reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witam Dziewczyny! Ja prawie nie spałam, tak pioruny pół nocy waliły...
Sonita, no znowu jakieś choróbsko się przyplątało.. kuruj się i zaglądaj częściej!
Kasiu, to wypocznij sobie i wracaj do nas!
13x13, no cóż, może lekarz po prostu nie wie co dalej.. hmmm, oby jednak wiedział. Dużo sił na weselu...

reklama
Lenko tak jak piszesz...wynik histo nic nie wnosi jezeli chodzi o przczyne poronienia. Ja mimo badan nie wiem co u mnie spowodowalo poronienie. Jak bede miala II kreseczki od razu sprawdze jeszcze progesteron i przeciwciala antykardiolipinowe, zeby moc od razu zareagowac.
u niektorych dziewczynek powodem byly hormony u innych chalemdie, ureaplazmy itd. A niektore do dzis nie wiedza co bylo przyczyna.

Witam dziewczynki
Dawno mnie tutaj nie było ale codziennie czytam wszystko.
Dla nowych Mamusiwych Aniolków zapalam (*), nowo zafasolkowanym życzę pozytywnego myślenia i wytrwałości a dziewczynkom które już tylą swoje maleństwa serdecznie gratuluję.

U mnie bez zniam . Jestem 3 miesiące po zabiegu a mój P nadal nie da się przekonać do staranek o maleństwo. Wpadam w coraz wiekszego dola bo moja bratowa z którą miałyśmy jednakowy termin porodu już ma widoczną ciążę, biega do lekarza, przynosi różne ulotki na temat pielęgnacji noworodków i podsuwa mi je pod nos żebym sobie poczytała. Patrzę się wówczas na nią z politowaniem i nawet nie zwracam jej uwagi za brak taktu tylko potem wracam do domu, zamykam się w łazience i popłakuje.

Aga, ja na Twoim miejscu bym jej powiedziała co myślę. To jest nie tylko brak taktu, jak można być tak podłym. Może ona jest jakaś nie kumata i nie wie, że sprawia Ci tym ogromną przykrość. Przytulam mocno. A czemu Twój mąż nie chce się starać o malucha, jeżeli mogę zapytać?

Witaj Lenko.Przykro mi z powodu Twojego aniolka:(
Co do tego,ze lekarz powiedzial Ci ze mozesz sie od razu starac to powiem Ci,ze mi powiedzial tak samo z ta roznica,ze ja nie mialam zabiegu(poronienie samoistne w 5 tc).
No i nawet nie doczekalam pierwszej miesiaczki i znowu jestem w ciazy.Oby dalej bylo wszystko dobrze.
Swoja droga to wtedy bylam nie uswiadomiona w temacie i teraz wiem(z tego co czytam) ze znaczna wiekszosc lekarzy prosi aby odczekac jakis czas az wszystko sie ''zregeneruje''.

Dziewczynki ja jeszcze troche biegam po domu i sprzatam a pozniej bede sie szykowala do wyjscia do przedszkola.
Milego po poludnia.Buziaki

Aga, ja na Twoim miejscu bym jej powiedziała co myślę. To jest nie tylko brak taktu, jak można być tak podłym. Może ona jest jakaś nie kumata i nie wie, że sprawia Ci tym ogromną przykrość. Przytulam mocno. A czemu Twój mąż nie chce się starać o malucha, jeżeli mogę zapytać?

Mój mąż ma niemiłe przeżycia z dzieciństwa. Boi się że podobnie jak jego ojciec będzie niedobry dla dziecka.

A co do bratowej - to taki typ człowieka,że gdy jej zwrócę uwagę to będzie mi bardziej dokuczać :wściekła/y:

hej
własnie wróciłam od lekarza,jest mały pęcherzyk 3,5mm .ciałko zólte tez jest widoczne
beta 155 ,zastanawiam sie aby troche nie za niska,mam przyjechac za tydz
dostałam mnostwo leków:zastrzyki w brzuch,acard,duphaston ,wit E 200 i jeszcze cos co zapomniałam
lekarz był bardzo optymistycznie nastawiony,czas pokaze
acha i jestem na ,ciekawe jak ja im w pracy to powiem

hej
własnie wróciłam od lekarza,jest mały pęcherzyk 3,5mm .ciałko zólte tez jest widoczne
dostałam mnostwo leków:zastrzyki w brzuch,acard,duphaston ,wit E 200 i jeszcze cos co zapomniałam

Czekałam na wieści od Ciebie :-)

I to na takie właśnie :-)

To który to tydzień? Bo nie mam w głowie rozpiski bety ;-)

Skoro lekarz jest optymistycznie nastawiony, to mam nadzieję, że Ciebie optymizmem zaraził?

A teraz jakie leki masz brać w domu?

A pracą się nie przejmuj. Nie ona teraz jest najważniejsza, tylko nowy bb-fasolinek :-)

To mogę już głośno to powiedzieć? GRATULUJĘ :-) :-) :-)

hej

Ola w kwestii zastrzyków skontaktuj się jeszcze z innym lekarzem. Moja fasolka umarła po tygodniu brania zastrzyków gdy było już duże stężenie substancji w organiźmie.Inny lekarz stwierdził żeone nie były potrzebne ale dla mnie było już za późno.

reklama
ja nie dziękuje, mi będziecie mogły za 9miesiecy gratulować
ale troche mi lepiej ,no ale teraz juz sie martwie oczywiscie co za tydzienBoze jaki człowiek głupi,to i tak nic nie da przeciez

Do góry