reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

No test został wyrzucony przez M w przypływie złości ,ale po kolei
wczoraj obudziłam sie z bólem brzucha na @ myśle pewnie przejdzie, łapie dydole nie bolą, po około godzinie krew panika ,a potem pomyślałam, że to @ bo sie rozkręcała jak zwykle powoli, byłam tak wściekła,że aż fajke wypaliłam od teśćia i nie dość ,że ta bezczelna @ przylazła nie proszona to jeszcze od samej 8 rano do 11 w nocy dawała mi popalić nie byłam przygotowana nawet podpasek nie miałam wzięłam od szwagierki ,miałam tylko apap i nospe ,które kompletnie nie działają dziś z rana powtórka z rozrywki ,ale jakoś 2 apapy dały rade @ rozkeciła sie na dobre , ja nie wiem czemu ten test coś pokazał, ale wierze, że to @ bo innej ewentualności nawet nie chce brać pod uwage:wściekła/y:

Dziewczynki mam apel NIE TESTUJCIE PRZED TERMINEM @ bo ja wiem po sobie ,że jak test coś pokaże ,a przyjdzie @ to potem jest niepotrzebna panika i domysły.

Maruszka witaj zapalam światełko dla T wojego Aniołka (*)
zostan z nami kochana tutaj zawsze można znaleźć pocieszenie i nadzieje:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witam -moje dziecię od 5 daje czadu i nie pozwala mi spać:confused2: tańce urządza sobie...

13x13 i teraz to już tylko z górki ma być i koniec!!!a nie wiem, bo chyba nie doczytałam, wiesz już czy chłopak czy dziewczynka?

Noooo lekarz nie był pewny więc nie chwaliłam się tutaj -jak po połówkowym będzie większa pewność to napiszę :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Kasikz a gdzie Twoje suwaczki:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:

Ewela28
pomysł dobry z badaniami prenatalnymi -choć usg prenatalne zrób -badań krwi już nie musisz. W grę wchodzi też test PAPP-A. Ja wolałam iść w tej późniejszej części ciąży -bliżej 13 tc bo wtedy maluch był prześliczny i duuuuuży:-D

Ola**
nie jest obowiązkowe -a na dodatek jest płatne. Darmowe dla kobiet po 35 roku życia -bezsens

Motylku witaj!!!!! ja ciąży też bym nie usunęła -choćby nie wiem co -ale lekarz przekonał mojego S ze to chodzi też o sprawdzenie innych rzczy -jak serduszko np i że najgorszą rzeczą jest gdy na sali porodowej kobiecie trzeba powiedzieć że dziecko jest chore -więc lepiej kiedy rodzice sa przygotowani na to... ale to zdanie lekarza.

Aneczka77
ja Tobie kibicuję i trzymam kciuki:tak:

Agnieszko mi się wydaje że pies coś czuje... hmmmm no zobaczymy czy mi się dobrze wydaje:sorry:

Kasiu
a co u Ciebie? suwaczek mknie :-D

Ja uciekam na pocztę i trzymam za Was wszystkie kciuki -bardzo dużo tu nowych aniołkowych mam....:-:)-:)-( bardzo to smutne.... modlę się za każdą z nas -za nasze kruszynki....

Jutro czeka mnie ciężki dzień... moja Wandzia miała się urodzić i już być z nami... nie wiem dlaczego musiała urodzić się o wiele za wcześnie... Wiem natomiast że czuwa teraz nad nami bo wie że bardzo za nią tęsknię... przez tą moją rozpacz i smutek obrywa się S.... ech te uczucia...

SONITA A CO Z TOBĄ?????????????????????????????

kobietka ja ostatnim razem tak mialam jak ty, mialam okres jeden dziem, bol brzucha jak przy@ i zreszta pamietaj, mozna miec normalny okres przez 3-4 miesiace ciazy.... szczerze ja bym na twoim miejscu poszla do lekarza... jak test pokazal dwie wyrazne krechy to albo to ciaza, albo toribiel albo inne cuda opisane w ulotce z testu...

kobitka moze to test byl felerny... ja zanim zaszlam w ciaze to 3 miesiace przed zrobilam testa i mialam naprawde szybko jasna druga kreske nawet 1 min nie minela... i co i sie okazalo jak na drugi dzien poszlam na bete hcg nic nie bylo zero ciazy... no i test byl felerny... a robilam po terminie miesiaczki ktora i tak sie spoznila o miesiac pozniej... wiec najlepiej kupic dwa testy i zrobic jeden po drugim... z jednego sika... ja pozniej juz tak robilam...

aguska kurcze to fajnie... tylko ja urodzilam w 23 tc i u mnie wszystko bylo naciagniete w srodku przeciez mialam duzy brzuszek juz i jak lekarz mowil ze lyzeczkowanie moglo bardzo bolec mnie bo wtedy lozysko bardzo mocno sie trzyma macicy... wiec jak mnie tam wyskrobali to pewnie zaje...ista wielka rane mialam... wiec pewnie dlatego mi dluzej kaze czekac zebys ie zagoilo wszystko... ehh sama juz nie wiem bo najchetniej to znow bym zaszla w ciaze :-( ale mam takiego meza ze poki lekarz nie powie tak mozecie to ni chu chu... i chodzi ze mna na kazda wizyte od ciazy i po... takze sklamac sie nie da. moze to i dobrze ze chociaz on tego pilnuje... obym w marcu dostala zielone w koncu jak sobie suwaczek usatwilam... slub koscielny w lutym i w marcu heja!!! ;-)

Missiiss - U Ciebie było inaczej - pewnie potrzebujesz więcej czasu żeby wszystko się tam zagoiło - ale mam nadzieje że nie będziesz musiała za długo czekać. Strasznie mocno Cię przytulam- strata w tym tygodniu to na pewno okropny ból.

Ja myślałam że jak zajdę w ciąże jak najszybciej to nie będzie mnie bolał widok mojej siostry w ciąży, która zaszła razem ze mną - ale wczoraj jak zobaczyłam jej brzuszek to wszystko wróciło - cały żal po stracie maluszka....

aha aga34 tez miala jednen dzien @ i poszla do gina bo myslala ze sie jej pokomplikowalo cos po zabiegu... no i sie pokomplikowalo bo dzidzius w brzuszku

no ale moze ten test byl felerny... jaki robilas??

zmykam ide na zakupki jakies

aguska masz racje pewnie moj organizm musi bardziej sie zregenerowac... wiesz najgorsze jest to ze dzidzius byl zdrowy wazyl 550g i zyl 7 godzin i troche... on zyl ale nie przezyl :-( ja tez jak ogladam brzuszki znajomych na forum z ktorymi szlam to lzy mi leca ze moj juz taki maly jest ze pusty i ze nikogo w nim nie ma :-( ale nie wiem jakos w dzien po pogzebie mojego aniolka poszlam do kolezanki ktora we wrzesniu coreczke urodzila. kupilam jej misia tak chcialam ja zobaczyc.. nie wiem czemu... moze chcialam sie pocieszyc ze mis ie uda drugi rz i bede miala takie cudo... moj Antosiek jest w niebie sobie i wczesniej myslalam sobie tak ze on wroci za kilka miesiecy do mojego brzuszka... ale pozniej zaczelam sie zastanawiac czy czasem tym go nie ranie... teraz juz wiem ze to nie on wroci tylko inne dzieciatko i prosze codziennie Antosia ze jak bedzie wysylal mi do brzuszka dzidziusia swojego braciszka lub siostrzyczke to zeby dal im jakis pierwiastek siebie zebym wiedziala ze on tez ze mna jest... moze to glupie... ale lzej mi jak tak mysle. ja na szczescie na codzien brzuszkow nie widze... ale jak ty widzisz codziennie to wyobrazam sobie co musisz czuc...:-(

robiłam pre test i pink test, jednocześnie pre test nie wykazał a pink test wykazał:eek:, do ginka sie przejde ,ale wiecie moja szwagierka ma taką urode,że ma trzy córki i o każdej sie dowiadywała w 3 miesiacu owszem miała krwawienia,ale lekkie nie takie jak ja mam teraz z grubej rury przez noc cała podpaska zalana wczoraj też cała a w kibelku bajorko z rana:zawstydzona/y:przepraszam za dosadność:zawstydzona/y: ja takie @ miewam przez pierwsze 2 dni.

Kobietka bardzo mi przykro,ale jeszcze jest nadzieja! bo tak jak dz mowia nic stracinego okres przeciez moze byc przy ciazy tez!
Aneczka to zielone swiatelko szybko ale moze to faktycznie zalezy od zaawansowania poprzedniej ciazy.Dlatego Miissiis i ja mamy np trzy miesiace czekac. aoj dziwne to wszystko:(
Aguska trzymam kciuki za bezstresowe poinformowanie szefowej:)

reklama
Cześć Dziewczynki!

Witam wszystkie nowe Aniołkowe Mamusie, niestety coraz więcej nowych osób :-( (*)(*)(*) dla Waszych maluszków (*)(*)(*)

kurczę, u mnie wszystko niby ok, tylko co tydzień pojawia się coś co spokój zakłóci. Wcześniej ból kości ogonowej, tydzień temu te drobne skurcze, wczoraj jakaś kropka krwi i różowawy śluz potem. Dzwoniłam do gin, kazała wziąć dwa razy luteinę po dwie tabletki, zamiast po jednej i dziś się odezwać. No i póki co czekam, czy już jest ok. Niby mówiła nawet w środę na wizycie, że teraz w 11-12 tygodniu może się pojawić plamienie, jak organizm sobie przypomni, że byłaby pora na miesiączkę, ale tak czy inaczej głupia kropka dzień popsuła mi skutecznie. a jeszcze w sobotę sobie myślałam jak to dobrze się odpoczywa, jak człowiek niczym się nie martwi :eek:
Pozytywne nastawienie i wiara, że będzie dobrze są, ale i tak to nie zmienia faktu, że w takiej sytuacji jak wyżej to serce na moment staje :-(

miłego dnia mimo wszystko :-)

Do góry