reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

witajcie królewny
wróciłam
niestety z gór przywiozłam sobie zapalenie płuc we wstepnej fazie
Wercia zapalenie oskrzeli
ale
wyjazd fenomenalny
w piątek był spływ dunajcem - rewelacja potem kolejka taka ławeczkowa na Palenice nie wiem jak im się udało mnie na to namówic ale pojechałam i w górę i w dół chociaż w dól było strasznie
w sobotę kolejką na Kasprowy Wierch pieknie po prostu pieknie- nigdy w życiu nie widziałam tak pięknej i gestej mgły
generalnie gdyby nie moje zdrówko byloby fantastycznie ale najwazniejsze że Wercia szczęśliwa no i dzieciai pokonały kolejne bariery
a osada w której mieszkaliśmy mieściła się w Szczawnicy i nazywała się AGATA więc nie mogłobyc inaczej jak tylko super
nie dam rady odpisac każdej po kolei wybaczcie
witam nowe mamusie i zapalam (*) dla Waszych Aniołków
wpadnę wieczorkiem i postaram się napisać więcej

reklama
witajcie kochane:-) ja jestem po wizycie i na razie wszystko jest dobrze. dzidziuś ma 2cm i serduszko bjie :-) krwiak się wchłonął i już nie muszę leżeć mam na siebie uważać i powolutku wracać do normalnego życia a kolejna wizyta 12 października usg genetyczne. jestem naprawdę bardzo szczęśliwa. dziękuję za trzymanie kciuków
A mówiłam,że będzie dobrze.
SUPER WIEŚCI !!!!

To wspaniale, że z twoją dzidzią wszystko wporządku Karola!!!!!:-), mówiłyśmy, że będzie dobrze;-).
Ja mam 14 pażdziernika tą gastroskopie i musiałam odstawić wszystkie leki i czuje się teraz świetnie.Słyszałam, że za wrzody odpowiada bakteria heliktobakter pyroli i ,że są testy na krew dostępne w aptece jak myślicie skorzystać z tego żeby wiedzieć wcześniej???, znam też kilka osób, którym wrzody wykryto przez usg, co byście powiedziały gdybym tą drogą spróbowała?Moja mama i osoby , które przeszły gastroskpie odradzają mi to badanie w tak młodym wieku.Już sama nie wiem co robić:no:
Pytałam wcześniej czy to przypadkiem nie helicobacter pylori.Poczytaj więcej.
[ame=http://pl.wikipedia.org/wiki/Helicobacter_pylori]Helicobacter pylori – Wikipedia, wolna encyklopedia[/ame]
Kochana wrzody możesz mieć praktycznie od wszystkiego to zależy od organizmu.
Ogranicz przyprawy,chipsy,napoje gazowane,ciężkostrawne rzeczy a zobaczysz jak odżyjesz.
Najlepszym sposobem na wyzdrowienie jest dieta PP ,ale trzeba być upartym w postanowieniach ;-).

Melduję, że nadaję już ze swojego lokum!!!:-):-):-)
Wczoraj się przeprowadziliśmy, przed chwilą pan podłączył internet i kablówkę. Moje mieszkanie wygląda jeszcze jak pobojowisko, komputer stoi na kartonie, jeszcze biurka nie mam, hehe, jeden regał skręcony jak na razie, kuchnia w miarę wygląda dobrze, ale jeszcze szafkę jedną trzeba dokręcić i blat, itd. Ale najważniejsze, ze u siebie. Wieczorkiem poczytam co tam u Was, bo na razie mam pełno roboty. Jutro wracam do pracy niestety. Pozdrawiam wszystkie dziewczynki.
ogromne gratulacje.
My też jak się przeprowadzaliśmy to mieliśmy puste ściany :-D:-D:-D
a tertaz fajnie się wspomina tamte czasy...

Hej dziewczynki! Ja tylko na chwilę pochwalic się, że jestem magazynier z dyplomem, czyli zapewne wykształcony bezrobotny, ale co tam ważne, że z głowy. A do tego nie wiem jakim cudem będę miała 5 na dyplomie, okazuje się, że jednak coś na tych studiach robiłam :) A moja rodzinka z Olsztyna zrobiła mi niespodziankę, przyjechali specjalnie na moją obronę :)
Miłego dzionka i w ogóle pozytywnej energii!!!!
GRATULACJE :tak::tak::-):-):-):-)

A ja dziś znów mam nerwa.
Mały zaszalał w szkole i chciał uciekać.
Pani powiedziała,że może mieć ślady na rączkach,bo musiała go dośc mocno trzymać,bo jej się wyrywał ,kopał i gryzł...
Nie wziął książki ze szkoły,więc na jutro lekcji nie odrobi :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.
W drodze do domu mi uciekł i wrócił sam,a ja go szukałam ze 30 minut.....
Normalnie mam ochotę rozszarpać gnojka.....
Cholerny świat....cholerny Zespół Aspergera....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Sorki dziewczynki,że krzyczę,ale już wymiękam.
Jest mi źle...,mam doła....:no::crazy::baffled::baffled::baffled:

Przepraszam, że taki niemiły nastrój wprowadzam, ale chyba muszę odpuścić z tą całą ciążą dopiero wtedy się udaje.
Przytulam.

......ja tez mam chwilami takie dołki.....
Każda z nas ma;-)

witajcie kochane:-) ja jestem po wizycie i na razie wszystko jest dobrze. dzidziuś ma 2cm i serduszko bjie :-)
Super :-):-):-)

Moje drogie....mam takie pytanko....(zwłaszcza do tych co już mają pod serduszkiem fasolkę) :
jak to jest z seksem. można czy nie mozna ?
Ja mogę i bardzo się z tego cieszę nawet brzuszek tak nie przeszkadza a doznania są silniejsze niż przed ciążą ;-);-)

Jesteśmy u moich rodziców bo z Zakopca nie pojechaliśmy do wawy -mamy jeszcze tydzień urlopu -
Kinguś już Ci tak spieszno że sądzisz że do października nie wytrzymasz? daj małej jeszcze odpocząć:tak: jeszcze 4 tygodnie i możesz się rozpakować ja czekam na wrażenia z porodówy:-)
Wypoczywajcie jeszcze.
Miałam przeczucie, że nie doczekam do października i jeszcze ginka zaskoczyła mnie tym wywołaniem porodu no ale cóż jakoś jestem pozytywnie nastawiona.

Czy ktoś może mi powiedzieć co mogą wyjaśnić badania histopatologiczne?
Mi nic nie wyjaśniły:zawstydzona/y:

witajcie królewny
wróciłam
niestety z gór przywiozłam sobie zapalenie płuc we wstepnej fazie
Wercia zapalenie oskrzeli
ale
wyjazd fenomenalny
Fajnie, że wyjazd się udał, zdrówka życzę :tak:
A ja dziś znów mam nerwa.
Mały zaszalał w szkole i chciał uciekać.
Przytulam.

Ja dziś zrobiłam 5 słoików musu jabłkowego i 2 powideł śliwkowych :-D:-D

Witam!

Dziewczyny wiem że dziwnie to brzmi ale wy 'starające się' jesteście dla mnie jak dla was nasze kochane ciągówki. Kocham mojego m i wiem że przeżył naszą stratę( i że mnie kocha) ale on teraz wrócił do etapu par bez dzieci i czuje się tu jak ryba w wodzie a ja nie wiem jak przeżyje parę lat czekając na starania. Kochane (wiem że głupio to brzmi) ale potwornie zazdroszczę wam bycia na etapie staranek. Dla mnie to sfera marzeń:((( Boję się że gdy on wreszcie poczuje potrzebę posiadania dziecka będzie coś nie tak… :-:)-:)-(

za tydzień minie 9 miesięcy od zabiegu a my nawet nie zaczeliśmy staranek..:(

Ja jeszcze na chwilę i spadam -śliwki dały o sobie znać:baffled: dzień zleciał szybko -mi niedobrze że szok -czyli dzień jak co dzień:baffled:

Rudaxxxmarta
staram się nikogo nie pominąć w poście -wiem że na początku potrzeba ośmielenia, a i później łatwiej mi tak pamiętać co u której się dzieje jak sobie wszystkie gwiazdy do "kupy" zbiorę:-)

Gosia nie ważne że na kartonach -ważne że stacja nadawcza jest:-):-):-) i kontakt z bazą;-) a mieszkanko za niedługo będzie bez pudeł -wypieszczone i takie "swoje":tak:

Ruda gratuluję!!!!!! super wieści Pani MGR :-D:-D:-D:-D:-D
Karola no chyba ze tak -ja tam coli nie znoszę i nie piłam 4 lata:baffled: pomogło bo lekarz powiedział że o ile na zdrowy żołądek jest niezdrowa to przy takim stanie ciążowym gdzie żołądek ma te wszystkie złe kwasy to cola je eliminuje nie szkodząc -no ale to 2 łyczki a nie 2 litry -Agata nie Aneta;-)

Aneczka ja oczywiście mam w planach pralko suszarkę ale do swojej prywatnej pralni w moim prywatnym domku który póki co jest na moim wybranym planie:-) tak samo jak odkurzacz centralny:tak: ale to wszystko w moim domku;-)

Koti
chyba też takie zrobię -tyle że ja mam w pakiecie w mojej klinice usg z krwią tzn porównują jakieś tam pomiary z usg z poziomem czegoś tam we krwi:eek::eek::eek::eek::eek::eek: ja tam tego nie kumam ale jak jest i S jest za (bo ostatnio w tv był program i oczywiście się napalił) to zrobię komplet. A wyniki faktycznie bardzo często są przekłamane na minus:angry:

Kaśka witaj -żałuję że Cię tam nie wypatrzyłam a szukałam:tak:

As nie miej doła -taka dzielna dziewczyna jesteś -i góry przenosisz -nie miej doła :no: popatrz na to swoje magiczne urządzenie do prasowania może się poczujesz lepiej:sorry2:

Kinguś
no a jak Ty masz być nastawiona jak nie pozytywnie:confused: a wiesz że ginowie to tak straszą bez sensu czasami -nie ma co przesądzać okaże się na następnej wizycie -a Kinioa już taka duża jest że spokojnie sobie poradzi :tak:

Sylwia' a czego Ty chcesz? bo wiesz -związek polega na kompromisach -a sprawa dziecka nie jest łatwa. To nie jest to czy kupić w tym miesiącu pralkę czy kuchenkę -bo jak nie teraz to kupi się później ... to sprawa dziecka i jeśli nie chcesz czekać to otwarcie o tym powiedz. Facet zawsze ma czas na dzieci, nawet jak będzie miał 60 lat to jakiejś dwudziestce może machnąć -ale kobieta to kobieta. Musi mieć czas na ciążę, na dojście do siebie, na powrót do pracy itp -a mężczyzna musi też zrozumieć jej rolę (o wiele trudniejszą) w tej sytuacji... więc powtarzam pytanie -czego Ty chcesz kochana?

Pozdrawiam wszystkie dziewczynki -czekam na wieści co u Oli bo przez 40 stron przez które przebrnęłam było tylko słowo o wizycie w lutym i oczywiście to jest szok dla mnie:angry:
Pozdrawiam wszystkie dziewczynki których dawno nie widziałam a o których pamiętam ;-);-)
Dobranoc czarodziejki:-)

13x13 Moja ginekolog jak mnie zobaczyla to sie smiala ze poprostu do pracy mam tak szybko nie wracac i sie starac no staram sie ale tescik nic jedna kreska.Moze pokaza sie dwie niedlugo chcialabym bardzo;-)

Witam kochane ja się czuje niestety nie za dobrze najadła m się wszystkiego co miałam pod ręką popiłam gazowaną fantą i jest masakra brzuchol mnie boli.
olcia czemu tak rzadko teraz do nas zaglądasz brakuje nam tu ciebie kochaniutka.co tam u ciebie???

13x13 moja ginekolog jak mnie zobaczyla to sie smiala ze poprostu do pracy mam tak szybko nie wracac i sie starac no staram sie ale tescik nic jedna kreska.moze pokaza sie dwie niedlugo chcialabym bardzo;-)
len ka nie myśl o tym i działajcie ja tak bardzo chciałam i się zablokowałam na dwa miesiące odpuściłam w lipcu i jest w brzuszku mały szkrabek:-):-)

reklama
karola322 Tez tak mysle ze dam sobie spokoj z tym mysleniem co mam byc to bedzie i w sumie sie sama przekonalam jak to niektorzy mowia ze po utracie dzidzi mozna szybko zajsc w ciaze nastepna ale jakos niektorzy nie moga.Zalezy kto ma jaki organizm.

Do góry