reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

wrocilam z urzedu, znowu mnie chcieli wycisnac na staz do sadu, i blebleble ze potem tam mozna prace dostac.... akurat.... nie jestem zaden krolik zeby w publicznej placowce prace dostac tym bardziej ze studia mam w toku a nie skonczone... kupilam dzis dwa testy:zawstydzona/y: takze w domu mam trzy :zawstydzona/y::zawstydzona/y::szok: wiem oszalalam...
anetha powiedz mi czy ty robilas bobotest strumieniowy czy plytkowy, ja mam teraz i taki i taki, ten strumieniowy ma czulosc 10 wiec sie zastanawiam czy dzis go jeszcze nie zrobic :eek::confused2::confused2: moze zrobie....:confused2::confused2: nie smiejcie sie ze mnie bo ja wiem ze mi odpiedziela:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::laugh2::laugh2::laugh2:

reklama
kaska ja chyba sobie zelatyny wypije co mi siki bardziej stezeja :-D :-D haha narazie trzymam jak najdluzej hihi

wlasnie moj kocur muche zjadl, skakal po szybie i ja upolowal i zjadl fuj...

witam

pari kurcze jak czytam twoje wypowiedzi to normalnie jakby siebie widziala... masakra hehe :-):-) tez robilam tone testow... jak juz zaszlam w ciaze to rozkrecilam test bo mial taka plytke a ja po 10 minutach jakis cien tam zobaczylam wiec wzielam linijka czy nozyczki i poodpinalam go i wyciagnelam ten pasek tylko i rzeczywiscie co stam bylo ale widac bylo pod slonce to bylo 3 dni przed owulka test o czulosci 20, pozniej na drugi dzien zrobilam nie z pierwszego siku tez jakis o czulosci 20 i wyszla ciut grubsza kreseczka iw tedy juz wiedzialam ze to fasolka i pozniej po godzinie znow sikanca zrobilam o czulosci 10 i slabiej wyszedl niz ten poprzedni o mniejszej czulosci haha no ale wyszedl i juz tylko radosc z mezem ze sie udalo!!! poprostu oszalelismy. pozniej wizyta u gina jak jedna bete zrobilam i ze jestem w ciazy wyszlo a moj lekarz nic jeszcze nie widzial na usg i powiedzial ze to ciazanie musi byc:no: kur...a ale bylam zla i w ogole poprostu makabra jakas chodzilam i kur...ami rzucalam a moj maz wiedzial ze to dzidzia :-) tylko ja nie wiem czemu zwatpilam no i lekarz kazal mi powtorzy ci pozniej odebralam druga bete i wyszlo ze dzidzia :-) ehh pamietam to jak dzis... i ze tydzien od owulkii strasznie bolal mnie ciagle brzuch a to fasolek sie zagniezdzal no i zaczelam chodzic sikac po nocach :tak:
bo zadnych zylek na cycach nie widzialam od razu. Pati a moze poobserwuj sobie temp. na wykresach tak jest fajnie moim zdaniem i widac kiedy dokladnie owulka byla no chyba ze juz tak robisz to sorki :sorry:

anetha zrob po poniedzialku jeszcze jeden test jak @ nie przyjdzie i jak wyjdzie to na bete i juz :tak: nie dajmy sie zwariowac wycisz sie ciutke wiem ze ciezko ;-) z testu ja widze ze dzidzia !! ale ja mialam kiedys taki test ze byl felerny i pokazal mi blada druga kreche... beta jednak nic... i kolejny test tez nic... myslalam ze ich w aptece zabije :tak: wiec tak lepiej sie usokoic i sie milo pozniej zaskoczyc niz niemilo ;-) trzymam kciuki zeby sie udalo !!!!:-)

ide upiec jakies babki, potem moze tego sikanca zrobie hihi... nic mezusiowi nie gadalam ze kolejne testy kupilam... jak tam nic nie wyjdzie to chyba kogos zagryze wrrr...

w ogole to w nocy ja tego testa robilam o 3ciej bo sie obudzilam na siku... po 4 godzinach snu wiec ja juz sama nie wiem czy te moje siki byly wystarczajaco stezone... ide piec narazie wroce po poludniu :-p

Witam się dziś -po badaniu glukozy przed USG o 19

Pati zrób jutro rano -mi po południu nie wyszedł w 32 dc a w 35 już wyszedł wieczorem:confused2:

a ja wierzę w boga (jako siła nadprzyrodzona), boga który jest i dobry i zły -a nie tylko dobry (bo skoro zła jest tyle na świecie to znaczyłoby dla mnie że bóg jest słaby), wierzę w boga który jest wszędzie -nie wierzę w księży i sztuczne ich prawa, nie wierzę ze budynek za parę milionów jest lepszy do modlitwy niż łąka... no ale to moje ogólne takie gdybania... zresztą raz w życiu przeżyłam kłótnię na temat wiary z dewotką która chciała mnie nawrcać i staram się na temat wiary nie dyskutowac bo szanuje każdą i nikogo nie próbuje do niczego przekonywać. Kłótnia skończyła się wielką obraza bo jej powiedziałam żeby mi wymieniła 15 świętych i kto ich naprawdę uswięcił skoro dla Boga wszyscy sa równi:-p Dżizas prawie mi oczy wydłubała:tak:

Ewela28 nie wiem czy wiesz ale mocz w ciąży trzeba zakwaszać -bo w ciąży jest lekki odjazd i bakterie się rozwijają stąd tyle zapaleń pęcherza i dróg moczowych w ciąży -więc cytrynka, witaminka C, kiszonki i badanie moczu bo o mogą być bakterie. Ja biorę sporadycznie furagin jak czuję że coś się dzieje -ale Ty lepiej sprawdź wyniki i pogadaj z lekarzem na wizycie

Anetha81 no dla mnie jest krecha to i jest bobo:-D:-D:-D:-D gratulejszyn!!!!! proponuję przetrwać do terminu @ i dzień po zrobić betę:tak:

Kaśka0201 a jak Ty się czujesz bo już się zgubiłam -szans mi nikt nie daje na bycie na bierząco:confused2: eeeeejjjjj czytam ze tu gdzieś Twoje zdjęcie jest malucha -daj Go kochana na wątek ze zdjęciami bo nie moge znaleźć:no:

Aga34 Ty to widziałam z L4 się wachasz -a wlał Ci kiedyś ktoś na dupę??? i to gołą!?!?!?! ale wstyd będzie jak takiej dużej dziewczynie naleję na poślady:szok::szok::szok::szok::szok::szok: robota była jest i będzie -pracę trzeba szanować. A swoją drogą nigdy jej nie przerobisz:confused2:

Kasikz a co u Ciebie??? naprawdę nie mam jak sie dogrzebać do info:sorry:

Widze że Ola wróciła:-):-):-):-) to dobrze:tak:

Pozostałe dziewczyny pozdrawiam i jak kiedyś będzie dzień litości to się postaram być na bierząco -póki co to nie jest możliwe:no:

Aha i chciałam napisać że bardzo się cieszę że na tyle stron co zdążyłam przeczytać -nie ma bezsensownego marudzenia... tak trzymać:tak:

agnieszka szybko bedziesz stroic choinke :-) my stroimy pare dni przed wigilia :-)

wiecie dziewczyny pisalyscie o bogu, ja powiem tyle ze w boga wierze ale nie wierze w ludzi ktorzy nie chodza do kosciola a np swieta obchodza, dzieciaki do komuni wysla, na bierzmowanie itd...a dzieci nie wiedza potem jak sie zachowac w kosciele i w ogole po co ta komunia i bierzmowanie-chyba tylko dla prezentow.... kosciol to nie ksiadz i jego gadanie bo w ksiezy to ja tez nie wierze a do kosciola chodze zeby tam sie znim spotkac i upamietnic ostatnia wieczerze tak jak zreszta on sam kazal, a co maja inni ubrane mam gdzies ja patrze na siebie a nie na innych, bo wazne jest ze ja mam czyste sumienie a inni niech sobie robia co chca niech sobie plotkuja w lawkach i udaja ze wierza, bo ja nie udaje, nie plotkuje ja przyszlam swietowac niedziele... jest wiele rzeczy wymyslonych przez ksiezy z ktorymi sie nie zgadzam ale to dla mnie nie jest powod zeby do kosciola nie chodzic. :-)

po poronieniiu tez mialam problem... z wiara... bo boga sie prawie wyrzeklam i to glosno to mowiac i tych slow zaluje do dzis..

Widzisz Pati w sumie to piszesz o mnie.do kosciola nie chodze ,a Swieta obchodze.bierzmowania nie mam.ale uwazam,ze postepuję w zyciu dobrze,nie krzywdze innych. staram sie dawac duzo z siebie i pomagac. do kosciola moglabym isc tak jak tu dziewczyny pisaly nie na msze lecz na zasadzie posiedzenia i wyciszenia sie. ja troche odwrotnie widze to o czym piszesz.moim zdaniem ludzie chodza do kosciola, a potem zazdroszcza czegos tam sasiadom.knuja i czynia zle innym.ja tak nie robie.dla mnie obludne bardziej niz obchodzenie swiat mimo, iz na codzien nie uczeszcza sie do kosciola jest wlasnie ciagle lazenie,a po wyjsciu robienie zle:) kiedys na przejsciu nie bylo chetnego zeby pomoc neiwidomemu.musialam sie cofac zeby pomoc.Ci co stali obok udali.ze go nei widza.jestem przekonana,ze wiekszosc z nich chodzi o kosciola.
a co do dzieci ochrzcilam aniolki.i uwazam ze dobrze.slub tez mialam zamiar wziac .widzialam w tym sens zlaczenia kochajacych sie ludzi przed Bogiem.teraz juz nawet tego nie widze.

reklama
a co do testow to ja np mialam na tyle nieregularne cykle ostatnimi czasy ze po 50 dniach test zrobilam dopiero i byl bardzo wyrazny:)poprzedni cykl mialam 41:) a test zrobilam bo moj M stwierdzil,ze jestem w ciazy:)i zrobilam zeby wyprowadzic go z bledu:) juz nawet umowiona bylam na usg jajnikow zeby sprawdzic skad te cykle takie dziwne. no ale jak juz wspominalam ciazy wtedy nie planowalam.

Do góry