reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witam!!!
Ja odliczam godziny do usg:tak: a że wynurzam się do ludzi to i przyda się dziś na człowieka zacząć robić;-) Trzymajcie kciuki

Słodziutka się odezwała na wieściach od ciężarówek -jest moderatorem i chce zrobić trochę porządków na forum -prosi o propozycje -ja wysłałam Jej wiadomość na priva że cokolwiek zrobi -połączy tematy lub stworzy nowe -jestem za bo jest za dużo pokrewnych tematów i na pewno da się je jakoś zebrać.... Jeśli któraś ma sugestię dajcie Edytce znać -jeśli nie proszę o spokój kiedy zacznie się "mała rewolucja forumowa";-);-);-);-);-)

Pozdrawiam wszystkie dziewczynki -przepraszam ale nie ogarnę... po prostu nie dam rady

PS AGA34 dzidziuś Karoli322 też jest o tydzień większy -a mój o tydzień mniejszy!!! to nie ma znaczenia -liczy się ze ośnie i jest zdrowiutkie:-D

reklama
badania różne mamy na wątku "Badania po poronieniu", ale wiem,że tam już tyyylllleee napisane ,że można sie pogubić. Po krótce, lekarze każą różnie. Na swoim przykładzie. Robiłam badanie Urogin Prenatal, progesteron, prolaktynę, badania hormonów tarczycy, morfologie , mocz,leczyłam nadżerkę chemicznie. Estradiol, FSH, LH, Glukozę. Podam Ci stronkę z normami:
mamo.tato - Artykul - Pokaż
oraz: normy_laboratoryjne_dla_kobiet_oraz_interpretacja_wynikow_badan_hormonalnych - Wiki 28dni
Słuszne jest jednak słuchanie porady MĄDREGO lekarza. W moim przypadku ciąża obumarła więc miałam inne badania niż kobieta która np miała puste jajo płodowe. czegoś innego się szuka. Moja przyczyną była tarczyca. Po wyrównaniu hormonów i braniu odpowiednich leków zaszłam w ciążę i ja donosiłam. Magdusia jest zdrowa, kontroluję jej tarczycę również.

Co do wielkości ciąży, nie sugeruj się. Możesz mieć po prostu większe dziecko. Ja tak miałam od poczatku, zawsze na wyrost. przed porodem lekarz mnie nastraszył,że muszę rodzić szybciej , bo według USG w 36 tygodniu już ważyła 4200! A urodziła się tydzień przed terminem przez cc ( względy zdrowotne) i ważyła 3430, drobna różnica;-)

A tak w ogóle, dzień dobry.

w sumie racja. Pewnie będzie takie duże jak tata.
Przeglądam posty dziewczynek i stwierdzam że 13 i 14 tydzień ciąży to też jeszcze "zagrożone" tygodnie i powiem szczerze że źle się czuję z tą świadomością:-(

aga34 nie czytaj tyle, przeciez wszystko jest ok wiec naprawde nie panikuj :-) dzidzius rosnie na dodatek jest o tydzien starsze wiec jakby u ciebie byl juz 14 tydzien a nie 13 :-) wiec marudo zagrozenia nie ma i nie bedzie :-p

agatka edytka odezwala sie tez tutaj wczoraj :-)
kiedys stworzylam temat "poznajmy sie" nie wiem czy nadal uwazacie ze jest on niepotrzebny.. ale gdybysmy tam napisaly pare zdan o sobie to pozniej nowe aniolkowe mamy nie musialy pytac nas o nasze historie bo znalazly by je na tamtym watku a my nie musialybysmy wracac do tych koszmarnych wspomnien, tylko raz bysmy napisaly to co chcemy by inni wiedzieli... to tylko moje zdanie :-)

Ostatnia edycja:
aga34 nie czytaj tyle, przeciez wszystko jest ok wiec naprawde nie panikuj :-) dzidzius rosnie na dodatek jest o tydzien starsze wiec jakby u ciebie byl juz 14 tydzien a nie 13 :-) wiec marudo zagrozenia nie ma i nie bedzie :-p

Ja muszę sobie chyba sama pier.....ć czymś w łeb to może odejdą ode mnie te czarne myśli.:szok:

Aga a dzidzia pewnie przyjdzie na świat 24 grudnia:-)

Hej dziewczynki,
Agnieszka - życzę Ci żeby to było przed lub po świętach - nie fajnie na święta leżeć w szpitalu - jejku u Ciebie już jest tak blisko :)
U mnie termin wychodzi na urodziny mojego męża - ale mówię żeby się tak nie cieszył bo to może być wcześniej albo później...
Coś nie mogę się zebrać żeby powiedzieć szefowej - zrobię to w przyszłym tygodniu :)

reklama
Do góry