reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Nikki - jak milo slyszec ze z dzidzia ok - i jak patrze na twoj suwaczek to nabieram optymizmu, ze mozna szybciutko zajsc w ciaze po stracie fasolki - wam se chyba szybko udalo??

Gosiu, ja po lutowym poronieniu poczekałam na okres i staraliśmy się i 2 miesiące po poronieniu, ok 14 kwietnia była owulacja i się udało, lekarze też mówili, żeby czekać ale ja uważałam, że nie ma na co- wyniki były ok, nie miałam zabiegu, więc organizm szybko się zregenerował a psychicznie byłam bardzo nastawiona na ciążę:tak::tak: Teraz wszystko idzie dobrze, oby ku szczęśliwemu rozwiązaniu w styczniu.:-D

Nikki kochana ciesze sie,ze z dzidzia wszystko w porzadku...
Co do cisnienia to najwazniejsze,ze bedziesz pod opieka lekarza i juz on cos na to zaradzi...
Ja tez biegam co chwile z ta moja tarczyca i caly czas biore leki...
Bedzie dobrze-zobaczysz.

Zycze wszytkim kolorowych snow.Buziaki i do jutra:-)

Dziękuję Aga, niestety te leki trzeba brać, chociaż wiadomo, wolałabym być zdrowa, ale co zrobić, wszystko dla dobra maluszka! :tak:

Dobranoc!!

reklama
GOSIA LEW ja miałam podobne problemy z nogą walczyłam z tym dwa lata biegałam od lekarza do lekarza i każdy mówił co innego a noga bolała po czym na jakiś czas miałam spokój a potem znowu ból się wdzierał
nie wiem jak to u Ciebie ale ja już wiem co mi jest i diagnoze trafił lekarz mówiąc - ja mam to samo proszę pani- okazało się że to dna moczanowa nie wiadomo skąd jak i dlaczego ale już wiem jak się leczyć i jak się uchronić orzed atakami bólowymi
ten lekarz kazał mi zbadać poziom kwasu moczowego we krwi i wszystko było jasne
mam jednak nadzieję że po prostu źle stanęłaś i boli i za kilka dni przejdzie

Witam Wszystkie Dziewczynki!!!!
13x13 dziękuje za pamięć!
U mnie nareszcie juz po przeprowadzce, teraz dzielnie rozpakowuje kartony ;-)

Widzę, że mnóstwo nowych Mam Aniołkowych :-( przykro mi :-(

Pozdrawiam Wszystkie gorąco!!!!!

Witam was kobietki ja niestety dostałam wczoraj okres:-:)-:)-:)-( więc z dzidziusia w tym miesiącu lipa ale będzie następny i może wtedy się uda:-):-):-)
życzę wam miłego weekendu:-) buziaczki

Witam dziewczynki u mnie dzis pochmurno a w nocy takie burze ze juz od 4 nie spie.Cos lato nie dopisuje w tym roku.Pozdrawiam wszystkie i zycze milego weekendu.Odezwe sie jutro bo dzis spotkanko z rodzinka i opicie zdanego prawa jazdy;-).

witam i ja
Karolka może następnym razem się uda
Kaska0201 za ciebie też trzymam kciuki :)
Gosia Lew dobrze,że noga przynajmniej nie jest złamana, ból przy stłuczeniach bardzo długo daje o sobie znać, więc mam nadzieje ze już niedługo przejdzie, ale diagnostykę i tak warto dokończyć
Lenka udanego spotkanka i ja gratuluję zdanego prawka, bo nie wiem czy już ci gratulowałam wcześniej :)
Nikki ciesze się, ze z dzidzią ok, mam nadzieje ze ciśnienie ci się nie daje we znaki, ale tak jak piszesz leczy je trzeba dla dobra twojego dzieciątka

pozdrawiam wszystkich serdecznie

Witam,
właśnie skończyła się u nas słoneczna pogoda i nadeszła burza, tylko coś chyba bardziej na Gdańsk ucieka, żeby znowu nie zalało tylko. Ja na plaży ciągle nie byłam w tym roku. Cały tydzień upał a jak ja mam wolne to tak pogoda, cóż za niesprawiedliwość.

Karolka w końcu się uda Ci się zafasolkować :-)
Lenka gratuluję zdanego egzaminu na prawko, tylko nie wsiadaj za kierownicę po procentach ;-)
Nikki dobrze, że z dzidzią ok, a z tym nadciśnieniem to przykra sprawa, ale jak będziesz kontrolowała i jadła leki to powinno być ok, trzymam kciuki.
Kaśka0201, Ilonka 26 i reszta dziewczyn pozdrawiam gorąco.

reklama
Witam Was serdecznie!!!!

Byliśmy dziś nad jeziorkiem:-) pogoda super, woda ciepła (choć się nie kąpałam bo brudna a ja mam fioła na punkcie infekcji) kajakiem popływaliśmy trochę i duuuzo piwka wypiłam:tak: pełno dzieci i brzuszków wokoło ach... co zrobić...

Asiu
kochana cieszę się że zdecydowaliście się zaczekać -nie dlatego ze opóźnisz zafasolkowanie (bo to nic nie wiadomo soro specjalnie nie uważacie) ale dlatego że nie będziesz czuła presji psychiki -choć na pewno nie będziesz czekała na każdą kolejną @ jak ja... jeśli mój progesteron nie wróci do normy do listopada też zacznę coś brać -choć bardzo się przed tym bronię

Gosia:) ja oglądam last minute na bieżąco i np. Tunezja czy Turcja są tanie -a wbrew pozorom all inclusive są najtańsze -pomimo że sama wycieczka jest 200zł droższa nie wydajesz nic na miejscu bo od jedzenia po picie i rozrywki wszystko jest gratis więc opłaca się bardziej!! myśl o starankach jest ważna ale nie może przesłaniać sensu życia... bo nie tedy droga choć teraz tak Ci się wydaje...

Nikki
świetnie ze z dzidzią ok!!! dbaj o siebie kochana i idź do specjalistów jeśli to konieczne. Nic się nie martw oni zapewne wiedzą że w ciąży organizm kobiety jest bardziej obciążony i wiedzą jak temu zaradzić. Czekam na wieści od lekarza...

Gosiu Lew
co z tą nogą??? jak nie urok to... trzymam kciuki żeby się poprawiło-może to przemęczenie i musisz się oszczędzać??? a jeśli chodzi o myślenie -mam tak samo!!! na początku chciałam dzidzię już, zaraz... a teraz -pomimo że dalej chcę -mogę czekać na swój czas...

Agnieszka0240 problemy z tarczycą? mam koleżankę która stara się już 7 lat i właśnie przez tarczycę nie była nigdy w ciązy... nie wiem co jej poradzić bo jej lekarz chyba czeka na cud... mozesz coś podpowiedzieć???

Kasia0201
trafiłaś na dobrego lekarza!!! jestem zdania że musimy szukaać póki nie znajdziemy bo lekarze często popadają w rutynę i wydaje im się ze wszystkie przypadki są jednakowe.

Angelika123
świetnie że się przeprowadziłaś!!! nowe gniazdko -nowy początek -każda zmiana przynosi nową nadzieję!! jak się czujesz??

Karola322 kochana proszę Cię nie myśl tyle o dzidzi -ja wiem że to trudne, czasem nawet niemożliwe ale postaraj się... może na przyszłą owulkę zaplanujcie sobie wyjazd ze wszystkimi bajerami -chodzeniem po górach, piciem do upadłego... może tak jak mówiła moja gin to taka blokada... tak bardzo trzymałam za Ciebie kciuki... łzy kręcą się w oczach... miałam nadzieję że Wam się udało...

Lenka29
lato nie doipisuje?!? ja miałam burzę a po niej duchota i 33 stopnie!!! udusić się można dziś było słonecznie, goraco i duszno -S kupił mi parasol na plaże bo nie wytrzymałabym długo:tak:

Ilonka26
a jak Tobie mija dzień??

Uciekam kochane do winka i kąpieli w chłodnej wodzie:tak: pozdrawiam was wszystkie serdecznie i do jutra!!!

Do góry