reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Wpadłam tylko na 5 minut. Jutro mam o 10.30 obrone magistra i wchodze pierwsza...:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
W komisji zamiast Pani Dziekan ( która jest fajna ) bedzie siedziala okropna rura...:angry::angry::angry::angry:

Ja jestem przerażona, mój żołądek wariuje...
Proszę Was bardzo potrzymajcie za mnie jutro mocno kciuki...Proszę..;-);-).

A teraz znikam do nauki...:nerd::nerd::nerd:

Pati b. (*)
Nie płacz, Kochana Mamo,
Ja patrzę na Ciebie co rano.
Jak tylko oczka otworzę
I skrzydła anielskie rozłożę,
To zaraz lecę do Ciebie,
Pomimo że jestem tu - w niebie.
Lecę, by Ciebie utulić,
Do serca swego przytulić,
Głaskać Twe włosy rozwiane
I skelić serce złamane.
I znajdziesz mnie w listku na drzewie,
I wiatru ciepłym powiewie,
I w słońca ciepłym promieniu,
I w ptaku, co siadł na ramieniu
W Tatrach i szumie morza,
W tęczu łuku barwnym jak zorza,
W tatusia czułym uścisku,
Bo jestem tak bardzo blisko...
I śpiewam ci liści szelestem
I kocham - przy Tobie jestem.

Witam

She, trzymam kciuki za wizytę!!

Carri, może Twój mąż potrzebuje jeszcze żałoby, uzewnętrznienia smutku, to trzeba przejść, wystarczy,że będziesz i powiesz, że go rozumiesz...

Przyszla mamusiu, mocno trzymam kciuki za Twój sukces!!

Aga0240, ja czekam na to usg razem z Tobą i też trzymam kciuki!

Miłego popołudnia!!

reklama
Jestem już po wizycie. Dziękuję wszystkim za trzymanie kciuków.

Ogólnie sytuacja wygląda tak: wszystko pod względem fizycznym wygląda na ok. Gin dał mi skierowanie na pobranie krwi pod kątem bety, żeby zobaczyć czy spadła już całkowicie. Jutro wyniki. Ale jakoś o to jestem spokojna. Skoro w 2 dni spadła z 1427 do 222, to po miesiącu wcale jej być nie powinno.

Co dalej? A no dalej przez 10 dni 2x dziennie duphaston na wywołanie okresu. Coś się kiepsko czuję, tak okresowo, ale @ ani śladu. Po usg gin stwierdził, że nie będziemy czekać na naturalny @, tylko go wywołamy ponieważ trzeba doprowadzić do złuszczenia i wyczyszczenia macicy. Organizm jakby jest gotowy do @ tylko go nie wydala. Złosliwy i już. Stąd kiepskie samopoczucie.

Po wywołaniu @, w następnym cyklu mam brać znów duphaston od 18 do 28 dc 2x dziennie, na zrestartowanie organizmu i przywrócenie normalnych miesiączek.

A potem w kolejnym cyklu mam brać duphaston od 18dc do... skutku. Czyli tak jakby mam pozwolenie na starania od sierpnia.

We wrześniu lub październiku wizyta kontrolna.

I to tyle. Cieszę się, że nie musiałam go prosić o przypisanie duphastonu, tylko że sam pociągnął temat.

A ponieważ za godz wyjeżdżam na 1 dzień, to tak szybko:

przyszła_mamusia nie pękaj!!! Dasz radę!!! Sama już jestem po mgr. Wiem jaki to stres. Ale daje się go przejść. O Twoją obronę więc jestem spokojna. Ty też bądź :-) I nie ucz się już za dużo :-)

Wszystkie inne Laseczki pozdrawiam bardzo gorąco (proporcjonalnie do tego upału za oknem)!

Do jutra wieczór.

Buziaki

Do góry