reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

just79 ja mialam zabieg 19 czerwca i bylam juz na kontrolnym usg i po pierwszej @ tez mam isc jeszcze raz ale cos ta pierwsza@ jakos jej nie widac tylko wczoraj jeden dzien krwawilam i plamie:(

reklama
Jestem dziewczynki...i jestem troche zozczarowana...
Nie wiem ile dzidzia ma cm,nie wiem czy bije serce...
Pani doktor wlozyla palec do pochwy,pogniotla brzuch i stwierdzila,ze wszystko jest dobrze...
No i to koniec...

Artur sie troche zezloscil...Mial numer od znajomej,ktora ma 2-letnie dziecko do kliniki ginekologicznej;do ktorej ona jezdzila bedac w ciazy.
Artur zadzwonil tam i okazalo sie,ze to niektorzy lekarze wymyslaja sobie aby brac pieniadze za usg a tam to jest bezplatne,daja zdjecia,mozna sobie nagrac na plyte itd...

Nie wiem co dalej robic...Czy udac sie tam czy zostawic to tak jak jest...
Dzieki kochane za trzymanie kciukow:-)
ja chodze do ginio prywatnie i zawsze man robione usg a ty chodzisz państwowo

Hejka,

byłam dziś u gin, ale przez to że @ która najpierw zwlekala z przyjsciem, w koncu przyszla wczoraj to wizyta, ze tak powiem byla niepelna. Tak czy siak mam wrazenie, ze pani gin ma podejscie, ze 1) skoro ja mialam regularne @ to ze mna jest wszystko w porzadku, wiec jak cos to meza trzeba sprawdzac, 2) a tak czy inaczej powinno sie odczekac pol roku.
Pewnie przejde sie do niej jeszcze jak mi sie @ skonczy, bo ze tak powiem nic mnie to nie kosztuje, ale i tak musze sie rozejrzec za innym dr.
Wiec teraz w glowie lataja mi mysli "co robic co robic".
Eh, a mialo być tak pieknie. 18-sty tc bym dzis rozpoczela :-(

Sorki, ze tak smece. musze sobie w glowce ulozyc plan dzialania i sie go trzymac, bo taki metlik w glowie jest meczacy.

Aga ja bym chyba na Twoim miejscu wybrała się gdzieś na usg, wiem, że wszystko kosztuje, ale warto chociażby po to żebyś się nie martwiła
Lenka nie martw się, czasem tak bywa, może się zdarzyc, że krwawienie jeszcze wróci albo będziesz tylko plamic. Organizm jeszcze jest oszołomiony hormonami
Wróbelku super, że u Was ok :) fajnie, że się odzywasz
Carri nie martw się dasz radę, czasami im mniej czasu tym lepiej, przynajmniej ja tak mam.
Nikki bidulko męczy Cię ta pogoda, ale chyba warto się trochę pomęczyc dla fasolki, wiaterku życzę

Wszystkie nowe Aniołkowe Mamy witam i przytulam!!! Ech coraz więcej tu nas, do dupy to życie....

Hejka,

byłam dziś u gin, ale przez to że @ która najpierw zwlekala z przyjsciem, w koncu przyszla wczoraj to wizyta, ze tak powiem byla niepelna. Tak czy siak mam wrazenie, ze pani gin ma podejscie, ze 1) skoro ja mialam regularne @ to ze mna jest wszystko w porzadku, wiec jak cos to meza trzeba sprawdzac, 2) a tak czy inaczej powinno sie odczekac pol roku.
Pewnie przejde sie do niej jeszcze jak mi sie @ skonczy, bo ze tak powiem nic mnie to nie kosztuje, ale i tak musze sie rozejrzec za innym dr.
Wiec teraz w glowie lataja mi mysli "co robic co robic".
Eh, a mialo być tak pieknie. 18-sty tc bym dzis rozpoczela :-(

Sorki, ze tak smece. musze sobie w glowce ulozyc plan dzialania i sie go trzymac, bo taki metlik w glowie jest meczacy.
a czemu az pol roku czekac musicie?? ja nie chcec czekac dluzej niz dwa miesiace...

a czemu az pol roku czekac musicie?? ja nie chcec czekac dluzej niz dwa miesiace...

chodzilo mi o to, ze taki poglad ma moja dotychczasowa gin, ze po poronieniu az tyle czasu organizm potrzebuje, zeby wrocic do normy.

Poki co trzymam sie tego co lekarz ze szpitala mowil, ze po drugiej @, tylko lekarza musze znalezc ktory realnie oceni jak to wszystko wyglada i powie, czy to juz faktycznie bedzie ok. A nie takie powtarzanie mantry "odczekac pol roku", bez konkretnego uzasadnienia.

chodzilo mi o to, ze taki poglad ma moja dotychczasowa gin, ze po poronieniu az tyle czasu organizm potrzebuje, zeby wrocic do normy.

Poki co trzymam sie tego co lekarz ze szpitala mowil, ze po drugiej @, tylko lekarza musze znalezc ktory realnie oceni jak to wszystko wyglada i powie, czy to juz faktycznie bedzie ok. A nie takie powtarzanie mantry "odczekac pol roku", bez konkretnego uzasadnienia.
no dokladnie - jak wszystko w srodku jest ok to po co czekac tyle... ja 5 lat temu po poronieniu zaszlam w ciaze po 6 miesiacach ale po 3 cyklach staran... teraz tez nie mam zamiaru dluzej czekac tylko po to zeeby sie odbudowac...jak nie bedzie zapalenia czy innego dziadostwa to bedziemy dzialac...
a czy myslicie ze jest roznica czy poronilo sie samo czy bylo lyzeczkowanie???

a ja dzis wlasnie sobie uzmyslowilam, ze juz nie uda mi sie urodzic w wieku 35 lat tak jak chcialam niestety... a jezeli to jeszcze potrwa znowu rok?? boje sie ze nie uda mi sie donosic juz ciazy...co z tego ze te wszystkie gwiazdeczki rodza po 40tce - ja tak nie chcialam...
icon_frown.gif
icon_frown.gif
icon_frown.gif

Dziewczyny!!!
jak pech to pech -znowu nie mam neta i tym razem naprawdę nie wiem kiedy będę go miała!!! muszę coś wykombinować!!! S pracuje na popoludnie więc mogłabym z wami więcej posiedzieć a tu jak na złość lipa!!!

Ale mam wyniki -morfologia i tarczyca super!!! uff

Trzymam kciuki, zeby to fatum internetowe poszlo w sina dal, bo duzo optymizmu wnosisz w formu swoimi postami :tak:
Super, ze wyniki ok!

Ola81 tak wyjezdzam wczesnym rankiem jutro!!!
Nie bedzie mnie dwa tygodnie, potem 2 dni odpoczynku i znów wyjazd....W koncu wymarzony wypad motocyklowy w Polske:tak:

Świetnie, ze urlop przed Toba, najwazniejsze, zeby humorki dopisywaly. Milego odpoczynku po ciężkim roku!

Wszystkie nowe Aniołkowe Mamy witam i przytulam!!! Ech coraz więcej tu nas, do dupy to życie....

Eh, Ruda faktycznie takie wrazenie o zyciu te nasze doswiadczenia buduja, cale szczescie sa przyklady tych dziewczyn, ktore szczesliwie doczekaly sie bobaskow, wiec moze jednak nie calkiem do dupy to zycie ;-)

reklama
Agnieszko:dry: nie dziwie sie ze jestes rozczarowana.....Ale zeby Cie moze troszke uspokoic to ja tez mialam takie badanie....ale mi to nie przeszkadzalo
Jak Ci to jednak nie daje spokoju i to ze usg jest platne to bym sie nie zastanawiala jak tylko bym zmieniła na ta klinike gdzie jest darmowe usg.Oczywiscie ty musisz czuc sie dobrze nie tylko pod wzgledem tego usg ale i lekarza.

Karola322 mam nadzieje ze dzien w pracy minie Ci szybko!!!:-)

Just79 oj wierze Ci ze masz metlik w glowie ale z czasem to wszystko sobie poukaladasz.... bedzie dobrze zobaczysz;-)
Zgodze sie z tym najwazniejsze jest to znalezc odpowiedniego lekarza .Ja tez mialam czekac poł roku na kolejne staranka i to nie tylko od lekarza w szpitalu usłyszałam ale i od swego do ktorego chodzilam w czasie ciazy.Ale jeszcze troszke i znów bede sie starac to zalezy od meza czy zda egzamin na prawko B bo juz ma A:-)

Do góry