czarna76
Fanka BB :)
Współczuje Ci , i znowu samotna nocka.A ja się zdenerwowałam, bo zadzwonił mój P. i powiedział, że nie wraca dziś tylko jutro, bo jeszcze do Warszawy musi jechać![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Współczuje Ci , i znowu samotna nocka.A ja się zdenerwowałam, bo zadzwonił mój P. i powiedział, że nie wraca dziś tylko jutro, bo jeszcze do Warszawy musi jechać![]()
Karolcia, też słyszałam, że kwas foliowy nie może zaszkodzić /i na 1000%brać tylko w pierwszym trymestrze/, podobnie jak magnez.mi ginka zaleciła laktomag 3 razy dziennie, bo miałam straszne skurcze mięśni łydek jeszcze zanim wiedziałam, że zafasolkowałamkarolcia tego co ja pamiętam ginka coś mówiła że jak organizm ma za dużo kwasu foliowego w organizmie to wydala się go podczas moczu i organizm zostawia w organizmie tyle ile potrzebuje.więc twój chyba wie co robi.
Karolcia, też słyszałam, że kwas foliowy nie może zaszkodzić /i na 1000%brać tylko w pierwszym trymestrze/, podobnie jak magnez.mi ginka zaleciła laktomag 3 razy dziennie, bo miałam straszne skurcze mięśni łydek jeszcze zanim wiedziałam, że zafasolkowałam![]()
no nie po polsku się wyraziłam:kwas przez pierwszy trymestr tylko i jeśli jest jako jakiś suplement w preparacie witaminowym, to nie przeszkadza żeby brać też jako samodzielny składnik dodatkowo, natomiast jeśli chodzi o magnez, to miałam na myśli, że też nie można go przedawkować.moja znajoma brała prawie potrójną dawkę, bo miała silne skurcze; zresztą mówi się, że magnez ma również działanie "wyciszające"także same plusyAle,ze magnezu wogole nie mozna brac?
żeby tylko na tirówki nie poszedł![]()
hihi, zasada ograniczonego zaufania-jak w przepisach drogowychHahahahaha Pati spokojnie -tirówki sa oka jakie opowieści mają -kiedyś jak słuchałam to chciałam na ten temat magisterkę napisać ale wymiękłam
Co do zdrad ponoć babcie miały taki sposób po długirj rozłące że woda do wanny - faceta się sadzało w wodzie -jak jajka się podniosą w tej wodzie to coś majstrował bo puste
Facetom nie ma co ufać -ja zawsze S powtarzam -mówisz -na siłke idziesz i ok ale nie znasz dnia kiedy wezmę karnet i sprawdzę kiedy Cie przez czytnik przeciągnęli na wejscie i wyjście;-);-);-);-)
Kontrola najwyższą formą zaufania:-):-):-):-):-)