reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dzień dobry:-)
a jutro do lekarza z Wercią bidulka znowu gorączkuje kurcze w pażdzierniku ma badanie nerek chyba tylko po to żeby potwierdzić diagnoze ze lewą nerkę należy usunąć
Trzymam kciuki za wizytę.

Moze rzeczywiscie zle zostalam oczyszczona i tak jak na usg wyszlo jakies zgrubienie to moze byc to
Trzymaj się mam nadzieje, że plamienie jednak przejdzie.

Witam się po przerwie,
Leżałam 2 dni w szpitalu, bo jednak chyba mam cukrzycę ciązową, na razie przez 2 tyg mierzę sobie poziom cukru i staram się trzymać dietę, żadnych słodyczy i dużo produktów light i póki co działa, cukier nie skacze aż tak wysoko,
Mam nadzieje, że kolejne badania wyjdą już lepsze.

reklama
ilonka26 Dzieki bardzo no napewno w czwartek na usg bo dalej plamie cos za dlugo_Od zabiegu tylko tydzien nie plamilam i pozniej znow i tak juz to tyle trwa.Ale ogolnie czuje sie oki nic mnie nie boli ani nie goraczkuje stanu zapalnego tez niemam.Moze rzeczywiscie zle zostalam oczyszczona i tak jak na usg wyszlo jakies zgrubienie to moze byc to:-(Pozdrowionka.
myślę, że wszystkiego dowiesz się na usg, krwawienie trwa faktycznie dosyć długo, ale nie zadręczaj się. Zobaczysz co ci powie lekarz, czwartek już za 2 dni

iza30 przykro mi z powodu cukrzycy, ale musisz wiedzieć że jeśli będziesz kontrolowała cukier i do tego stosowała się do diety to będzie dobrze :)

Kinguś jak się czujesz?

ILONKA masz prawo nie wiedzieć bo dotarłaś tu później niż ja ale już wyjaśniam moja córcia Wercia urodziła się z przepukliną oponowo-rdzeniową i wodogłowiem dodatkowo tak jak u wszystkich dzieci z tym schorzeniem są problemy z nerkami Wercia jest cewnikowana wiec infekcje dróg moczowych to u nas chleb powszedni ale czasem atakują bardzo silnie tak jak teraz
nie spałyśmy do 5 rano Wercia wymiotowała i gorączka sięgnęła 40 stopni
dziś powtórka tyle że temperatura zeszła do 39.5
a pediatra przyjmie nas dopiero przed 18 skandal
Wercia mnie tylko prosi żeby nie iść do szpitala i dopóki się da to obiecałam że nie pójdziemy

miłego dnia

Kochane moje witam !

I oznajmiam, że udało mi się dzisiaj zdać wreszcie prawo jazdy :-D:-D:-D:-D
Tak więc jestem już w pełni gotowa aby wozić mojego przyszłego dzidziusia :-D

Pozdrawiam i życzę udanego wtorku.

Kinguś jak się czujesz?
Dobrze choć chyba jakiś katar mnie dopadł, muszę dziś czosnek zjeść.

nie spałyśmy do 5 rano Wercia wymiotowała i gorączka sięgnęła 40 stopni
dziś powtórka tyle że temperatura zeszła do 39.5
a pediatra przyjmie nas dopiero przed 18 skandal
Wercia mnie tylko prosi żeby nie iść do szpitala i dopóki się da to obiecałam że nie pójdziemy
Bidulka. Jeszcze tyle czekania, mam nadzieje że temperatura spadnie.

Ogromnie gratuluję :-):-):-):-)

Kaska0201 bardzo mi przykro, ze Weronisia i ty musicie przechodzić przez to wszystko :-(a co do wizyty, to jak mogą lekarze tak kazać długo czekać, przecież zdrowy człowiek nie musi korzystać z ich usług. Ta służba zdrowia mnie co raz bardziej dobija :(

Sonitko gratuluję zdanego prawka!!

Kinguś może gdzieś cię przewiało, spróbuj z czosnkiem, może herbatka z cytrynką i to wcale nie musi być gorąca :) Ja na katar w ciąży kupiłam sobie wodę morską w sprayu z firmy Nivea, może nie przetykał tak cudownie nosa, ale świetnie nawilża

oj mi zaczyna doskwierać już nuda w domu, najwyższy czas śmigać do pracy, bo zwariuję, więc cię doskonale rozumiem, a o urlopie nie marzę bo i tak go póki co nie dostanę
Ilonko, korzystaj z wolnego ile sie da, bo jak do pracy wrocisz to szybko za ta nuda domowa mozesz zatesknic :tak: Przynajmniej ja tak mialam

oj dziewczynki wszystkie juz poszly spac a ja siedze i mysle jakos tak dziwnie sie czuje we wtorek przyszla @ w sobote sobie poszla a od wczoraj męczy mnie zgaga i piersi mnie bola i jakies wieksze sie wydaja
ciaza chyba raczej nie mozliwa no bo ta @
czyżby jakieś cholerstwo sie chciało przyczepic

a jutro do lekarza z Wercią bidulka znowu gorączkuje
Trzymam kciuki za zdrowko Twojej Córeczki. Eh, że do dzieciakow tez sie musza chorobska przyplatywac :-(
a do Ciebie mam nadzieje, ze zadne cholerstwo sie nie przyczepilo. moze tak jakies wahniecie w organizmie bez znaczenia, albo moze jednak fasolka ;-) Moja Mama przez 4 miesiace nie zalapala, ze ja juz rosne, bo miala jakies pseudo-@

ilonka26 Dzieki bardzo no napewno w czwartek na usg bo dalej plamie cos za dlugo_Od zabiegu tylko tydzien nie plamilam i pozniej znow i tak juz to tyle trwa.Ale ogolnie czuje sie oki nic mnie nie boli ani nie goraczkuje stanu zapalnego tez niemam.Moze rzeczywiscie zle zostalam oczyszczona i tak jak na usg wyszlo jakies zgrubienie to moze byc to:-(Pozdrowionka.
Mam nadzieje, ze na usg jednak wszystko wyjdzie ok. Moze tak Twoj organizm ma. U mnie po zabiegu w sumie tydzien byla cisza, potem dzien krwawilam, 2 tygodnie plamilam, potem po kolejnych 2 tygodniach przyszla @

Tak więc jestem już w pełni gotowa aby wozić mojego przyszłego dzidziusia :-D
Gratulacje! To juz dzidzius nie ma wyboru i powinien sie szykowac do roli fasoliny :happy:

A ja jakas taka rozmemlana jestem, nijak sie nie moge zorganizowac, poplanowac co mam do zrobienia itd. :wściekła/y:
Miałam iść spotkać sie z przyjaciolmi, ale chyba w koncu jak zwykle zdezerteruje i wroce po pracy prosto do domu. Od jakiegos czasu jakis taki odludek sie zrobilam​

Ostatnia edycja:
Kinguś może gdzieś cię przewiało, spróbuj z czosnkiem, może herbatka z cytrynką i to wcale nie musi być gorąca :) Ja na katar w ciąży kupiłam sobie wodę morską w sprayu z firmy Nivea, może nie przetykał tak cudownie nosa, ale świetnie nawilża
Dzięki, już czosnek od mamy przywiozłam.

Wróciłam od urologa i powiedział, że ten zastój jest fizjologiczny. Macica się przesuwa na prawo i uciska na nerkę. Powiedział, że mam dobre wyniki jak na kobietę w ciąży:-D Mam tylko kontrolować i po porodzie zrobić usg.

reklama
hej dziewczyny.próbuje jakoś to wszystko trochę poczytać, ale jest tego tyle że wszystkiego nie dam rady, a ciągle nowe przychodzą odpowiedzi...
dziś znowu mi tak ciężko.. wiecie moja bratowa też jest w ciąży, mniej więcej ten sam tydzień, śmiałyśmy się niedawno że razem na porodówce będziemy leżeć...
dziś była u lekarza, u jej maleństwa wszystko dobrze(całe szczęście), ale mi się tak ciężej zrobiło.. i znowu pytanie, dlaczego "ja"..
boję się czwartku(bo wtedy mam wizytę u lekarza):(:(
z jednej strony chciałabym być już po "wszystkim" a z drugiej tak się tego boję...:(:(

Do góry