reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Co do tych przytulanek to po poroneniu zaleca sie apstynecje przez pierwsze 3 miesiące.Potem to juz sprawa indywidualna.W zaleznosci od tego jak przebiega ciąża no i jak to sami partnerzy czuja.

Oj, to mojemu M jak przyjdzie co do czego ciężko będzie. A co do seksu po 3 m-cu, to pewnie nawet jak gin pozwoli to ja ze strachu będę się bała...

Mi połozna powiedziała za nie ma przeciwskazan w tej chwili bo na razie mam książkową ciaze.:-)

No to pięknie :-)

Co do pozycji to z takim brzucholem jak ja juz mam to najlepiej od tyłu ale tak ze lezy sie na boczku:sorry2:.

Ważne, że w ogóle się da :-)

Pati rzeczywiscie troche czulismy sie jak nowicjusze bo od grudnia to pierwszy raz:baffled:.I powiem Wam ze nawet brzch nie za bardzo mi przeszkadzał.

Hehehehe... Taki drugi pierwszy raz :-)

Od tyłu nie znaczy ze musi byc analnie tylko kwestia odpowiedniego ułozenia sie i moze byc normalnie:-)

Rozumiem, rozumiem... Przecież potrzeba matką wynalazku i chcieć to móc :-)

reklama
Pierwsze to było przez nerwy mieszkalismy z tesciami i wieczne nieporozumienia.Tesciowa nawet mi sie zapytała czy to napewno dziecko jej synka.4 dni pózniej poroniłam.

No kurza melodia co za babsztyl! :wściekła/y: W głowie się nie mieści. Mam nadzieję, że zjedzą ją wyrzuty sumienia, a po śmierci prostą drogą trafi do rogatych i że te dadzą jej popalić :angry:

Odrazu po się wyprowadziliście?

Ja bym się chyba już więcej do niej słowem nie odezwała...

Drugie to pech bo nad dzidzia zrobił sie zkrzep który jak sie oderwał to pociagnoł malenistwo(mozliwe ze była to ciaza mnoga).

:-(

Dobrze, że teraz jest książkowo :-)

Pati.b a Ty już po kolacji?!

Dziewczyny zmykam na moment z psem na spacer. Coraz zimniej się robi i zaraz mi się nie będzie chciało nosa wyściubić za próg mieszkania. Nie wiem czy to zniesie pęcherz mojego psiura ;-)

motyl wiesz tak teraz mysle ze to byl jakis znak, ze ja tak wczesnie do gina polazłam bo innego terminu nie bylo bo też mam skrzep obok ciązy i też mi powiedzial lekarz że może to byc ciąza bliźniacza bo skrzep jest wielkosci pęcherzyka, moze gdybym nie poszla nie dostala luteiny na wchłonięcie sie skrzepu i jednoczesnie na podtrzymanie ciazy to moze byloby tak jak u ciebie.... jeszcze jeden znak wizyte mialam w dzien dziecka :-) coś w tym musi byc...

ciekawe czy to bliźniaki hehe ale bym sie ucieszyla, ale oby bylo/y zdrowe z bijącymi serduszkami... może to dlatego tak mi brzuch odstaje :-D

she tak ja juz po kolacji, kanapki z pomidorkiem, moglabym pomidor jesc caly dzien i na obiad :-d:-D

Diewczynki moje kochane muszę was przeprosić ale narazie nie będę zaglądała na bb bo muszę odpocząć
Rozumiem. Wracaj szybko. Przytulam mocno.

Ja tylko na chwilke ....dzis mnie raczej nie bedzie z Wami moze wieczorem ale nie wiem ..... Glowa mi tak peka ze nie idzie wytrzymac:-(
Mam nadzieje, że szybko przejdzie.

Witam was
wprawdzie dzień jest ciepły, ale ja znowu mam dołka a przez ładną pogodę nie ma na co zrzucić chandry... dołuje mnie ten ślub... byłam kupić ostatnie pierdoły żeby czuć się jak z żurnala, ale tak naprawdę to chyba chcę pod pozorami ukryć emocje...
Kinguś witaj!!! Może te upławy to już taki urok? dobrze że zrobiłaś wszystkie badania i dobrze że nic nie wyszło -swoją drogą to dziwne że coś się dzieje tak bez przyczyny:confused:
Mam nadzieje, że jakoś szybko zleci ten ślub.
Moja ginka uważa, że może przyczyną moich dolegliwości nie jest za dużo złych bakterii ale za mało dobrych;-)

hej
własnie zrobiłam test i chyba jestem w ciazy
nastawiam sie jak zwykle na najgorsze ale najgorsze jest to,ze moj lekarz ponad 100km stad
a moja pracownica na urlopieto nawet na L4 nie moge isc,kurde wszystko nie w pore
:-(
Jestem w szoku.
Po cichutku gratuluję. I bardzo mocno trzymam kciuki.

Jestem juz w domku:)
I znowu mnie boli glowa i nie wiem jak temu zaradzic...
Ja sobie masuje punkt między kciukiem a palcem wskazującym- trochę pomaga.

moje mdłosci chyba juz do mnie nie przyjda :/ ale jakos mam to w nosie, moze mam to szczescie ze dobrze znosze ciaze, tylko te cyce...
No to dobrze;-);-)

Dziewczyny a jak to właściwie jest w naszym przypadku? Czy kolejna ciąża po poronieniu wiąże się z abstynencją w przytulankach? Czy to zależy? A jak tak to od czego?
Ja nie miałam żadnego zakazu. Na początku to sami się baliśmy a teraz to nie ma problemu.
Ginka mówiła, że nie ma przeciwwskazań chyba, że po przytulankach będzie coś nie tak. Wszystko jest dobrze;-)

kingus to sie masz fajnie tak bez zakazów :) u mnie zakaz z powodu krwiaka, ale jakbym gina o to nie spytala to pewnie by zakazu nie bylo bo bym o nim nie wiedziala, bo mam jakiegos wstydliwego gina, moze to dlatego ze mąż był na wizycie :-D

zmykam już, dobranoc miłego wieczorku. dzis chyba znów naprodukowałyśmy dużo. ja myslałam czy by nie zalozyc dwóch wątków " Poznajmy się"- każda coś o sobie mogłaby napisac zeby potem sie nie musiala ciagle powtarzac, oraz wątek " co nowego u ciężarówek"- zaciążone dziewczyny pisałyby co u nich słychac i nikt nie musiałby sie doszukiwac ich postów, no i moze taki słodki wątek "zdjęcia naszych dzieciaczków"... co o tym myślicie? bo tutaj klepiemy o wszystkim bo mi sie nie chce wskakiwac na wątek odskocznia i znowu tutaj i tak w kółko....

reklama
Ja już jestem po wizycie:-) wszystko narazie jest w porządku:-D na USG było widać tylko pęcherzyk:tak: mam za trzy tygodnie (14 lipca) przyjść na następną wizytę i wtedy powinno być już coś więcej widać:tak: aha i dostałam Luteinę 2 razy dziennie dopochwowo:tak: fotki nie mam:confused:

Do góry