reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

wrocilam z urzedu, znowu mnie chcieli wycisnac na staz do sadu, i blebleble ze potem tam mozna prace dostac.... akurat.... nie jestem zaden krolik zeby w publicznej placowce prace dostac tym bardziej ze studia mam w toku a nie skonczone... kupilam dzis dwa testy:zawstydzona/y: takze w domu mam trzy :zawstydzona/y::zawstydzona/y::szok: wiem oszalalam...
anetha powiedz mi czy ty robilas bobotest strumieniowy czy plytkowy, ja mam teraz i taki i taki, ten strumieniowy ma czulosc 10 wiec sie zastanawiam czy dzis go jeszcze nie zrobic :eek::confused2::confused2: moze zrobie....:confused2::confused2: nie smiejcie sie ze mnie bo ja wiem ze mi odpiedziela:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::laugh2::laugh2::laugh2:

reklama
kaska ja chyba sobie zelatyny wypije co mi siki bardziej stezeja :-D :-D haha narazie trzymam jak najdluzej hihi

wlasnie moj kocur muche zjadl, skakal po szybie i ja upolowal i zjadl fuj...

witam

pari kurcze jak czytam twoje wypowiedzi to normalnie jakby siebie widziala... masakra hehe :-):-) tez robilam tone testow... jak juz zaszlam w ciaze to rozkrecilam test bo mial taka plytke a ja po 10 minutach jakis cien tam zobaczylam wiec wzielam linijka czy nozyczki i poodpinalam go i wyciagnelam ten pasek tylko i rzeczywiscie co stam bylo ale widac bylo pod slonce to bylo 3 dni przed owulka test o czulosci 20, pozniej na drugi dzien zrobilam nie z pierwszego siku tez jakis o czulosci 20 i wyszla ciut grubsza kreseczka iw tedy juz wiedzialam ze to fasolka i pozniej po godzinie znow sikanca zrobilam o czulosci 10 i slabiej wyszedl niz ten poprzedni o mniejszej czulosci haha no ale wyszedl i juz tylko radosc z mezem ze sie udalo!!! poprostu oszalelismy. pozniej wizyta u gina jak jedna bete zrobilam i ze jestem w ciazy wyszlo a moj lekarz nic jeszcze nie widzial na usg i powiedzial ze to ciazanie musi byc:no: kur...a ale bylam zla i w ogole poprostu makabra jakas chodzilam i kur...ami rzucalam a moj maz wiedzial ze to dzidzia :-) tylko ja nie wiem czemu zwatpilam no i lekarz kazal mi powtorzy ci pozniej odebralam druga bete i wyszlo ze dzidzia :-) ehh pamietam to jak dzis... i ze tydzien od owulkii strasznie bolal mnie ciagle brzuch a to fasolek sie zagniezdzal no i zaczelam chodzic sikac po nocach :tak:
bo zadnych zylek na cycach nie widzialam od razu. Pati a moze poobserwuj sobie temp. na wykresach tak jest fajnie moim zdaniem i widac kiedy dokladnie owulka byla no chyba ze juz tak robisz to sorki :sorry:

anetha zrob po poniedzialku jeszcze jeden test jak @ nie przyjdzie i jak wyjdzie to na bete i juz :tak: nie dajmy sie zwariowac wycisz sie ciutke wiem ze ciezko ;-) z testu ja widze ze dzidzia !! ale ja mialam kiedys taki test ze byl felerny i pokazal mi blada druga kreche... beta jednak nic... i kolejny test tez nic... myslalam ze ich w aptece zabije :tak: wiec tak lepiej sie usokoic i sie milo pozniej zaskoczyc niz niemilo ;-) trzymam kciuki zeby sie udalo !!!!:-)

ide upiec jakies babki, potem moze tego sikanca zrobie hihi... nic mezusiowi nie gadalam ze kolejne testy kupilam... jak tam nic nie wyjdzie to chyba kogos zagryze wrrr...

w ogole to w nocy ja tego testa robilam o 3ciej bo sie obudzilam na siku... po 4 godzinach snu wiec ja juz sama nie wiem czy te moje siki byly wystarczajaco stezone... ide piec narazie wroce po poludniu :-p

Witam się dziś -po badaniu glukozy przed USG o 19

Pati zrób jutro rano -mi po południu nie wyszedł w 32 dc a w 35 już wyszedł wieczorem:confused2:

a ja wierzę w boga (jako siła nadprzyrodzona), boga który jest i dobry i zły -a nie tylko dobry (bo skoro zła jest tyle na świecie to znaczyłoby dla mnie że bóg jest słaby), wierzę w boga który jest wszędzie -nie wierzę w księży i sztuczne ich prawa, nie wierzę ze budynek za parę milionów jest lepszy do modlitwy niż łąka... no ale to moje ogólne takie gdybania... zresztą raz w życiu przeżyłam kłótnię na temat wiary z dewotką która chciała mnie nawrcać i staram się na temat wiary nie dyskutowac bo szanuje każdą i nikogo nie próbuje do niczego przekonywać. Kłótnia skończyła się wielką obraza bo jej powiedziałam żeby mi wymieniła 15 świętych i kto ich naprawdę uswięcił skoro dla Boga wszyscy sa równi:-p Dżizas prawie mi oczy wydłubała:tak:

Ewela28 nie wiem czy wiesz ale mocz w ciąży trzeba zakwaszać -bo w ciąży jest lekki odjazd i bakterie się rozwijają stąd tyle zapaleń pęcherza i dróg moczowych w ciąży -więc cytrynka, witaminka C, kiszonki i badanie moczu bo o mogą być bakterie. Ja biorę sporadycznie furagin jak czuję że coś się dzieje -ale Ty lepiej sprawdź wyniki i pogadaj z lekarzem na wizycie

Anetha81 no dla mnie jest krecha to i jest bobo:-D:-D:-D:-D gratulejszyn!!!!! proponuję przetrwać do terminu @ i dzień po zrobić betę:tak:

Kaśka0201 a jak Ty się czujesz bo już się zgubiłam -szans mi nikt nie daje na bycie na bierząco:confused2: eeeeejjjjj czytam ze tu gdzieś Twoje zdjęcie jest malucha -daj Go kochana na wątek ze zdjęciami bo nie moge znaleźć:no:

Aga34 Ty to widziałam z L4 się wachasz -a wlał Ci kiedyś ktoś na dupę??? i to gołą!?!?!?! ale wstyd będzie jak takiej dużej dziewczynie naleję na poślady:szok::szok::szok::szok::szok::szok: robota była jest i będzie -pracę trzeba szanować. A swoją drogą nigdy jej nie przerobisz:confused2:

Kasikz a co u Ciebie??? naprawdę nie mam jak sie dogrzebać do info:sorry:

Widze że Ola wróciła:-):-):-):-) to dobrze:tak:

Pozostałe dziewczyny pozdrawiam i jak kiedyś będzie dzień litości to się postaram być na bierząco -póki co to nie jest możliwe:no:

Aha i chciałam napisać że bardzo się cieszę że na tyle stron co zdążyłam przeczytać -nie ma bezsensownego marudzenia... tak trzymać:tak:

agnieszka szybko bedziesz stroic choinke :-) my stroimy pare dni przed wigilia :-)

wiecie dziewczyny pisalyscie o bogu, ja powiem tyle ze w boga wierze ale nie wierze w ludzi ktorzy nie chodza do kosciola a np swieta obchodza, dzieciaki do komuni wysla, na bierzmowanie itd...a dzieci nie wiedza potem jak sie zachowac w kosciele i w ogole po co ta komunia i bierzmowanie-chyba tylko dla prezentow.... kosciol to nie ksiadz i jego gadanie bo w ksiezy to ja tez nie wierze a do kosciola chodze zeby tam sie znim spotkac i upamietnic ostatnia wieczerze tak jak zreszta on sam kazal, a co maja inni ubrane mam gdzies ja patrze na siebie a nie na innych, bo wazne jest ze ja mam czyste sumienie a inni niech sobie robia co chca niech sobie plotkuja w lawkach i udaja ze wierza, bo ja nie udaje, nie plotkuje ja przyszlam swietowac niedziele... jest wiele rzeczy wymyslonych przez ksiezy z ktorymi sie nie zgadzam ale to dla mnie nie jest powod zeby do kosciola nie chodzic. :-)

po poronieniiu tez mialam problem... z wiara... bo boga sie prawie wyrzeklam i to glosno to mowiac i tych slow zaluje do dzis..

Widzisz Pati w sumie to piszesz o mnie.do kosciola nie chodze ,a Swieta obchodze.bierzmowania nie mam.ale uwazam,ze postepuję w zyciu dobrze,nie krzywdze innych. staram sie dawac duzo z siebie i pomagac. do kosciola moglabym isc tak jak tu dziewczyny pisaly nie na msze lecz na zasadzie posiedzenia i wyciszenia sie. ja troche odwrotnie widze to o czym piszesz.moim zdaniem ludzie chodza do kosciola, a potem zazdroszcza czegos tam sasiadom.knuja i czynia zle innym.ja tak nie robie.dla mnie obludne bardziej niz obchodzenie swiat mimo, iz na codzien nie uczeszcza sie do kosciola jest wlasnie ciagle lazenie,a po wyjsciu robienie zle:) kiedys na przejsciu nie bylo chetnego zeby pomoc neiwidomemu.musialam sie cofac zeby pomoc.Ci co stali obok udali.ze go nei widza.jestem przekonana,ze wiekszosc z nich chodzi o kosciola.
a co do dzieci ochrzcilam aniolki.i uwazam ze dobrze.slub tez mialam zamiar wziac .widzialam w tym sens zlaczenia kochajacych sie ludzi przed Bogiem.teraz juz nawet tego nie widze.

reklama
a co do testow to ja np mialam na tyle nieregularne cykle ostatnimi czasy ze po 50 dniach test zrobilam dopiero i byl bardzo wyrazny:)poprzedni cykl mialam 41:) a test zrobilam bo moj M stwierdzil,ze jestem w ciazy:)i zrobilam zeby wyprowadzic go z bledu:) juz nawet umowiona bylam na usg jajnikow zeby sprawdzic skad te cykle takie dziwne. no ale jak juz wspominalam ciazy wtedy nie planowalam.

Do góry