reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Nikki tak szczerze mówiąc to lekarz kazał mi zrobić chyba trochę za szybko? no ale to on jest lekarzem i chyba wie co mówi. Jak wychodziłam od niego to usłyszałam -bo ja bym chciał żeby pani już rodziła -nie chciałam go uświadamiać że tak się nie da;-) może być albo wielka radość albo wielkie rozczarowanie i jak zwykle S powiedział że on będzie przy robieniu testu -bo będziemy się razem cieszyć albo razem się pocieszać. Ale emocje!!!

reklama
Normalnie zajebisty dzień dzisiaj mam...Załatwiłam już wszystkie dokumenty do obrony, oprawiłam prace, zrobiłam zdjęcia do dyplomu ( taka szprycha że ho ho )...1 lipca mam obrone a jutro jade zlozyc wszystkie papiery do obrony potrzebne..
a pozniej pojechalam do mamy i weszlam na wage...3 kilo mniej w 5 dni :))) bosko!!!!!!!!
bylam dzisiaj u ginka, powiedzial ze zdrowa jak ryba jestem tylko mam sobie dietka obnizac te trojglicerydy - zadnych lekow bo moga zaszkodzic ewentualnej ciazy..no i powiedzial ze czasami tak jest ze jak sie za bardzo chce zajsc w ciaze to gowno z tego wychodzi bo sie organizm blokuje..
i powiedzial mi sposob na zajscie w ciaze: wypic drinka i pokochac sie z mezem :p :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D padałam z położna ze smiechu..

na 13 lipca mam usg zeby sprawdzic czy torbiel mi sie wchlonela :)
no i chyba wsio u mnie...
a w ogole to kolezanka powiedziala mi jaki jest przesad..ze jak sie powacha niemowlaka to w niedlugik czasie samemu bedzie sie w ciazy...u niej sie sprawdzilo :p

Cudny dzień gratuluję:-)

Przyszedł wieczór -od razu ruch większy:-p
wpisałam na nk "baby boom" i nawet są jakieś konta!!! człowiek się ciągle czegoś nowego dowiaduje

Hehe sprawdziłam i na serio jest na NK:-p

Witam Was Dziewczyny!! Moje dziecko ma już 4,97 cm i wyszło z usg, że już jest 11t5d ciąży, poza tym wszystko ok, maluch się ruszał i lekarka była zadowolona. I ja oczywiście też!! Serduszko bije jak dzwon i mam Luteinę odstawić, ale chyba jeszcze nie odstawię... Nie wiem, czy odstawiać?? Fotkę z usg mam i dziś wstawię, baterie do aparatu ładuję.

Super, że wszystko w porządku:-) będę trzymać kciuki na USG genetycznym:-)

Mama sówka trzymam kciuki

Dziękuję:-)

Ja mam dopiero 14 lipca...
Co do tego usg to wyglada na to,ze nie bede miala robionego...
Zapytalam dzis o to i lekarka powiedziala,ze nie widzi potrzeby bo jestem mloda i ani w mojej rodzinie,ani w rodzinie M nie zdazaly sie przypadki urodzen chorych dzieci(jakos w tym stylu powiedziala).
Dzis tylko zobaczyla (usg dopochwowe)czy serduszko bije i dzidzie zmierzyla.Oddalam mocz i pobrano mi krew z palca.
Zapytalam tez o witaminki i mam brac tylko kwas foliowy.
W ogole jak czytam,ze niektore z Was dostaja leki na podtrzymanie(Duhplaston) to na poczatku sie dziwilam ze i ja nie dostalam po tym jak poronilam i w pierwszych tygodniach uwazano,ze ciaza jest zagrozona.Tu jest widocznie inaczej niz w Polsce...

Hanka -a która z nas nie jest tutaj uzależniona:-p ja co chwilkę zerkam i czytam co się dzieje!!! a S jak w nocy wstaję w amoku pyta -idziesz napisać do dziewczyn?:-)

AgnieszkoAJ jesteś bardzo dzielna. Niestety ludzka znieczulica jest horrorem

Agnieszko0240 ja byłam umówiona na te badania bo mój gin mi zaproponował -powiedział że nie chodzi tylko o te straszne choroby, ale ponoć te badania mogą wykryć masę nieprawidłowości które można leczyć jeszcze w brzuszku. Z jednej strony człowiek może być spokojniejszy troszkę jak ktoś mądry powie że jest ok, z drugiej strony tylko 1 na 50 wyroków ze dzidziuś jest chory jest prawdą. Koleżanka robiła w Polsce 3 testy -wszystkie wyszły bardzo niedobrze, w końcu zrobili badania w Anglii i okazało się ze dzidzia zdrowa -tyle nerwów biedna miała.

hej laseczki
no i tak mnie korciło że polazłam do apteki zakupiłam 3 testy no i niestety jedna kreska ale dwa sobie zostawiłam bo albo nic z tego w tym miesiącu albo może jeszcz za wcześnie
a poza tym poszalałyśmy z Wercią po sklepach generalnie po rossmanie ta moja córka jest niemożliwa sama sobie wybierała emulsje do opalania bo przecież do mojego wyjazdu nie całe dwa tygodnie
do fryzjera zajrzałyśmy i ścieła sobie grzywkę modnisia
a i lody też sobie zafundowałyśmy a co jak szaleć to szaleć
a teraz królewna w wannie siedzi i śpiewa

Kasiu dobrze ze zrobiłaś.
Ja już uciekam:-) całuski dla wszystkich
Spokojnej nocki. Jutro będę ok 15 -rano mam egzamin -maaaaaassssaaaaakkkkkra

reklama
Do góry