reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Cześć kochne....

witam się i znikam....idę do mamy...bo w domu mnie roznosi.....
czuje się dobrze....

odezwę się później.....

Kobietka...a co z Twoją @....to na pewno była ona?
Pati....muszę być dwie krechy...zobaczysz....

Ola....fajnie, że jesteś....

Kaśka...a ja Ty się czujesz?

reklama
witam.
ja też jestem na etapie badań
a więc na razie zrobilam
toxoplazma IgG 74,9 IU/ml i IgM-3.0
ale lekarka kazała powtórzyć za trzy tyg.:eek:
a jutro jeszcze ide na awidność toxo.
jeszcze cytomegalia i h. tarczycy ale tu mowią,że jest ok.
chcialam spytać .SELENA pisałas o badaniach co jeszcze trzeba zrobic prosze podpowiedzcie.:sorry:

badania różne mamy na wątku "Badania po poronieniu", ale wiem,że tam już tyyylllleee napisane ,że można sie pogubić. Po krótce, lekarze każą różnie. Na swoim przykładzie. Robiłam badanie Urogin Prenatal, progesteron, prolaktynę, badania hormonów tarczycy, morfologie , mocz,leczyłam nadżerkę chemicznie. Estradiol, FSH, LH, Glukozę. Podam Ci stronkę z normami:
mamo.tato - Artykul - Pokaż
oraz: normy_laboratoryjne_dla_kobiet_oraz_interpretacja_wynikow_badan_hormonalnych - Wiki 28dni
Słuszne jest jednak słuchanie porady MĄDREGO lekarza. W moim przypadku ciąża obumarła więc miałam inne badania niż kobieta która np miała puste jajo płodowe. czegoś innego się szuka. Moja przyczyną była tarczyca. Po wyrównaniu hormonów i braniu odpowiednich leków zaszłam w ciążę i ja donosiłam. Magdusia jest zdrowa, kontroluję jej tarczycę również.

:confused2:

Hej Aga. Lepiej odpoczywaj bo już niedługo a będzie Ci coraz trudniej wypocząć

A ja tak się zastanawiam... sledzę swój suwaczek na którym mam dziś równy 13 tydzień i pisze że dzidziuś ma 6,5 cm.Ja na USG byłam tydzień temu i lekarz i wyszło że dzidziuś już wtedy miał 6,5 cm. Coś mi się wydaje że jednak jestem o tydzień dłużej w ciąży niz wskazuje suwaczek bo nawet termin porodu zmienił mi sie z 3 czerwca na 26 maja.:confused2::confused2::confused2: nic juz nie wiem z tego.

Co do wielkości ciąży, nie sugeruj się. Możesz mieć po prostu większe dziecko. Ja tak miałam od poczatku, zawsze na wyrost. przed porodem lekarz mnie nastraszył,że muszę rodzić szybciej , bo według USG w 36 tygodniu już ważyła 4200! A urodziła się tydzień przed terminem przez cc ( względy zdrowotne) i ważyła 3430, drobna różnica;-)

A tak w ogóle, dzień dobry.

mi tez sie swgo czasu koszmary sniły, masakra ,ale niewiem to chyba samo przechodzi,albo zalezy czy nie masz jakis problemow, to wtedy one sie nasilaja

reklama
CARRI, GLORIA, SELENA, SŁODZIUTKA, ANGELKA123 jej ale super ze przyszlyscie bo ja sie juz stesknilam :-) edytko ja juz wiedzialam wczesniej ze jestes moderatorka bo pisalam do administratorki o przeniesienie tematu ktory mowi jak przebiega zabieg, co zabrac do szpitala itd...
edytka a jesli mozna wiedziec od kiedy sie staracie??? jak teraz lekarz bedzie ci pomagal w ciazy?? wynalezli jakis sposob?? pomodle sie za was i wierze ze doczekamy razem bobaskow, a jesli juz sie starasz to kiedy testujesz lub idziesz na betke?...ale ja wscibska jestem... jak nie chcesz to nie odpowiadaj ;-)

a u mnie.... @ nie przyszla takze bardzo sie ciesze :-)

kocurek wymialaczal ze chce isc na dwor i teraz lata, i znowu sie wyglupia ze swoim kolega (przychodzi do nas drugi kot i sie bawia lub bija razem-nie jestem w stanie okreslic czy to zabawa czy bicie sie) :-) :-D
ja wczoraj film ogladalam a wy tyle naprodukowalyscie... dzis musze pozmywac, bo wczoraj mi sie nie chcialo takze w zlewie talerze leza... no i dzis chce cos upiec ciekawego, musze tylko zobaczyc czy mam wszystkie skladniki i znalezc przepis na te skladniki ktore mam hahaha

a co do moich cycow to sa dziwne po prostu...inaczej mnie bola niz ostatnim razem jakby od srodka i glownie w okolicy sutkow hmmm

ale my tu mamy zwierzenia :-D
milego dnia dziewczyny i czekam na kolejne odzewy slodziutkie, carri, glori, angeliki i seleny :-)

Do góry