reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

ja ide jutro do dentystki to będzie 4 ząbek i zostaną tylko dwa:tak:.
Jeszcze zrobie chyba badanka jelit bo jak mam @ to aż mnie skręca jak mam potrzebe może to kwestia diety,ale jadnak wole sie przebadać dla własnego spokoju:tak:
Agnieszka no to wspólczuje tru dzidzia sie urodzi nie długo i jescze taki wydatek ,a co miałaś mieć wogóle robione?

reklama
Chcialam zeby mi wyleczyli ubytki,ale znowu stwierdzili,ze jest cos z dziaslami i najpierw musi to byc wyleczone(mam jakies bakterie itd)a potem dopiero moga sie zabrac za zeby...A zeby bylo jeszcze smieszniej to ten zabieg na te dziasla trzeba powtarzac co 6-8 tygodni i koszt to 50 Euro...

a ja do dentysty 2 grudnia i wiem, że mam ósemeczkę do roboty...a one tak bolą-mimo że podobno mała dziureczka, ale nawet. no cóż trzeba się do porządku doprowadzić;
Agnieszka,w ogóle z tego co słyszę, to na zachodzie wiztya u stomatologa jest niebagatelnym wydatkiem, ale co oni będą Ci nowe dziąsła robić?biedactwo:(
Ola,a mnie to już nerw bierze na to, że człowiek musi sobie niemal sam diagnozę postawić, a później dopiero do lekarza i prosić o skierowanie.może się myle, ale jeśli Ci lekarz powie, że tego testu nie musisz robić, to pewnie i tak go zrobisz dla własnej "spokojności"
KAsia, odpoczywaj odpoczywaj i duuuże rośnijcie:)
Kobietka, z tym skręcaniem to też właśnie tak mam, ale po tym jak rodziłam i też mi się organizm "czyścił", to tak myślę, że może to na tej samej zasadzie działa przy @?

Ostatnia edycja:
Oczywiscie Julitka ze zrobie:) za barzo mi pasują objawy, ktore przed ciaza dosc czesto miewalam,no a skutki neistety tez by sie zgaadzaly:( w sumei gyby to bylo to to dobrze bo bym znala przyczyne.ale z drugiej strony zadreczalabym sie ze prez glupia bakterie moje coreczki nie zyja.przez to ze myslalam ze to zapalenie pecherza furagin bralam i po sprawie:(oj glupia bylam

Nie oni tylko czyszcza,zeby nie bylo bakteri...Jak mialam to w marcu to potem zastanawialam sie jak za takie cos mozna tyle kasy zaplacic...
No ubezpieczenie sie ma...a dzis A tez byl ze mna u dentysty bo go zab bolal.Wyrwali mu bo jesli by chcial go naprawic to trzeba bylo zaplacic 500 € za tego jednego zeba...Przeciez to jest chore...

Oczywiscie Julitka ze zrobie:) za barzo mi pasują objawy, ktore przed ciaza dosc czesto miewalam,no a skutki neistety tez by sie zgaadzaly:( w sumei gyby to bylo to to dobrze bo bym znala przyczyne.ale z drugiej strony zadreczalabym sie ze prez glupia bakterie moje coreczki nie zyja.przez to ze myslalam ze to zapalenie pecherza furagin bralam i po sprawie:(oj glupia bylam
Słonko, nie możesz myśleć w ten sposób , NIE MOŻESZ,nikt z nas nie jest wszechwidzący, jak to się mówi?gdybyś wiedział, że upadniesz, to byś sobie usiadł.żadna z nas nie brała pod uwagę, że coś takiego ją spotka i przecież piszą dziewczyny, że po serii badan wciąż nie wiedzą, co się stało.nie można się obwiniać-to najważniejsze!!!

Agnieszka, moja znajoma z Anglii, to jak dwa razy na rok przylatuje do PL, to tu sobie od razu zęby "robi", bo u nich też drogo; ja z kolei jak w Szwajcarii pracowałam, to szefowej córka wróciła z samego "przeglądu"i jak rachunek mi pokazała, to prawie moja tygodniówka!!!szok

reklama
Witam :-)

ale mi dzisiaj mdło, bleee

Aga, a może teraz na stan Twoich dziąseł ciąża ma wpływ, a nie bakterie? W sumie dziwne, że załatanie dziur uzależniają od zrobienia zabiegu na dziąsła, bo u mnie było wręcz odwrotnie najpierw sprawdzili czy dziur nie ma, kamień zdjęli i dopiero wtedy za dziąsła się zabrali (przecież kamień i dziury też są pożywką dla bakterii). No ale może co innego z dziąsłami robili.

miłego dnia :-)

Do góry