Wczoraj się trochę zapomnieliśmy z moim Z.......i już miałam nadzieje na jakiś celny strzał, ale on w ostatniej chwili sięgnął do stolika nocnego po gumke....i szepnął mi do ucha "jeszcze dwa tygodnie kochane"......bleeeeeee...to będą najdłuższe dwa tygodnie w moim życiu ;-), choc dobzre, że ONI są czasmi rozsądniejsi od nas.....
Ach ci mężczyźni ;-) Mój jednak nie jest taki rozsądny i udaje, że nie wie, że teraz musimy się zabezpieczać
Przed zajściem w ciążę stosowaliśmy częściowo metodę kalendarzykową czyli zabezpieczaliśmy się tylko wtedy kiedy wypadały dni płodne. Teraz jemu się wydaje, że po poronieniu to tak jak po okresie i że tylko jest te kilka dni kiedy trzeba się zabezpieczać. Nie może zrozumieć, że teraz to nic nie wiadomo jak to jest z tym cylkem
U mnie piękne słoneczko za oknem czas na mycie okien
U mnie też piękne słoneczko i też planuję mycie okien (planuję od dawna, ale dzisiaj w końcu zamierzam się za to zabrać), więc możemy się solidaryzować w pracy
Chciałam już to zrobić w końcu tydzień temu, ale byłam zmęczona i mąż mnie namówił, żebym lepiej odpoczęła zamiast pracować. Obiecał, że mi pomoże z tymi oknami, więc trzymam go za słowo
W piątki kończymy pracę już o 12:30 (od pon. do czw. pracujemy nieco dłużej aby w piątek wyjść wcześniej - to tak wszyscy tutaj w firmie), więc będzie sporo czasu do wieczora
Pogoda ma się u nas jeszcze kilka dni utrzymać i bardzo dobrze, bo jutro mamy wesele przyjaciół, które ma się odbyć na zewnątrz nad jeziorkiem. To jest wesele mojej koleżanki, która ma o 5 tyg. bardziej zaawansowaną ciążę niż moja była. Miałyśmy się razem cieszyć dziećmi, ale cóż, wyszło inaczej. Oni w końcu po 10 latach bycia razem postanowili zalegalizować swój związek :-)
As podziwiam Twoje umiejętności kulinarne :-) Ja nauczyłam się gotować 2 lata temu i nawet nieźle mi idzie, ale takich pyszności to chyba bym się nie podjęła przygotować.
Witam
Ja już sie zastanawiam czy jest sens robienia tylu badań.
Ale teraz mysle ze nie bede robic wiec badan dziewczyny nie robia zadnych badan wpadaja i rodza zdrowe dzieci.Wiec postanowilam trzeba myslec pozytywnie i isc do przodu nie patrzec za siebie chociaz to cięzkie jest .
Głowa do góry dziewczyny i bedzie dobrze nie mamy sie co martwic.Bo oszalejemy
;-)
Mój lekarz nie chce zrobić mi żadnych badań, ale trudno. Nie będę się tym zadręczać tylko liczyć na to, że wszystko będzie dobrze
Co gotujecie dzisiaj na obiadek bo juz nie mam pomysłów
Jeszcze nie wiem co dzisiaj zrobię, ale ostatnio odkryłam, że bardzo łatwo robi się jakieś mięsko korzystając z opcji "broil" w kuchence. To jest takie grilowanie z góry. Mięsko (jak się je griluje w plasterkach o grubości ok. 2 cm) jest gotowe po 10 min i jest bardzo soczyste i smaczne.
Wiem, że w Polsce część osób nie jada mięska w piątki. Okazuje się, że nie jest to jednak coś co wszyscy katolicy przestrzegają a raczej polska tradycja. W Meksyku jest sporo zagorzałych katolików i oni jedzą mięso nawet w Wigilię, bo taka tam jest tradycja.
Dla mnie też głównym problemem gotowania jest wymyślanie co tu zrobić. Na szczęście mój G lubi jeść swoje ulubione potrawy i nie przeszkadza mu, że się powtarzają ;-)
Znam dobry przepis na łososia, ale do tego jest potrzebny syrop klonowy, który chyba nie łatwo kupić w Polsce. Gdybyś jednak chciała to mogę podać przepis. Mimo pierwszego wrażenia, że taki syrop nie pasuje do ryby to zaręczam, że wychodzi bardzo dobre danie (i proste) :-)