Nikki tak szczerze mówiąc to lekarz kazał mi zrobić chyba trochę za szybko? no ale to on jest lekarzem i chyba wie co mówi. Jak wychodziłam od niego to usłyszałam -bo ja bym chciał żeby pani już rodziła -nie chciałam go uświadamiać że tak się nie da;-) może być albo wielka radość albo wielkie rozczarowanie i jak zwykle S powiedział że on będzie przy robieniu testu -bo będziemy się razem cieszyć albo razem się pocieszać. Ale emocje!!!
reklama
Sowinka
Mamusia Zółwików :o)
Normalnie zajebisty dzień dzisiaj mam...Załatwiłam już wszystkie dokumenty do obrony, oprawiłam prace, zrobiłam zdjęcia do dyplomu ( taka szprycha że ho ho )...1 lipca mam obrone a jutro jade zlozyc wszystkie papiery do obrony potrzebne..
a pozniej pojechalam do mamy i weszlam na wage...3 kilo mniej w 5 dni )) bosko!!!!!!!!
bylam dzisiaj u ginka, powiedzial ze zdrowa jak ryba jestem tylko mam sobie dietka obnizac te trojglicerydy - zadnych lekow bo moga zaszkodzic ewentualnej ciazy..no i powiedzial ze czasami tak jest ze jak sie za bardzo chce zajsc w ciaze to gowno z tego wychodzi bo sie organizm blokuje..
i powiedzial mi sposob na zajscie w ciaze: wypic drinka i pokochac sie z mezem padałam z położna ze smiechu..
na 13 lipca mam usg zeby sprawdzic czy torbiel mi sie wchlonela
no i chyba wsio u mnie...
a w ogole to kolezanka powiedziala mi jaki jest przesad..ze jak sie powacha niemowlaka to w niedlugik czasie samemu bedzie sie w ciazy...u niej sie sprawdzilo
Cudny dzień gratuluję:-)
Przyszedł wieczór -od razu ruch większy
wpisałam na nk "baby boom" i nawet są jakieś konta!!! człowiek się ciągle czegoś nowego dowiaduje
Hehe sprawdziłam i na serio jest na NK
Witam Was Dziewczyny!! Moje dziecko ma już 4,97 cm i wyszło z usg, że już jest 11t5d ciąży, poza tym wszystko ok, maluch się ruszał i lekarka była zadowolona. I ja oczywiście też!! Serduszko bije jak dzwon i mam Luteinę odstawić, ale chyba jeszcze nie odstawię... Nie wiem, czy odstawiać?? Fotkę z usg mam i dziś wstawię, baterie do aparatu ładuję.
Super, że wszystko w porządku:-) będę trzymać kciuki na USG genetycznym:-)
Mama sówka trzymam kciuki
Dziękuję:-)
agnieszka0240
Aniolek-20.03.2009 (7tc)
Ja mam dopiero 14 lipca...
Co do tego usg to wyglada na to,ze nie bede miala robionego...
Zapytalam dzis o to i lekarka powiedziala,ze nie widzi potrzeby bo jestem mloda i ani w mojej rodzinie,ani w rodzinie M nie zdazaly sie przypadki urodzen chorych dzieci(jakos w tym stylu powiedziala).
Dzis tylko zobaczyla (usg dopochwowe)czy serduszko bije i dzidzie zmierzyla.Oddalam mocz i pobrano mi krew z palca.
Zapytalam tez o witaminki i mam brac tylko kwas foliowy.
W ogole jak czytam,ze niektore z Was dostaja leki na podtrzymanie(Duhplaston) to na poczatku sie dziwilam ze i ja nie dostalam po tym jak poronilam i w pierwszych tygodniach uwazano,ze ciaza jest zagrozona.Tu jest widocznie inaczej niz w Polsce...
Co do tego usg to wyglada na to,ze nie bede miala robionego...
Zapytalam dzis o to i lekarka powiedziala,ze nie widzi potrzeby bo jestem mloda i ani w mojej rodzinie,ani w rodzinie M nie zdazaly sie przypadki urodzen chorych dzieci(jakos w tym stylu powiedziala).
Dzis tylko zobaczyla (usg dopochwowe)czy serduszko bije i dzidzie zmierzyla.Oddalam mocz i pobrano mi krew z palca.
Zapytalam tez o witaminki i mam brac tylko kwas foliowy.
W ogole jak czytam,ze niektore z Was dostaja leki na podtrzymanie(Duhplaston) to na poczatku sie dziwilam ze i ja nie dostalam po tym jak poronilam i w pierwszych tygodniach uwazano,ze ciaza jest zagrozona.Tu jest widocznie inaczej niz w Polsce...
agnieszka0240
Aniolek-20.03.2009 (7tc)
Najwazniejsze,ze z dzidzia jest ok,ze rosnie i serducho bije...Oby tak do konca.
ola81
Mój Aniołek 31.03.2009
Dziewczynki ja uciekam.. Miłej nocki
Hanka -a która z nas nie jest tutaj uzależniona ja co chwilkę zerkam i czytam co się dzieje!!! a S jak w nocy wstaję w amoku pyta -idziesz napisać do dziewczyn?:-)
AgnieszkoAJ jesteś bardzo dzielna. Niestety ludzka znieczulica jest horrorem
Agnieszko0240 ja byłam umówiona na te badania bo mój gin mi zaproponował -powiedział że nie chodzi tylko o te straszne choroby, ale ponoć te badania mogą wykryć masę nieprawidłowości które można leczyć jeszcze w brzuszku. Z jednej strony człowiek może być spokojniejszy troszkę jak ktoś mądry powie że jest ok, z drugiej strony tylko 1 na 50 wyroków ze dzidziuś jest chory jest prawdą. Koleżanka robiła w Polsce 3 testy -wszystkie wyszły bardzo niedobrze, w końcu zrobili badania w Anglii i okazało się ze dzidzia zdrowa -tyle nerwów biedna miała.
AgnieszkoAJ jesteś bardzo dzielna. Niestety ludzka znieczulica jest horrorem
Agnieszko0240 ja byłam umówiona na te badania bo mój gin mi zaproponował -powiedział że nie chodzi tylko o te straszne choroby, ale ponoć te badania mogą wykryć masę nieprawidłowości które można leczyć jeszcze w brzuszku. Z jednej strony człowiek może być spokojniejszy troszkę jak ktoś mądry powie że jest ok, z drugiej strony tylko 1 na 50 wyroków ze dzidziuś jest chory jest prawdą. Koleżanka robiła w Polsce 3 testy -wszystkie wyszły bardzo niedobrze, w końcu zrobili badania w Anglii i okazało się ze dzidzia zdrowa -tyle nerwów biedna miała.
Dziewczynki ja uciekam.. Miłej nocki
Wzajemnie Olu:-) Miłych snów!!!
kaska0201
najważniejsza jest Wercia
hej laseczki
no i tak mnie korciło że polazłam do apteki zakupiłam 3 testy no i niestety jedna kreska ale dwa sobie zostawiłam bo albo nic z tego w tym miesiącu albo może jeszcz za wcześnie
a poza tym poszalałyśmy z Wercią po sklepach generalnie po rossmanie ta moja córka jest niemożliwa sama sobie wybierała emulsje do opalania bo przecież do mojego wyjazdu nie całe dwa tygodnie
do fryzjera zajrzałyśmy i ścieła sobie grzywkę modnisia
a i lody też sobie zafundowałyśmy a co jak szaleć to szaleć
a teraz królewna w wannie siedzi i śpiewa
no i tak mnie korciło że polazłam do apteki zakupiłam 3 testy no i niestety jedna kreska ale dwa sobie zostawiłam bo albo nic z tego w tym miesiącu albo może jeszcz za wcześnie
a poza tym poszalałyśmy z Wercią po sklepach generalnie po rossmanie ta moja córka jest niemożliwa sama sobie wybierała emulsje do opalania bo przecież do mojego wyjazdu nie całe dwa tygodnie
do fryzjera zajrzałyśmy i ścieła sobie grzywkę modnisia
a i lody też sobie zafundowałyśmy a co jak szaleć to szaleć
a teraz królewna w wannie siedzi i śpiewa
reklama
kaska0201
najważniejsza jest Wercia
13x13 trzymam kciuki