reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

dziewczynki ale ja widze ze Wy wszystkie dzis świetne humory macie:cool2: to przez pogode czy może jednak coś innego?..dzieki za porady i za kilka tyg powinnam wam odpisac co tam mi wyszlo.....a tak na marginesie bardzo milutkie forum:-)

reklama
Jutro mam wizyte u mojego gina.
Przyznam się, że po raz pierwszy odczuwam przed nią lęk....nie miem czemu, chyba się boje, że mi powie, że jeszcze trzeba czekać.
I już dzisiaj mam taki wewnętrzny niepokój....pewnie niepotrzebnie, a jutro to chyba zwariuję.
Na pierwszą wizytę po zabiegu szłam spokojna bo wiedziałam, ze nic nie wniesie, i spodziawałam się tego co usłyszałam, a teraz już minęło 3 miesiące i idę z ogromną nadzieją na zielone światełko.
Pewnie Was troche pomęczę ....bo do jutra do 14.00 będę myslała tylko o jednym...

Witajcie dziewczęta! U mnie jest dopiero ranek a ja wciąż jestem śpiąca (mimo że już w pracy). Wyjątkowo trudno było mi dzisiaj wstać...
Dzisiaj miija tydzień jak nasze maleństwo odeszło, toteż smutno mi :-( Mąż chyba się stara abym o tym nie myślała tak dużo, gdyż od rana jest jeszcze bardziej czuły niż normalnie.

a ja wracam do was po usg,
niby wszystko jest ok, bo endometrium się odbudowało, żadnych zmian nie ma i jajniki niby dobre,chociaż każdy innej wielkości, ale jakoś tak czuję niedosyt to raz, a dwa czuję się niedoinformowana
pani dr która mi wykonywała to usg jakaś bezpłciowa i ciężko się było czegoś dowiedzieć
na pytanie kiedy możemy zacząć starania, stwierdziła ze no tak za 2-3 miesiące możemy próbować, trochę mnie to wkurzyło bo jak byłam 2 miesiące temu u innej lekarki to stwierdziła, ze za 2 miesiące możemy się starać, a tu dwa miesiące od badania minęło i kolejna mi gada, ze jeszcze mamy 3 miechy czekać
i tak w sumie chociaż i tak planujemy od stycznia starania, to to niezdecydowanie lekarzy i niemoc wkurza i dołuje, ale nie będę wam tu truć

As no to widzę, ze dzis wcale nie masz lżej niż wczoraj :(

Iwcia, jasne że jest fajnie na naszym forum, bo fajne dziewczyny są, które zawsze i pocieszą i podbudują :)

Kinguś, czekamy więc na zdjęcia twojego maleństwa :)

Karolcia
trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę, musi być dobrze

aneczka77 a ktory to byl tydzien ja tez jestem dzis tydzien po zabiegu..:no:
U mnie był to 8 tydzień i 1 dzień, ale wg USG ciąża obumarła w 7 tygodniu i 3 dniu.

Ilonka26 Dobrze, że wg badania wszystko jest w porządku. To jest najważniejsze. Co do tego kiedy można się starać to z mojej lektury w książkach i necie wynika, że jest co do tego kilka teorii i każdy lekarz wyznaje inną. Wg mojego lekarza mam czekać na dwa normalne @ a potem mogę się starać.

Przed chwilą rozmawiałam ze swym małżonkiem (pracujemy w tej samej firmie) i pytał się mnie czy on coś zrobił albo powiedział z czego nie zdaje sobie sprawy a co mnie uraziło, że jestem dzisiaj taka smutna. Biedny nie domyślił się, że to wina tego, że dokładnie tydzień temu było poronienie. On tego tak nie liczy, jemu jest ogólnie smutno z tego powodu, ale nie patrzy na kalendarz kiedy to się stało. Aż mi się jego szkoda zrobiło, że zamiast powiedzieć mu z rana co mnie tak przygnębia dałam mu powód aby sobie robił jakieś wyrzuty. A on jest taki kochany...

reklama
biegam teraz po necie i sprawdzam normy poszczególnych organów :)
już jestem troszkę spokojniejsza, endometrium mam 8,4 mm a norma jest od 6-8 -- 14 mm, czyli spoko już się odbudowało :)

Do góry