reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
A ja dziewczyny jestem już po obiedzie:eek: S ma dziś na 12.30 i zrobił obiadek i zjadłam go o 11... idę się kąpać i lecę do siostry -mamy umówiony kurs makijażu -siostra dziś ja jak mi się spodoba:-) S zwinie mnie w drodze z pracy i kolejny dzień minie... a jutro wizyta u gina... cóż chcę tylko usłyszeć że wszystko ok. Sądząc po rozmiarze mojego brzucha -nie ma innej opcji. Ostatnio pisałam że jest płaski -to już nieaktualne -w ciągu tygodnia się zmieniło... wyglądam jakbym połknęła słonika:confused2:

GosiaLew no to jak jest biurko to jest już wszystko:-) u mnie w domu biurko do kompa jest jak ołtarz -nic nie moze tam stać oprócz kompa i drukarki:crazy: takie zarządzenie S -wszędzie moze być syf ale na biurku -no way. Mi jesteś potrzebna...

Vjolka witaj

Karola322 czekam na wieści. Trzymam kciuki zeby wszystko było w jak najlepszym porządku i żeby w końcu minęły te wstrętne upławy:tak:

Zdec bydlaki z tych lekarzy... nawet nie potrafię sprubować sobie wyobrazić jaka to tragedia... teraz już wszystko będzie dobrze -musi być, masz malutkie szczęście i na Nim skup całą swoją energię -nie na zmartwieniach. Pati.b ma rację -7/8tc jest najbardziej ok na usg -serduszko będzie i żaden idiota nie będzie straszył że nic nie widzi w 5tc oprócz pęcherzyka

Aa2
dziewczyny mają rację -tylko łzy mogą nam przynieść ulgę...płacz ale nie zapominaj że tylko dla nas życie stanęło w miejscu... dla innych toczy się dalej. Pogodzenie się z otaczającym światem zajmuje trochę czasu -ale jest nieuniknione... dla Twojego Aniołka zapalam swiatełko (*). Chodzić mozesz, nie podnos tylko ciężkich rzeczy i nie przemęczaj się -ja lekarza który powiedział "6 miesięcy" wyśmiałam. Mój gin jest zdania że im szybciej tym lepiej. Stan podgorączkowy jak Ci nie minie to dzwoń do gina. Pora jest nieważna -wieczorem zawsze jest gorzej

Kaska0240 niedobrze mi się zrobiło jak to przeczytałam... policja jak najbardziej i bezczeszczenie zwłok... skurwiel. Wykastrowałabym takiego gołymi rękami. Trzymam kciuki za Weronikę a Ty zobaczysz że znowu wrócisz zadowolona ze stanu jej nerek:tak: trzymam kciuki

Koti81 to cudownie że maluszek kopie mamę:-) ja czekam i wszelkie dziwne pyknięcia zrzucam na jelita żeby się za bardzo nie nakręcić;-) mnie cały czas kłuje dół brzucha i też zastanawiam się czy to nie szyjka -jeśli szew jest potrzebny to dobrze ze go założą -to jest bezpieczniejsze... a skąd gin wie że to niewydolność szyjki????

As
no wśród nastolatków byłabyś tepiona ale teraz tylko gratulacje zbierasz:-D gratuluję dziebaku:-);-)

Natalineczka555 jesteś bardzo wytrzymała -ja powiedziałam S że nie wyobrażam sobie żeby miał gdzieś wyjeźdźać -swoją drogą wystarczająco długo byliśmy daleko od siebie i widzenia tylko w weekendy (też przez prcę:wściekła/y:). Więcej nie chcę...

Gagatka tutaj jest inaczej bo te 6 miesięcy lekarze dają sobie a nie kobiecie. Żeby nie świrowała jak zafasolkuje szybko, żeby jej trochę przeszło. Mój gin pozwolił się starać po pierwszej @ po zabiegu -organizm nie był gotowy, hormony nie wróciły do normy i nic z tego. Jestem tego zdania co w Holandii -natura jest mądrzejsza -gdyby kobieta miala nie być szybko w ciąży -organizm by o tym wiedział i do tego nie dopuscił.

Tatusia26 ja brałam witaminy Feminal te na cały okres ciąży i karmienia -tam był kwas foliowy więc dodatkowo go nie brałam -lekarz zalecił witaminy. Co do wyniku -miałam po 3 tyg odebrałam przed wizytą u gina po pierwszej @ -po co się wczytywać? i tak nic nie wyjdzie -bo wychodzą tylko okropne rzeczy wiec lepiej jak nic nie wnoszą te badania. Ja poszłam na badanie po pierwszej @ -lekarz powiedział ze nie ma co zaglądać i ingerować niepotrzebnie i prowokowac jakieś zapalenia...

Just79 i oby nie chciał o tego kibelka:-p choć jak mi tak ciągle było niedobrze to po takim akcie czułam taaaaaką ulgę że radosć tylko;-)

Ilonka26 no niby się nie przejmuję ale lubię na bieżąco być... za Ciebie trzymam kciukasy -wszystko musi być ok do stycznia już tak blisko:tak: razem z Gosią trzęsienie ziemi zafundujecie w RP

Wiolka1982 trzymam kciuki za powrót do pracy -ja jak do niej wróciłam 1 lipca to 3go miałam ostatnią @:-p:-p:-p:-p czego i Tobie zyczę:-):-):-) co do snów teraz mam same dobre -wtedy mnie nękały koszmary -teraz moja dzidzia daje mi znać że nie ma się co martwic i że jest dziewczynką;-)

Kasikz no nie miałam tak -jak zafasolkowałam to mnie brzuch ciągnął jak na @ i jak to za długo trwało (ponad 2 dni) to wiedziałam że hm niespodzianka

Pati.b a test?????

Karolcia81 no u Nas ok -brzuchol rośnie jak szalony -aż w szoku jestem -S łazi za mną i marudzi jaka seksowna jestem:confused2::confused2::confused2: i nie ściemnia nawet bo tak się cieszy jak mnie za tyłek złapie że szok:eek: jutro gin i usg... uffffff a reszta w normie:tak: temp po owulce jest wyższa zawsze -sęk w tym żeby się utrzymała czego Tobie życzę. U mnie te plamienia to niestety progesteron a nie implantacja...

Agnieszka0240
pisz jeśli przez te 7 razy pomoże Ci to -napisz ze nie chce Ci się wstawać:-) ja odliczam z Tobą -a tabletki dalej nie doszły:no: masakra -przesłałabym dalej a tak -nic z tego ktoś na poczcie sobie je łyka chyba... Czemu Julka:crazy::crazy: Julcia ładniej

Agniesia82 to na co Ty dziewczyno czekasz??? marsz do gina na pogotowie albo do szpitala.

Gosia:)
czekam na wieści od lekarza. Kciuki zaciśnięte nie stresuj się:tak::tak: musisz być wsparciem dla swojej drugiej połowy -czasem musimy przejąć portki od naszych chłopców i to jest własnie ten czas.

Aga34 pewnie Karola chętnie Ci odda swoje:-D:-D:-D razem ze zdartym gardłem choć na 1 dzień....

Co do świąt -ja tez miałam z miesięcznym brzdącem być u rodziców -tato do remontu się szykował... teraz na święta będziemy na grobie naszego maleństwa... Ciągle myślę o tym że miałam termin na 22 listopada a teraz w tym dniu wypada mi 20 tc... połowa...

hmm @ dalej niema... jak m kupi testa to jutro go moze zrobie choc jakos tak malo prawdopodobne ze to fasolka, dobrze sie czuje nawet cyce nie bola... hm chyba ze owulka byla pozniej niz skok temperatury? no ale co to za mierzenie dwa dni potem nic i dopiero teraz i nadal mi sie wacha 37 37.1... po wczorajszej imprezce jestem wykonczona a dzis tez przylezli ci co wczoraj nie doszli... wiec znowu balanga i kot znowu na dworze szaleje bo dla niego to za glosno no i ma dosyc komplementow i glaskania "ales ty ladny grubasek" :)

musze sie zabrac za studiowanie... wrr papa

aha test w pn wyszedl negatywny, nawet po godzinie byl negatywny :p tylko ze jak owulka pozniej byla to mogl wyjsc negatywny bo od przytulanek byloby 10 dni

aga dobrze ze plamienia minely :) wszystko bedzie dobrze :) a bierzesz jakies leki? ja dzis zaczelam brac ten acard na wlasna reke bo do gina chyba nie pojde za tydzien tylko pozniej, cos czuje ze to wpadka jest :-D

Agatko
dlatego sie pytam, bo właśnei dziwne to się wyadje:) Też miałam tak w ciaży. . Ale raczej to niemożłiwe bo w sumie bez zabezpieczeń był tylko raz chyba w 20 dc, teraz jest 27.To by jakis cud musial być

reklama
Aga34 pewnie Karola chętnie Ci odda swoje:-D:-D:-D razem ze zdartym gardłem choć na 1 dzień....

Co do świąt -ja tez miałam z miesięcznym brzdącem być u rodziców -tato do remontu się szykował... teraz na święta będziemy na grobie naszego maleństwa... Ciągle myślę o tym że miałam termin na 22 listopada a teraz w tym dniu wypada mi 20 tc... połowa...

Chyba jednak podziękuję ;-) w końcu to przez wymioty w sobotę znalazłam się w szpitalu. Może to zbieg okoliczności, ale czy mogą wystąpić plamienia w chwili silnych wymiotów ?? Mnie to jednak nawet Dr House nie pomoże

Do góry