reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

13x13 staralam sie troche doksztalcic w sprawach ciazy i badan wiec duzo czytalam.
Chcialabym miec to badanie,ale tu sie na to nie zanosi...
Dowiem sie ile kosztuje prywatnie...
Zmykam po malu i ja.
Zycze kolorowych snow.Do jutra:-)

reklama
Nikki tak szczerze mówiąc to lekarz kazał mi zrobić chyba trochę za szybko? no ale to on jest lekarzem i chyba wie co mówi. Jak wychodziłam od niego to usłyszałam -bo ja bym chciał żeby pani już rodziła -nie chciałam go uświadamiać że tak się nie da;-) może być albo wielka radość albo wielkie rozczarowanie i jak zwykle S powiedział że on będzie przy robieniu testu -bo będziemy się razem cieszyć albo razem się pocieszać. Ale emocje!!!
Najlepiej test robić w terminie miesiączki, chociaż na niektórych pisze, że można już 6 dni po zapłodnieniu, zapłodnienie ok. 2 dni po owulacji maksymalnie, także 23 dzień cyklu byłby może już dobry na test? No i życzę oczywiście wielkiej radości!!

Ja mam dopiero 14 lipca...
Co do tego usg to wyglada na to,ze nie bede miala robionego...
Zapytalam dzis o to i lekarka powiedziala,ze nie widzi potrzeby bo jestem mloda i ani w mojej rodzinie,ani w rodzinie M nie zdazaly sie przypadki urodzen chorych dzieci(jakos w tym stylu powiedziala).
Dzis tylko zobaczyla (usg dopochwowe)czy serduszko bije i dzidzie zmierzyla.Oddalam mocz i pobrano mi krew z palca.
Zapytalam tez o witaminki i mam brac tylko kwas foliowy.
W ogole jak czytam,ze niektore z Was dostaja leki na podtrzymanie(Duhplaston) to na poczatku sie dziwilam ze i ja nie dostalam po tym jak poronilam i w pierwszych tygodniach uwazano,ze ciaza jest zagrozona.Tu jest widocznie inaczej niz w Polsce...
No zauważyłam, że co kraj, to inne podejście do ciąży, u nas na to usg genetyczne wielu lekarzy kieruje wszystkie pacjentki, uważam, że to dobrze, bo badanie jest nieinwazyjne, trwa trochę dłużej niż normalne usg i to wszystko.. Ja mocz badam co miesiąc a krew co dwa. A co do witamin, to po 12 tygodniu już lekarka kazała mi się przestawić z kwasu na jakiś zestaw. Co do Duphastonu z kolei, to chyba w Polsce jest taki popularny i często stosowany, jednak lepiej działa progesteron w zastrzykach, tak myślę, tzn. Kaprogest, ale to dają w naprawdę trudnych sytuacjach...

Enka - pamiętam, że poleciłaś mi to forum, tak więc w ogóle dzięki :-) Aż tak ciężko mi nie jest, tak tylko czasem wzdycham z żalem, że się mi nie udało i że tak krótko byłam w ciąży i że nie zobaczę tej kruszynki. No ale życie toczy się dalej a ja więcej nic nie mogę zrobić jak myśleć o kolejnej kruszynce.
A ty wypoczywaj jak najwięcej, niedługo już połowa Ci minie.:-)

Selenko ślicznie wyglądasz

Ola 81 a może jakoś jednak doszło do zapłodnienia, trzymam kciuki

Agnieszka0240 super wieści

Nikki super, że u Ciebie też ok i dzidzia dikołki robi

Witam Paryszankę i Sikoreczkę dla Waszych aniołków
[*]
[*]
[*]
[*]

Agata13 powodzenia na egzaminie

Trzymam kciuki za Wróbelka

AgaAj a ty to chyba ślub masz niedługo, przynajmniej tak suwaczek pokazuje.

Wszystkie pozostałe dziewczynki pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Witam wszystkie mamy aniołków, dołączam do Was z nadzieją, że jeszcze mi się uda... Straciłam nasze maleństwo w 5 tc 7.06.2009 - raptem tydzien temu. Ciezko mi teraz wrocic do normalnego zycia. Usmiecham sie kiedy tego ode mnie oczekuja, odpowiadam na pytania, robie to co powinnam, ale w glebi serca czuje dziure, straszna pustke. I czekam... bo ponoc czas leczy rany.

reklama
Ja tylko na chwile chcialabym sie tylko pochwalic ze od 2 godzin jestem ciocia
Od mojego szwagra zona urodzila chłopczyka IGORKA :tak:

Mykam .... zaraz nowo upieczony tatus przyjezdza:-)

Do góry