reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

a który jest lepszy i ile ich przyjmować?
Mój brał salfazin, selen i l-karnitynę.

Kinguś też czekam na udaną wizytę -gorzej ze się imprezy szykują roczek siostrzenicy S, urodziny bratanka S:baffled: i to pewnie wieczorem jak ja zdycham:angry: zabiorę ze sobą dyżurny kocyk i podusię i w kącie gdzieś polegnę:-) daj fotkę łóżeczka bo ciekawa jestem:-D:-D:-D:-D
Będzie dobrze :-):-)

Oto fotki ale na razie jest gołe łóżeczko jak je ubiorę w pościel itp. to pokażę.

reklama
Aneczka77 jako ze progesteron to hormon ciążowy postanowiłam -SAMA -go zbadać. To badanie robi się między 21-23 dc (oczywiście wtedy nie ma mowy o braniu luteiny czy duphastonu). Dlatego wtedy ze powinien on być najwyższy w całym cyklu gdyż -jeśli doszło do zapłodnienia -przygotowuje on macicę do zagnieżdżenia zarodka itp. Jeśli do zapłodnienia nie doszło przed @ spada i stąd łuszczenie. Proponuję zrobić -jeśli poziom jest właściwy to nie trzeba przed zafasolkowaniem szprycować się wspomagaczami:tak: koszt w Wawie to ok 43-50 zł.
Gdybym przyleciała na to badanie do Warszawy to koszt dla mnie byłby kilka tysięcy zł. :crazy: W dodatku urlop cały na ten rok wykorzystany (a nawet więcej niż mi przysługiwało) :-(
Tutaj wciąż się uczę jak tak naprawdę ten system działa. Czasami nie jest tak łatwo na obczyźnie :no:

13x13 Życzę udanej wizyty u rodzinki.

Oto fotki ale na razie jest gołe łóżeczko jak je ubiorę w pościel itp. to pokażę.
Śliczne łóżeczko :-) Tylko dajcie dzidzi szanse skorzystać z niego bo z tego co słyszę to część rodziców preferuje spanie z dziećmi...

ok...to przedyskutujemy to jeszcze z Z. , a może sprawdzimy wczesniej ile się tam dokładnie jedzie....z zegarkiem w ręku :-D.

a co z tym folikiem dla facetów, pierwsze słysze, że powinni też łykać?

Mój tez łykał witaminki razem ze mną i kwas foliowy dla panów jak najbardziej jest wskazany zeby "chłopcy";-) byli bardzziej sprawni.

hej dziewczynki
melduje sie po kolejnych oblanych testach na prawko
normalnie TŁUMOK ze mnie i tyle
znowu trzy bledy
mam dośc nie chcę już tego kawalka plastiku
Kasia, Kasia co Ty mówisz, jaki tłumok. Nawet tak nie myśl. poduczysz się, pójdziesz na luzie i zdasz, bo wydaje mi się, że Ciebie bardziej nerwy blokują niż niewiedza w zakresie przepisów. Dobrze będzie tylko nie odpuszczaj sobie, bo przyda Ci się ten kawałek plastiku :tak::-)
Just jak nie przestaniesz to lanie Ci spuszczę . Żadnych komplikacji nie będzie!!! jak to jest! idziesz na egzamin -oblewasz i idziesz drugi raz bo wiesz że zdasz! a z taką poważną sprawą nie wierzysz?:angry::wściekła/y: ludzie grają w totka bo wierzą bez sensu ze wygrają -a tutaj to jest pewne że wszystko musi być dobrze!!!

Ilonka -póki się nie urodzi bo coś się stanie, póki nie skończy roku bo się zachłyśnie, póki nie skończy 5 lat bo sie gdzieś podzieje, póki nie skończy 8 bo to już po przedszkolu, póki nie skończy 16 bo w drodze do szkoły może się coś stać, póki nie skończy 20 a w sumie ma prawko i jezu co to będzie... co zmienia że dziecko się urodzi? jesteśmy matkami i będziemy nimi całe życie -chcesz być histeryczną matką od której dzieciak zwieje z domu? -to są moje myśli przed zafasolkowaniem -ułożyłam sobie to w głowie i nie jestem histeryczną matka choć boję się jak każda. Ale trzeba odróżnić matczyny strach od głupiej histerii
Tak jest, już zostałam ustawiona do pionu i się nie zamartwiam na zapas :tak:
A co do tego co napisałaś o zamartwianiu się, że w każdym wieku jest powód do święta prawda. Z resztą tyczy to się chyba wszystkich aspektów życia, że nie można liczyć, że później będzie lepiej. Że jak coś skończymy, z czymś się uporamy to życie się w bajkę przemieni i już wszystko będzie pięknie i cacy. Bo raczej będzie tak, że jak jedno zmartwienie przejdzie do przeszłości to pojawi się następne.
I tak sobie myślę, że jak teraz zajdę w ciążę to będę się cieszyć tym od samego początku, a nie tak jak wtedy cieszyłam się, ale zakładałam, że tak do końca uwierzę w swoje szczęście jak zobaczę swojego dzidziusia na usg. A tu los okazał się złośliwy i to usg zakończyło radosne oczekiwanie na bobasa.
Jest mi dzisiaj bardzo smutno bo na dzisiaj miałam termin porodu chce mi sie tak plakać że masakra:-( :-( ale wierzę że tym razem musi być dobrze i nie ma innej opcji:-):-)
Karola nie wiem czy pisałam, ale bardzo się cieszę, że z dzidzią wszystko wporządku, że krwiaczek się wchłoną.
(*) dla Twojego aniołka

Witajcie w środę.
Zaglądam kochane do WAS ,ale nie mam czasu odpisywać.:zawstydzona/y:
Przepraszam Was dziewczynki.
Kuba ma kryzys w szkole :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Walczymy o każdą rzecz z Nim ,on się stawia o wszystko.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Dziś z szatni do klasy szedł 25 minut...:zawstydzona/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
pozdrawiam wszystkich
Trzymam kciuki, żeby się Młody buntownik chociaż co nieco uspokoił:tak:
a jak tam Teściowa?
Witam

Mam takie dziwne pytanie 2 miesiaczki po poronieniu i zabiegu miałam bardzo obfite,teraz przyszedl czas na kolejna i jest to tylko brazowe plamienie nie duzo tego,mysle ze w ciazy nie jestem bo zabezpieczalismy sie z męzem.Zadnej torbieli cysty nie mam dziwna sytuacja .I zawsze mialam bardzo bolesne te miesiaczki ,a teraz zadnych zwiastunów
Prosze o pomoc
Pozdrawiam
jestem po trzech miesiączkach po zabiegu i w sumie każda była co nieco inna. były też inne niż przed ciążą, bo niebolesne. A może u Ciebie dopiero się @ rozkręca i temu póki co to są tylko takie plamienia, już jest termin kiedy powinna przyjśc?
Jakby maluszek zobaczył swoje łóżeczko i misie to raz dwa by się na tą stronę brzuszka wybierał ;-) Słodkie :-)

Ostatnia edycja:
Witajcie kochane :-)
karolcia my jak robiliśmy badanka na posiew to też w domku dlatego że mój mąż czuł się swobodniej w domu a tak jest trochę małym wstydziochem.w domu jest chyba bardziej komfortowo.
kinga łóżeczko i misie na ścianie są śliczne naprawdę przecudne:-):-):-):-)
kasiu skarbie główka do góry na pewno następnym razem ci się uda:-):-)
just i anetka a cio tam u was słychać??

just i anetka a cio tam u was słychać??
u mnie humor marudny, więc wolę się nie odzwywać ;-)
jestem w szoku jak czas leci. dopiero co byłam u nowej gin po raz pierwszy, potem przeleciał miesiąc aż wyniki zrobiłam, powiedziała, że możemy się starać po następnej @, więc wychodziło, że za miesiąc. A tu raz dwa i już lada dzień powinnam mieć owulację, czyli 2 miesiące wzięły i mi zniknęły :szok:

Hej dziewczyny, melduje sie ze u nas narazie wszystko ok. 23.09.09 mam wizyte i wtedy okaze sie czy dzidzia jest w jajeczku i czy wszystko jest ok...
Jak Wy sobie radzicie, radzilyscie z tym stresem??
Ja kazdy bol kazde zaklucie analizuje i od razu mysle czy to nie poczatek tego najgorszego. Czy po czasie mozna przestac sie stresowac?
|

ha!
znalazłam labolatorium niedaleko mojego domu, gdzie badają nasienie, jest blisko, więc może pobrać materiał w domku i jest znacznie taniej!
A chyba na tym etapie nie ma potrzeby, żeby to badanie było robione w klinice leczenia bezpłodności, gdzie kasują za to cztery razy więcej!

buziaki kochane....
do jutra....
dobranoc....

reklama
Do góry