniem,ale niestety taka jestes nie potrafisz tego zmienic ALE! ze cię to naprawdę dużo kosztuje i się starasz! i że jego pomoc i wsparcie są wręcz NIEZBĘDNE! Choćby to i nie była prawda ;) Zobaczysz wywołasz u niego lekki szok! mój tak reagował,o co chodzi? tesciowa cos powiedziala,zrobiła a ja nic zlewam to! nawet przyszedł moment że sam ją skrytykował,a ja nic stoicki spokój,chyba mnie sprawdzał,hhhheee

julitka80 - zaczęłam dzis brać kwas foliowy, a co do imprezy u teściowej to nie musisz iść jeśli nie masz na to ochotę, masz do tego prawo! jeśli chcesz uniknąć konfliktów to poprostu udawaj w ten dzień dopiero,od rana że jesteś chora i bardzo chętnie ;) byś poszła, tak ci żal...... ale... te straszne bóle.. że tak ci "żal nie idziesz", bo ja jak mojemu mówie ze nie chce isc to wielka awantura albo obraza,a tak to jeszcze mnie żałuje. Nie lubie oszukiwać,ale z chłopaki bez tego ani rusz,oni mają inne spojrzenie na pewne sprawy i nic tego nie zmieni.

Pati.b - ja też jak mam dużego stresa to uciekam w sprzątanie, chyba podswiadomie musze cos robic,zeby nie mysleć.... nie oszaleć, ale nie rób nic ciężkiego typu mycie okien, bo to może być dzidzia i musisz ODPOCZYWAĆ !
Włącz sobie dobry filmik,dobre jedzonko i relax jesli masz wolny czas :) trzymam kcuki ! Wszystko wskazuje na dzidziunię :))) trzymam kciuki też.

******* Teraz się przygotowuję do następnej ciąży jak na wojnę, kupiłam tym razem testy owulacyjne, na allegr.. Będzie łatwiej okreslic kiedy najlepiej wzmocnić staranka
Dodatkowo dodają testy ciążowe, także opłaca się cenowo. I wzrasta pewność. Zacznę stosować po drugiej @. Z tego co wyczytałam to szybkie i proste w obsłudze. Zobaczymy jak działają. A może któraś z Was stosowała, sprawdziły się ? *********
WSZYSTKIM DZIEWCZYNOM,KTÓRE ZAFASOLKOWAŁY GRATULACJE !!!! Jest to ogromna otucha dla nas staranek, że można i się uda !!! :tak: :tak: :tak: :tak:
to jest najgorsze ze lekarze nie znaja odpowiedzi u mnie na poczatku wszystko bylo ok na pierwszym usg byla malenka fasolka bylismy tacy szczesliwi a dwa tygodnie pozniej sie okazalo ze serduszko nie bije a ja ani nie plamilam nic mnie nie bolalo czulam sie super i nagle taka wiadomosc poczulam straszny bol w sercu ktory zostanie juz na zawsze

u mnie serduszko u fasolki nie zaczelo bic wogole ale bylam na 1 wizycie bardzo wczesnie na nastepnej lekarz powiedzial ze jak nie zacznie bic to bedzie zabieg i na drugim dzien trafilam do szpitala zalana krwia a za 2 dni mialam zabieg,i przyczyny nikt nie znalazl byla to moja 1 ciaza robilam toxo cytomegalie i jeszcze kilka badan robilam test prenatal urinal tez ok cytolgia tez ok.Wiec tak sobie tlumacze ze chyba tak mialo byc.
Pozdrawiam

Agusia Aj wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :-):-):-)

Życzę Ci szczęścia tak wielkiego jak ogrom nieba.
Słońca, które pomimo zła i okrucieństwa tego świata, dzień po dniu wstaje i obdarza nas ciepłem swoich promieni.
Dużo wzlotów i szaleństw,
Dobrych, mądrych i oddanych przyjaciół,
Cudownych uczuć które zawsze trafiają w odpowiednie miejsce i do odpowiednich ludzi.
Wytrwałości, by każdy dzień był lepszy od poprzedniego
Oraz aby nieosiągalne cele stały sie zdobyczami codzienności
I jeszcze jedno: abyś miłość czerpał z nieskończonego źródła!

:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Anetha - gratuluje pięknego testu...mój pierwszy, który pokazał dwie kreski też tak wyglądał, ale każdy następny już był coraz wyraźniejszy....obyś teraz była spokojna i szczęśliwa, bo mnie od pokazania się 2 kresek to nachodzą straszne obawy i smutki.....i nie chodź kochana za wcześnie do gina...bo wiele z nas poszło i potem stres, że usg nic nie pokazało...ja do tej pory nie wiem czy moja fasolka tam jest....dowiem się w poniedziałek....

Dziewczyny....
...tak mnie wkurzyły te moje palmienia, że już dzisiaj nie wytrzymałam i wzięłam duphaston....i teraz pytanie do tych, które biorą....czy tak profilaktycznie mam brać jeden dziennie, czy tak jak mówił gin 3x1jakby się coś działo....ale trudno mi powidzieć czy te niewielkie beżowe plamki to powód do paniki, nie chcę dzwonić bo i tak mam w poniedziałek wizytę to wszystko się wyjaśni...

reklama
Do góry