reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Agatko czy ja mam omamy czy dzidzia ma berecik :-p;-)

ja zaraz jade do lekarza, bo mnie rozklada :crazy: uszy zatyka i bola czasami, katar, gardło boli i poce się jak smok :zawstydzona/y:

reklama
AGATA dzidziol cudny i mam wrażenie że chyba widziałam uśmiech
a jeszcze na dodatek ten czepek no ale mając takich rodziców to prawie pewne że sie w czepku urodzi

kochane jest mi tak strasznie zimno a zaraz muszę iść po Wercie

dzień dobry-chciałoby się napisać....
no właśnie ale dobry to on wcale nie jest...
zimno się zrobiło jak psia kość i leje u nas strasznie.
dziś na dwór nie idziemy.....
będziemy zamulać w domu.

Karolcia-trzymam kciuki-jedz czosnek -może to mało lubiany specyfik-ale działa.
Agnieszka0240-oby bol szybko minął.
Aga34-zaraz stara dupa....;-)trzymam kciuki za jeszcze większą ilość suwaczków-a nie tylko jeden.dziewczyny tak pięknie tu fluidują -więc któż to wie???
co do typów tego rodzaju facetów...też mogłabym cos o tym napisać ..napisać...napisać.....
13x13-ŚWIETNA FOTKA!!!!!-super dzidzia!!!gratki!!!
a z tym nastrojem to ehhhhh....szkoda gadać...co do pytanka o bliżniaki-mogę prosić ja....trallllaaaaaa :-D:-D:-D:-D
Koti81-dzidzia Agaty ma czapkę z daszkiem.:tak:;-)

miłego dnia babeczki.;-):cool:

Aga34-zaraz stara dupa....;-)trzymam kciuki za jeszcze większą ilość suwaczków-a nie tylko jeden.dziewczyny tak pięknie tu fluidują -więc któż to wie???
co do typów tego rodzaju facetów...też mogłabym cos o tym napisać ..napisać...napisać.....

Chętnie posłucham ( a raczej poczytam) o typach facetów

Witam Was dziewuszki
Opowiem Wam jak powiedziałam S że od poniedziałku idę na prawko. S na to że ja nie powinnam się stresować i w sumie to ok ale On będzie jeździł za mną po mieście na egzaminie:eek: ja do niego -no a po 20min facet powie "wie Pani co chyba ktoś nas śledzi" a ja na to "spoko to mąż martwi się o mnie" hmmm nie sądzicie że mam zdany egzamin? bo teraz kto wraca na plac ten zdaje -więc jak ten gościu miałby mnie przesadzić podczas gdy jakiś dziwny mąż pilnuje swojej żony:-):-):-):-):-) i różnie może się skończyć wcześniejsze zatrzymanie;-)

Asiu mój też jest nie lada chojrak i myślałam że nie jest możliwe żeby uciekał ale uwierz mi -nie bądź taka pewna -kobieta jak chce mieć dziecko pokona nawet najwytrwalszego chłopa;-):-) według mnie się nie gryzie -możesz kwiaty z ecru załatwić i we włosy parę różyczek -no przecież na biało się cały nie ubierze -a co on dziewica????

Kasiu
pewnie -to na prawdę nie takie straszne. Rzucałyśmy z koleżanką -ona z plastrami ja bez. Po miesiącu zadzwoniła do mnie ze ma w dupie i szkoda kasy na te plastry i po prostu nie pali:-):-) ludzie mówią że palą bo się denerwują -nie prawda -palenie jeszcze bardziej podnosi ciśnienie:-p to tylko taki głupi nawyk:tak: i kosztowny. Aż mi łzy pociekły jak patrzyłam na te kolanka małe:-):-):-)

Karola322 ja tam śpię w nocy -choć chodzę spać coraz później -nie lubię tego bo mi się ssanie włącza:eek: ja już szaleję w domu -czym Ty się zajmujesz? ja chyba jakieś chałupnictwo zacznę uprawiać:confused2::confused2::confused2: normalnym usg -ja miałam przez powłoki:tak:

GosiaLew
oj bo Ty sobie ten styczeń założyłaś i takie zimowe dziecię będzie:-p Ty sie nie możesz zapomnieć trochę? przecież w pracy przez jakiś czas nikt nie musi iedzieć... nie da rady tak zakombinoać????

Alutka17 to są fluidki:-p:-p:-p:-p:-p

As super że z teściową lepiej -no i tak trzymać. Co do piesia -masz rację nie popuszczaj. Żeby na własnym podwórku nie być bezpiecznym szok:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a Ty doczytałaś jak pisałam o pająkach czy one też duszą w nocy? bo ja spać nie mogę od Twojego posta bleeeeee:crazy::crazy::crazy:

Kinguś już niedługo w dwupaku:-):-):-) kochana ostatnie chwile lenistwa -leż, bycz się i z łóżka nie złaź -dobrze Ci radzę:-D:tak:

Kobietka22 jak tak zmagazynujesz te fluidki to trojaczki najmniej;-)

hej a która tutaj się na bliźniaki pisze
bo jeszcze nie mamy na pokładzie:-)

Koti aż taka ładna nie jestem:-);-) powiem szczerze że od wczoraj S za mną łazi i truje -Ty jakaś ładniejsza jesteś, napatrzeć się nie mogę... zdurniał chłop:-) ja też mam zaczątki przeziębienia -od jutra cebula i takie inne śmierdziuchy:-):tak:

Wiolka dziękuję za kciuki -żaby mi jakoś nie przeszkadzają ale te bydlackie pająki -o losie... jak Ci się nie chce to nie rób;-) co mas zrobić dziś zrób pojutrze -będziesz miała dwa dni wolnego:-):-)

Ewelina28 a co się dzieje? bo to nie jest normalne....

Aga34 polecam wodę z solą i 3 kroplami amolu -ciepłą. Ja jestem nawiedzona na punkcie amolu bo mnie S do niego przyzwyczaił a od lutego żadnych leków nie biorę:tak: pomaga na gardło -płukanka, na katar -inhalację, na ból głowy -na czoło i skronie, nawet na mój trądzik który mnie ostatnio dobija -zasusza:tak: więc polecam. A czosnek obniża ciśnienie:eek: ja go nie mogę bo mam 85/55. Jak ujawniłaś? przecież w nicku masz 34:-D:-D:-D

Ola
dziekuję:tak::tak::tak: ja tam czekam na kolejne dzieciaczki i trzymam kciuki za kolejne usg i kolejne "z górki";-)

Lenka29 dziekuję:tak:

Aneczka77
oooo z tą ksiażką to super pomysł -ja miałam taką książkę do pociągu (na studia do wrocka dojeźdźałam z Warszawy i Koszalina) "historia doktryn politycznych i prawnych":eek: nigdy nie przekroczyłam progu drugiej strony:confused2::confused2: też sie cieszę bo jak siedzieliśmy u lekarza to trzesłam sie jak osika a S miał już białe palce tak go ściskałam:confused2: ostatnia wizyta u tej Pani przyniosła złe wieści...

Gosiagro -super!!! gratuluję -odzywaj sie czasem i mów jak dzidzia rośnie i jak mama sie czuje:tak::tak:

Daaa
a wiesz że ja w testy nie wierzę????:-)

Ewerysta dziekuję -brzusiu a raczej jego lokator macha na powitanie:-) ja już też kicham i już mnie to denerwuje:wściekła/y: bo taka pogoda zdrowiu nie służy

Agnieszka0240 -mi juz szybko leci ten czas -nie mogę uwierzyć że w sobotę już 13 tydzień:tak: to niesamowite:-) i jedna trzecia za nami

Kasiamaj
dobrze że się odezwałaś bo właśnie miałam Cię wywoływać jak szaman:-) nie smutaj się -dlaczego taki nastrój? wiem że pogoda nie nastraja optymistycznie ale co tam pogoda;-)

Karolcia81
mój to już wie że był dobry czas po @, super czas -czyli owulka i przerąbany czas czyli przed @:-) przez rok ciężko mu było zakumać ale jak na to wpadł zycie stało się łatwiejsze -dla Niego:tak::tak:

Agniesia82, Vjolka
dziękuję:-):-)

I proszę tutaj pomachać do mojej dzidzi -dla Was wersja 3d:-)
A mój S jest ode mnie młodszy -o miesiąc -a mówiłam "nigdy w życiu młodszego:eek::eek::eek:" -no i się zakochała;-)

A i jeszcze jedno -mama wczoraj wieczorem w końcu pękła -myślałam że do końca ciąży będzie taka sztywna -a ona wczoraj o rączki i o nóżki pytała, o wszystko -cieszyła się jak dziecko. I wiecie co mnie zapytała???? -czy już czuję jak kopie:eek::eek::eek::-) no to był szok dla mnie:-D:-D

Jak ono się pięknie uśmiecha!

Hej Dziewczyny.

Kasiu na mojego M też mogą popatrzeć :-) Wymyśliłam, że ponieważ dziś M pracuje dłużej pójdę do Mamy z garniturem M i poprzykładam, żeby zobaczyć jak to wygląda. Najwyżej w tajemnicy przed nim kupię białą koszulę. Kamizelki zmieniać nie będę, bo pasuje idealnie do krótkiej sukienki. Może faktycznie krawat się jeszcze zmieni, żeby były 2 :-) Sprawdzę dziś wieczorem i dam znać jak sprawa wygląda.

As76 biedactwo ten Twój piesio... :-( Ugłaszcz go delikatnie ode mnie. Trzymam kciuki, by szybko doszedł do siebie. Daj znać co Ci powiedzieli na komendzie i jak sprawa potoczy się dalej!

Aneczka77 cieszę się, że fryzurka się podoba :-) M na pewno o zamianie się nie dowie. I tak sobie myślę, że w końcu będę miała na nogach pantofelki w kolorze ecru. DO nich kamizelka pasować będzie ;-) Poza tym ludzie nie są aż tak spostrzegawczy... Jakoś to będzie. U nas mieli zacząć grzać, ale póki co nawet letnie kaloryfery się nie robią. Z tego wszystkiego musiałam pozamykać wszystkie okna, żeby powietrze w domu się nagrzało.

Gosiagro gratuluję!!! Zostań z nami. Nam potrzebne są pozytywne historie :-)

Daaa ja do zakupoholiczek się raczej nie zaliczam. Wręcz jestem chora jak mam łazić na większe zakupy. Wolę wpadać i wypadać ze sklepów. Co podoba się mojemu M ;-) Ale ta sukienka... No ona na serio była szyta dla mnie i tylko dla mnie. Kilka razy byłam koło tego sklepu (na przestrzeni gdzieś miesiąca). Początkowo wisiała na manekinie. Potem została z niego zdjęta. Jest śliczna, ale nikt jej nie kupił. Jak usłyszałam rozmiar to nawet przymierzać nie chciałam, żeby nie było wstydu. Ale pani sprzedawczyni tak ładnie namawiała... No i mimo małego rozmairu pasowała idealnie... Więc CZEKAŁA NA MNIE JAK NIC :-) Nie mogłam jej zdjąć i nie zabrać do domu :-) Ja też czekam na @. Dziś mam na liczniku 33 dzień (ostatnio @ przychodziły po 30 dniach). Też mam za sobą test. Też 1 kreska. Odczekam jeszcze chwilę i chyba zapiszę się do mojego gina. Bo co będzie innego do zrobienia? A jaki kierunek studiujesz i który rok?

Ewerysta z tym stać różnie bywa... Połowę za sukienkę dałam ja, połowę póki co pożyczyła Mama, bo do wypłaty trochę czasu a za coś żyć trzeba :-) M przeżyje szok. To na pewno. Tym bardziej, że ja jestem antysukienkowa a tu nagle w ciągu miesiąca zaopatrzyłam się w aż trzy :-) Laska ze mnie żadna. Zwykła, przeciętna dziewczyna. Ale fryzura i makijaż jednak robią swoje :-) Sama sobie się podobałam, co jest w moim wydaniu rzadkością :-)

Kasiamaj mój ma około 2 latek. Ponieważ mamy go ze schorniska, więc ciężko nam określić dokładny wiek. Jak go adoptowaliśmy miał wg kilku niezależnych weterynarzy ok. 8-10 m-cy. Przyjęliśmy więc, że w październiku ma urodziny. I tak oto niedługo skończy 2 latka. A rozrabiaka straszny. I przytulak ogromny. No moje oczko w głowie. Kocham go niesamowicie i nie wyobrażam sobie jak mogłam bez niego kiedyś żyć :-)

Wiolka1982 to mnie pocieszyłaś ogromnie, że nie tylko u mnie będzie kontrast biały-ecru :-)

Karolcia81 ja też mam gorsze dni i przez to spięcia z M. Czepialska się zrobiłam strasznie. U mnie pewnie to mix pogody, braku @ i gorączki przedślubnej.

Ewelina28 to może spróbuj złapać oko teraz? Może w dzień będzie lepiej?

V_jolka80 z reguły jestem bardzo poukładana. Teraz jakoś mi się rzuciło ;-) Pomroczność jasna i już. ALe co tam. Czasem spontan jest mile widziany :-)

Kasiu ja mam ochotę na kawkę. Ale jedną już wypiłam, więc chyba na rozgrzanie herbatkę sobie zrobię. Patrząc na godzinę pewnie Twoja kawka to już tylko wspomnienie :-)

Aga34 nie liczą się cyferki a to na ile lat się czujemy! I tego proszę się trzymać. Poza tym: kobieta jest jak wino. Im starsza, tym lepsza! :-) Ja nie jestem dużo młodsza od Ciebie :-)

Kasiu, Aga34 ja osobiście też lepiej dogaduję się ze starszymi. Zwłaszcza facetami :-) Mój M jest ode mnie starszy 4 lata. Nigdy jakoś nie nadawałam na tych samych falach z młodszymi od siebie facetami. Wyjątkiem był jeden, ale on był w moim wieku :-) A co do dziewczyn. Tu jakoś nie mam reguł. Mam koleżanki, które są już po 40 i świetnie się z nimi dogaduję, ale mam i młodsze od siebie i też narzekać nie mogę na brak kontaktu :-)

Agatko świetny ten Twój maż :-) Bodyguard jakich mało :-) I dobrze. Niech czuwa. Od tego m.in. jest :-) Hehehehe... Dziewicą mój M na pewno nie jest. Co to to nie :-) Ale się Wasze Maleństwo ślicznie uśmiecha :-)

Karola322 ja muszę się zabrać za dokumenty, jakie z pracy przyniosłam. Jest tego trochę a ja nic nie ruszyłam. A w poniedziałek już do pracy... Masakra... Koniec końców odcięta na weekend od netu pewnie będę w sob i niedz pracować.

Koti81 ZDRÓWKA życzę!!!

Olu81 Tobie też miłego dnia.

U mnie dziewczyny też leje. I zimno jak jasna cholercia. Do tego nadal bez @. No już nie wiem co myśleć. Zapiszę się chyba do mojego gina jak do niedz nic się nie pojawi, bo co będę miała robić innego?

reklama
Boże jak taka będzie pogoda na moim ślubie to się zapłaczę na amen :-( Może nie być słońca, ale tak bardzo bym chciała, żeby nie padało...

Do góry