reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

witajcie kochane:-) ja jestem po wizycie i na razie wszystko jest dobrze. dzidziuś ma 2cm i serduszko bjie :-) krwiak się wchłonął i już nie muszę leżeć mam na siebie uważać i powolutku wracać do normalnego życia a kolejna wizyta 12 października usg genetyczne. jestem naprawdę bardzo szczęśliwa. dziękuję za trzymanie kciuków

wiedziałam kochana!!!!!!!!!

musi być dobrze.....bo dajesz mi nadzieje!!!!!
bardzo sie cieszę.....i mocno przytulam....

reklama
moje drogie....mam takie pytanko....(zwłaszcza do tych co już mają pod serduszkiem fasolkę) :
Jak to jest z seksem. Można czy nie mozna ?
Hmmm....a jesli nie mozna...to czy tylko "pełnej penetracji", a zabawy konczące się orgazmami wchodzą w gre...np. Seks oralny....?
Jeszcze mam troche czasu na takie rozważania, ale tak sie właśnie zastanawiam...i pytam....
karola my z mężem nie możemy wogóle w tamtej ciąży zaczęłam plamic w 6 tygodniu po kochaniu i było po wszystkim 3 tygodnie później więc ja mam zakaz.

wiedziałam kochana!!!!!!!!!

Musi być dobrze.....bo dajesz mi nadzieje!!!!!
Bardzo sie cieszę.....i mocno przytulam....
ja też się strasznie ciesze nie mam krwiaka a to duży plus bo tak nie musze leżeć plackiem już przeleżałam miesiąc i starczy kolejna wizyta dopiero 12 października trochę długo ale jakoś wytrzymam:-)

witajcie kochane:-) ja jestem po wizycie i na razie wszystko jest dobrze. dzidziuś ma 2cm i serduszko bjie :-) krwiak się wchłonął i już nie muszę leżeć mam na siebie uważać i powolutku wracać do normalnego życia a kolejna wizyta 12 października usg genetyczne. jestem naprawdę bardzo szczęśliwa. dziękuję za trzymanie kciuków

No to kochanie nasze wspaniała wiadomość, a wizytę masz centralnie w moje 27 urodziny :-D:tak:

To wspaniale, że z twoją dzidzią wszystko wporządku Karola!!!!!:-), mówiłyśmy, że będzie dobrze;-).
Ja mam 14 pażdziernika tą gastroskopie i musiałam odstawić wszystkie leki i czuje się teraz świetnie.Słyszałam, że za wrzody odpowiada bakteria heliktobakter pyroli i ,że są testy na krew dostępne w aptece jak myślicie skorzystać z tego żeby wiedzieć wcześniej???, znam też kilka osób, którym wrzody wykryto przez usg, co byście powiedziały gdybym tą drogą spróbowała?Moja mama i osoby , które przeszły gastroskpie odradzają mi to badanie w tak młodym wieku.Już sama nie wiem co robić:no:

czesc dziewczynki,

Karola cudowna wiadomość :-):-):-) . Kochana trzymam kciuki z całych sił, żeby już cały czas wszystko było dobrze i żeby czas Ci szybko zleciał do usg genetycznego :-)

Karolcia81 co do przytulanek - hmmm zapomniałam co to jest ... ;-). a tak serio, u mnie przytulanki poszły w zapomnienie. Co prawda gin nic nie mówił o zakazie, ale ja i mój mąż mamy blokadę psychiczną. Chce zapytać gina o to przy najbliższej wizycie, ale myśle, że nawet jak powie ze mozemy to ... nic sie nie zmieni. Bardzo przezylismy strate dzieciatka i strach jest silniejszy od naszych potrzeb :-( . Poza tym mam wrazenie, ze moj maz tak bardzo sie boi, zeby nic zlego sie nie stalo, ze nawet bym musiala go zwiazac ;-) ... .

Sonitko a badalas hormony, moze cos Ci sie tam rozregulowalo ?

Kobietka 22 ja robiłam sobie ten test apteczny. Miałam straszne bóle brzucha i moja ciocia internistka kazała mi go zrobić. Musiałam robic tak, bo ona mieszka 300 km ode mnie ;-) . Wyszedł negatywnie na szczęście.

Moj mezyk wczoraj cudownie ozdrowial :-)

buziaki

Ostatnia edycja:
to gdzie cie wywialo Aneczko?? do Hameryki??:happy2::happy2:
Ano do Hameryki. Dlatego też ja dopiero teraz z kawusią poranną zasiadam. Niestety kawusia okropna :baffled: W pracy jest duży ekspres do kawy i zależy kto tę kawę zrobi taka ona jest. Ostatnia komuś się nie udała... Wezmę sobie drugą później, może będzie lepsza...

Moje drogie....mam takie pytanko....(zwłaszcza do tych co już mają pod serduszkiem fasolkę) :
jak to jest z seksem. można czy nie mozna ?
Ja co prawda nie mam fasolki pod serduszkiem, ale kiedy po poronieniu rozmawialiśmy z lekarzem to on nam mówił, że przytualnki nie mogły spowodować poronienia. Zatem wg tego lekarza można, chociaż wiadomo, że teraz każda z nas będzie w kolejnej ciąży obawiała się wszystkiego...

Gratuluję Karola!!! A kolejną wizytę masz dokładnie w dniu urodzin mojego męża (i w dzień Kolumba obchodzony w Stanach).
Niech dzidzia rośnie grzecznie w brzuszku aż nadejdzie jej czas przyjścia na ten świat.

Karola wiedziałam,ze będzie dobrze i tak trzymać. Dobrze, ze już nie musisz leżeć i przede wszystkim że krwiak się wchłonął i dzidzia ślicznie urosła :) Cmokaski

Kobietka ja miałam gastroskopię w 18 roku życia, przeżyłam, nic mi się nie stało i miewam się dobrze, a teraz mam 26 lat, więc myślę, ze nie masz się czego obawiać. Czy przez usg idzie uwidocznić wrzody to nie wiem, ale najbardziej miarodajnym badaniem jest właśnie gastroskopia. Jak chcesz możesz sobie zrobić test na helikobacter przynajmniej już na wstępie będziesz wiedziała na czym stoisz

Koti miło cię czytać i patrzeć na twój biegnący w szybkim tempie suwaczek ciążowy :) Jak sie czujesz??

reklama
Jestem i melduję się z moimi nudnościami:baffled::baffled::baffled:
Fatalnie -robimy wielkie pranie -ja włączam pralkę -pralka pierze a S rozwiesza;-) kochany jest.
Jesteśmy u moich rodziców bo z Zakopca nie pojechaliśmy do wawy -mamy jeszcze tydzień urlopu -dziś dzwoniła teściowa że bratowa S (wiecie która) urodziła zdrowego chłopca -męczyła się 24 h ale cóż -coś za coś... i odechciało mi się tam jechać...

Gosiu jak na nowym mieszkanku? kiedy możemy na parapetówkę wpaść:-)

As
co z tymi kłopotami -jak się sypie to wszystko na raz ale po burzy zawsze przychodzi słońce i tego słońca Ci serdecznie życzę:tak:

Aneczka77
witam Cię na forum. Mam nadzieję że znajdziesz tu to co i ja znalazłam -wsparcie wiarę i spokój:tak:

Koti zobacz jak ten czas leci!!! 13 tydzień u Ciebie -to cudownie -bólami faktycznie się nie martw -ja mam takie nawet po takiej dawce duphastou -lekarz nie histeryzuje więc i ja nie będę -bóle przechodzą co dziwne po wysiłku -np po naszych wycieczkach w góry z zakwasami -jak ręką odjął;-) świetnie że szkrab zdrowy -ja też idę na genetyczne -tylko nie wiem czy zrobić PAPA czy czy jakiś wypasiony (np zintegrowany). dzidzia piękna -podobna do mamusi -bo dziewczynka;-) Nie czytaj tej książki -jest świetna ale nie w ciąży!!!!!!!

Agniesia82
witaj

Agnieszko
0240 jak samopoczucie -nie znudziło się poranne wstawanie? a jak ze szkołą rodzenia -myślisz nad tym?

Ewelina28
co u Ciebie słychać, już lepsze samopoczucie -wiem co przeżywasz -ja prawie oszalałam ale w porę do pracy wróciłam i musiałam się wziąść w garść... A było tragicznie -do zakładu się kwalifikowałam z moim zachowaniem:-(

Olu jak samopoczucie -co z tymi Twoimi postanowieniami i nerwami na lekarzy?

Kaśka jak w Zakopcu? ja Cię nie spotkałam :no: w piątek byłam w Bukowinie na źródełkach -cudo -myślałam że może wpadniecie tam z rodzinką:tak:

Lenka29
korzystaj ze staranek póki możesz bo ja w sumie wspominam teraz cichutko te czasy:-) a teścik już niedługo będzie piękny i z dwoma kreseczkami:tak: a co lekarz na tą nogę mówi?

Karolcia81
urlop powinien trwać tydzień -w każdym miesiącu -byłaby szansa na morze ciepłe, góry śnieżne i polską jesień na mazurach -a tak odpoczniemy naładujemy akumulatorki i tęsknimy do urlopu:tak: hej! jeszcze nikomu po pupie nie dałam:-) ja walczę ze sobą żeby polubić to dziecko które się urodziło bratu S... i też będę złą ciotką... bo przecież jak nie kochać takiego szkraba. Myślę że źle Ci się wydaje... będziesz się bała i będą dołki -i dlatego musisz sobie z tym poradzić teraz

Gosia:) witaj i trzymam kciukasy:tak::tak::tak:

Rudaxxxmarta
witaj i dla Twojego maleństwa zapalam światełko. Zostań z nami -trafiłaś na dobre towarzystwo i tu nie będziesz sama i samotna z tym co Cię spotkało....

Sylwia'
witaj -pisałam o tym ostatnio -to od gina zależy i w co on wierzy. Jeden w 6 miesięcy -inny jak mój że od razu -bo depresja bo jak się nie uda to dół bo badania udowodniły itp ale nie ma reguły -tak samo jak na zdrową ciążę u zdrowej kobiety:no:

Anulin
witaj -@ mam zupełnie -miałam -inną niż przed zabiegiem -wszystkiego od początku musiałam się o sobie uczyć

Kinguś już Ci tak spieszno że sądzisz że do października nie wytrzymasz? daj małej jeszcze odpocząć:tak: jeszcze 4 tygodnie i możesz się rozpakować ja czekam na wrażenia z porodówy:-)

Karola
współczuję wymiotów ale... dlaczego tylko ja mam rozmawiać z kibelkiem;-) uroki macierzyństwa:-) a że z dwóch stron to normalne -zatrucie organizmu -i tyle :tak: mi na wymioty pomogła coca cola -lekarz miał rację -dwa małe łyczki i przechodziło -no nie żeby całkiem ale było lżej:tak: Gratuluję rocznicy!!!!!!!

Ilonka
gratuluję egzaminu!!!! :-D:-D:-D:-D to teraz już z głowy i na bb możesz bez wyrzutów sumienia zaglądać:tak: oj ta zazdrość nie przechodzi... ja jestem w ciąży ale zawsze będę pamiętała że teraz powinnam mieć wielki brzuch, że powinnam urodzić za niedługo itp itd... Napisz do nich żeby nie przesyłali takich informacji -ja wykasaowałam i zrobiłam taką aferę o suwak bo nie chciał się usunąć że aż gościu trzy razy przepraszał... a po czym ta dziwna baba wie że masz czekać??????

Wiolka1982 cóż -właśnie -dlaczego my.... a ktoś może zapytać -a dlaczego nie... nie ma odpowiedzi na to pytanie -choć jest mi ciężko też często o tym pytaniu myślę ale nie próbuję odpowiedzieć -bo nie potrafię... gratuluję światełka:-)

Ruda85 -studiowanie jest super co? szczególnie jak się już 5 lat przebrnęło:tak: a jeśli chodzi o mężczyzn -cóż -mars i tyle...

Sonitka
dzięki za książkę -pomysł dobry -przeczytam na pewno:tak: ja jeszcze nie jestem spokojna... ten czas jeszcze przede mną -ale nie myślę o tym -staram się przynajmniej

Just może ja też się przerobię na jakiś ciemniejszy kolor:confused: tylko z moją bladą twarzą to w sumie może dziwnie wyjść:-) a kłótnie -jak kłótnie od słowa do słowa i każdy chce bardziej zranić -co mam Ci napisać -NORMALKA:-( nudności wymioty... też normalka:baffled:

Kobietka22 fajki już rzucone tak???:errr::errr::errr::errr: ja też dostałam terapię na wrzody i po 3 dniach rzuciłam to w cholerę -okazało się że wrzodów żadnych nie mam a terapia -nie zaszkodziłaby -konowały:angry:

Motylku
biedna jesteś -ale faktycznie z butlami walczyć to ponoć żadna radość -wiem bo ja 2 dni po swoim przyjściu na świat odmówiłam ciągnięcia cyca -leń i tyle:tak: mama mi do dziś nie wybaczyła:-) Veronica jest cudowna:tak::-D

Iwcia witaj -dla Twojego Aniołka zapalam (*). Myślę że badania jak najbardziej powinnaś zrobić a jeśli chodzi o starania... ile lekarzy tyle opinii -jeśli ufasz swojemu to go posłuchaj. A ja nie jestem wcale groźna ale na smutki i strachy nie pozwalam -jak ma być fasolka to z radością:tak: czekałam do skończenia krwawienia po zabiegu -czyli krótko

Gloria -Lejdis bardzo dobry film -a ja nie stałam na głowie:-) bo przecież ten cykl był w ogóle bezowulacyjny i w ogóle bez szans;-) no i bez stania na głowie jest fasolinka:-)

Patrycjaa ja miałam spóźnioną ale myślę że nie ma reguły -pierwsza po 29 dniach jak nigdy druga spóźniona przez niski progesteron -ale myślę że u Ciebie to może być po prostu regulacja organizmu:tak:

Carri wreszcie jesteś!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wróbelek -najważniejsze ze maluch zdrowo rośnie -reszta się ułoży:tak:

Iławianka... nauczyciele to mają fajnie:-):-):-):-) sorry -nie mogłam się powstrzymać;-)

Siedzę tu z Wami od rana i śliwek zjadłam już całe wiadro -oj chyba to odchoruję:baffled: nigdy więcej!!!!! jak wyjadę następnym razem -zamykam forum na kłódkę:-):-):-):-):-)

Do góry