reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
karolcia tego co ja pamiętam ginka coś mówiła że jak organizm ma za dużo kwasu foliowego w organizmie to wydala się go podczas moczu i organizm zostawia w organizmie tyle ile potrzebuje.więc twój chyba wie co robi.
Karolcia, też słyszałam, że kwas foliowy nie może zaszkodzić /i na 1000%brać tylko w pierwszym trymestrze/, podobnie jak magnez.mi ginka zaleciła laktomag 3 razy dziennie, bo miałam straszne skurcze mięśni łydek jeszcze zanim wiedziałam, że zafasolkowałam:)

Karolcia, też słyszałam, że kwas foliowy nie może zaszkodzić /i na 1000%brać tylko w pierwszym trymestrze/, podobnie jak magnez.mi ginka zaleciła laktomag 3 razy dziennie, bo miałam straszne skurcze mięśni łydek jeszcze zanim wiedziałam, że zafasolkowałam:)

Ale,ze magnezu wogole nie mozna brac?

Ale,ze magnezu wogole nie mozna brac?
no nie po polsku się wyraziłam:kwas przez pierwszy trymestr tylko i jeśli jest jako jakiś suplement w preparacie witaminowym, to nie przeszkadza żeby brać też jako samodzielny składnik dodatkowo, natomiast jeśli chodzi o magnez, to miałam na myśli, że też nie można go przedawkować.moja znajoma brała prawie potrójną dawkę, bo miała silne skurcze; zresztą mówi się, że magnez ma również działanie "wyciszające"także same plusy:)

Hahahahaha Pati spokojnie -tirówki sa ok:-p a jakie opowieści mają -kiedyś jak słuchałam to chciałam na ten temat magisterkę napisać ale wymiękłam

Co do zdrad ponoć babcie miały taki sposób po długirj rozłące że woda do wanny - faceta się sadzało w wodzie -jak jajka się podniosą w tej wodzie to coś majstrował bo puste:-D:-D:-D:-D

Facetom nie ma co ufać -ja zawsze S powtarzam -mówisz -na siłke idziesz i ok ale nie znasz dnia kiedy wezmę karnet i sprawdzę kiedy Cie przez czytnik przeciągnęli na wejscie i wyjście;-);-);-);-)

Kontrola najwyższą formą zaufania:-):-):-):-):-)

Hahahahaha Pati spokojnie -tirówki sa ok:-p a jakie opowieści mają -kiedyś jak słuchałam to chciałam na ten temat magisterkę napisać ale wymiękłam

Co do zdrad ponoć babcie miały taki sposób po długirj rozłące że woda do wanny - faceta się sadzało w wodzie -jak jajka się podniosą w tej wodzie to coś majstrował bo puste:-D:-D:-D:-D

Facetom nie ma co ufać -ja zawsze S powtarzam -mówisz -na siłke idziesz i ok ale nie znasz dnia kiedy wezmę karnet i sprawdzę kiedy Cie przez czytnik przeciągnęli na wejscie i wyjście;-);-);-);-)

Kontrola najwyższą formą zaufania:-):-):-):-):-)
hihi, zasada ograniczonego zaufania-jak w przepisach drogowych;)
a ja myślę, że do Złotych Tarasów pojechał jakiś extra gadżet dla żonki kupić:)

reklama
Julitka witam na forum. Przykro mi, że Ty też straciłaś maleństwo :-(. Dobrze, że do nas tutaj zawitałaś o czym sama już się zapewne przekonałaś ;-)

A mnie od miesiąca boli nadgarstek prawej ręki, a że jestem praworęczna to jest to trochę uciążliwe. W dodatku nie wiem od czego, ale przypuszczam, że myszka od komputera ma z tym jakiś związek. Na początku G zawinął mi nadgarstek bandażem elastycznym, ale po nocy w takim bandażu tylko ręka mi spuchła. Kupiłam sobie zatem taką opaskę na rzepy, żeby nadgarstek usztywnić, ponosiłam przez weekend i było lepiej, ale jak tylko przestałam ją nosić to ból znowu wrócił. Dzisiaj w pracy ktoś mi przypomniał, że mamy tutaj fizykoterapeutę, który nas od czasu do czasu odwiedza i pomaga (wiadomo, ludzie którzy cały dzień spędzają przed komputerem mają dużo problemów z kręgosłupami, więc ma się kim zajmować). Zapytałam się zatem o niego i okazuje się, że będzie dzisiaj. Mam wizytę u niego o 13:30. Ciekawa jestem czy mi pomoże...

Do góry