reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczynki pewnie ze dam:-):-) innej opcji nie ma najprawdopodobniej bede lezała cala ciaze bo jak tylko wsiadam w auto to zaczynam miec znowu upławy albo jak wstaje na chwile w domu to jest to samo. 14wrzesnia ide na badanie i zobaczymy co powie pani doktor:-)

reklama
witaj karola!
Jak miło patzrec na twój suwaczek...byle do przodu.....
Rozumiem, ze czujesz sie względnie dobrze...tak trzymaj.
Może nie będziesz musiała leżeć całą ciąże - tego ci z całego serducha zyczę.

Kiedy w końcu i ja będę mogła zacząć znowu odliczać tygodnie:-:)sad::hmm:??
karolcia ja trzymam za was wszystkie kciuki zebyscie szybciutko zafasolkowały:-):-)

Witajcie dziewczynki
Karola może nie będzie tak źle, ten krwiak się wchłonie i potem będziesz jeszcze śmigać, byle te pierwsze 3 miesiące minęły i mdłości też miną.

A u mnie nic nowego, przymiarki do przeprowadzki ciąg dalszy, przewożę po troszku rzeczy, czekam aż mój P. skończy kuchnię robić. Sama za dużo to nie udźwignę a P. jak zwykle wolnego nie ma.

AS dziękuję
czytałam ostatnio mojemu R Kubusiowe wypowiedzi najbardziej podobała mu się historia w autobusie no i ksiądz
nasza Wercia też nie raz strzeli coś konkretnego np.

bawimy się kiedyś w piaskownicy na placu zabaw przy parku w pewnym momencie podjeżdża mężczyzna i pyta o drogę ja mu tłumaczę aż nagle Wercia mi przerywa i krzyczy:
-Mamo, zapomniałaś że z obcymi się nie rozmawia? (tydzień wcześniej mieli pogadankę na ten temat w przedszkolu)
no więc facet się uśmiechnął podszedł do niej wyciągnął rękę i się przedstawił i mówi:
-mądra dziewczynka jesteś, nie bój się ja tylko o drogę twojej mamy pytałem
a moja córcia niby do siebie ale głośno tak żeby facet usłyszał:
-hmm, samochodem jeździ a mapy nie ma , mój dziadek wozi mape i nie musi nikogo zaczepiac żeby dojechać
facet się uśmiechnął pogratulował niesamowitego dziecka i sobie pojechał

AS dziękuję
czytałam ostatnio mojemu R Kubusiowe wypowiedzi najbardziej podobała mu się historia w autobusie no i ksiądz
nasza Wercia też nie raz strzeli coś konkretnego np.

bawimy się kiedyś w piaskownicy na placu zabaw przy parku w pewnym momencie podjeżdża mężczyzna i pyta o drogę ja mu tłumaczę aż nagle Wercia mi przerywa i krzyczy:
-Mamo, zapomniałaś że z obcymi się nie rozmawia? (tydzień wcześniej mieli pogadankę na ten temat w przedszkolu)
no więc facet się uśmiechnął podszedł do niej wyciągnął rękę i się przedstawił i mówi:
-hmm, samochodem jeździ a mapy nie ma , mój dziadek wozi mape i nie musi nikogo zaczepiac żeby dojechać

Ha ha ha dobra jest.:-D:-D:-D
Humor mi na maxa poprawiłaś.
Ech te nasze szkraby......

taka bede duza i pałam po jedzonku:laugh2:
Śliczności :-)
A tak u mnie wyglądał dzisiejszy dzień
7 pobudka ,
potem małego do szkoły,
zakupy,
sprzątanie,
pojechałam do urzędu pracy,
odwiedziłam hurtownię w sąsiednim mieście(Radzymin),
po małego do szkoły,
obiad na biegu,
bo na 16.30 z Kubusiem do szkoły na karate,
o 18 Kubusia integracja sensoryczna i musiałam go zaprowadzić,
19 znów po małego ,
obiad dla męża,
z małym lekcje,
ogarnęłam nieco mieszkanie ,
położyłam małego spać (a to cały godzinny rytuał)
i teraz mam chwilkę na forum.
Za chwilę idę poprasować,bo ciuchów mało w półkach mają.
Potem spacer z psem
kąpiel i jestem wolna.:-D:-D:-D
To tak w telegraficznym skrócie.:-D:-D:-D:-D
Przed pierwszą na bank się nie położę :no::no::no:.
Od rana znów podobnie będzie....;-)
Miłej nocki kochane.
Pozdrawiam Was wszystkie
A Ty terminatorem to przypadkiem nie jesteś Superwoman ? ;-)
cześć dziewczynki
ja już od 5 rana na nogach, byłam w pracy po zaświadczenie potrzebne na praktyki, udało mi się je załatwić od ręki więc jestem bardzo zadowolona :)
a na 13:30 śmigam na usg, ciekawa jestem jak tam moje narządasy funkcjonują :)
Trzymam kciukasy za pomyślne wieści o narządasach, a przede wszystkim o jajeczku czekającym na przytulanki ;-)
Kiedy w końcu i ja będę mogła zacząć znowu odliczać tygodnie:-:)sad::hmm:??
Niebawem niebawem, przecież ten Twój optymizm musi doprowadzić do czegoś bardzo pozytynego :tak::-)

ja byłabym dziś w 31tc i 5 d
wczoraj minęło 5 miesięcy od kiedy usłyszałam że serduszko mojej kruszynki nie bije
(*)(*)
O, jaka rezolutna dziewczynka :-)

She, gdzie Ty się podziewasz? z tego co pamiętam to na weekend miałaś zniknąć, a nie na cały tydzień

Agatko, mam nadzieje, że mdłości, osłabienie itp nie dokuczają i możesz korzystać z uroków gór :-)

Do soboty zostałam słominą wdową, bo małżonek pojechał do rodziców. Trochę wolności :-D
A jak wróci będzie malowanie mieszkanka :-)
@ numer 3 trwa, póki co nie dokucza za bardzo i oby tak dalej :tak:

miłego dnia

cześć dziewczynki
ja już od 5 rana na nogach, byłam w pracy po zaświadczenie potrzebne na praktyki, udało mi się je załatwić od ręki więc jestem bardzo zadowolona :)
a na 13:30 śmigam na usg, ciekawa jestem jak tam moje narządasy funkcjonują :)

Ruda a tobie udało się załatwić te praktyki??

Karolcia ja też pamiętam o tym co napisałaś, myślę z resztą tak samo :)

Agniesiu przykro mi, ze się wyspać nie możesz :( Tak patrzę na twój suwaczek i myślę o moim maleństwie, bo byłabym właśnie w 24t i 3dc :( Kiedy kochana śmigasz do ginka?

Kaska kiedy wyjeżdżacie?

Motylku śliczną masz kruszynkę :) Jeśli chodzi o te nakładki to spróbuj może z mniejszymi, są różne rozmiary więc myślę, ze jakiś będzie odpowiedni dla małych usteczek twojego dzieciątka
A stosujesz jakieś maści na swoje brodawki?

Krem mam,kapuste tez przykładam:tak:,a dzis jade do centrum poszukac mniejszych nakładek.Pozatym podobno dobre jest wietrzenie wiec w domu latam bez stanika a mleko po brzchu mi leci:sorry:,ale czego sie nie zrobi dla malenistwa.Zresztą jutro połozna przychodzi moze cos poradzi a jak nie to pojde do poradni laktacyjnej.

reklama
Motylku będzie dobrze, myślę że mniejsze nakładeczki się sprawdzą :)

Just, dobrze ze @ nie daje się za bardzo we znaki, mi 3 trochę dał popalić, tzn. nie dość że była 7 dni to jeszcze troszkę bolesna, ale w sumie u mnie to nic nowego, bo przed ciążą też miałam takie przeboje

Kaska mądra ta twoja Wercia :) Uwielbiam słuchać jak dzieciaki się wypowiadają, bo czasami idzie boki zrywać :)

Gośka, ty to się staraj unikać przeciążania się, bo nigdy nie wiadomo kiedy fasolinka u ciebie w brzuszku zamieszka :)

As
mam nadzieje że dzisiejszy dzień masz troszkę spokojniejsze?

A ja nie wiem czemu ale zaczęłam stresować się tym usg, aż mi niedobrze się robi :(
Niby wiem, ze nic nie powinno mnie zaskoczyć, ale stresik jest

Do góry