reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

dobra kochane fajnie sie gada ale ja zmykam skonczyłąm malowanie jutro ide do lekarza mam nadzieje ze wyrzebram skierowanie
jutro wstawie fotki aniołków
a teraz dobranoc wszystkim i słodziutkich snów zyczę zmykam do M chociaż on znou żużel ogląda wiec nawet nie wiem czy mnie widzi hihi

reklama
Mysle ze najlepiej poszukac w necie jakie badania Wam przysułguja,albo isc do jakiejs informacji NFZ ,albo poszukac jakiejs organizacji która zajmuje sie prawami pacjenta wiem ze take organizacje maja duzo informacji.Lekarze czesto kreca zeby naciagnac pacjeta na kase:no:

Chciałam tylko powiedzieć, że wreszcie nadrobiłam Waszą produkcję.

Dziewczyny, śliczne zdjęcia wkleiłyście. Postaram się jutro też coś wrzucić.

Dobranoc :).

Dobry wieczór i .... dobranoc - chyba już wszystkie śpicie, a ja dopiero przeczytałam Wasze posty (zatrzęsienie ich dziś było!) Podsumowując: będę robić badania na własną rękę, a gadanie lekarzy, że po jednym poronieniu nie są konieczne badania nic a nic mnie nie przekonują. Zastanawiam się, jak jest obecnie z moim tsh - dzięki Wam wiem już, że 2, 47 na starcie ciąży wcale nie było rewelacyjne... Ważę 81 kg przy 175 cm. Ja też bardzo chciałabym schudnąć, ale trochę nie mam pomysłu jak to mądrze zrobić. Na pewno muszę sobie bardziej obrzydzić słodycze :(

Fajne fotki załączałyście - widać, że majówka się udała!

Hope, witaj, ja też niedawno dołączyłam i nie żałuję - tu jest bardzo przyjazna atmosfera... Dziewczyny bardzo pomagają przetrwać te smutne chwile...

Dobranoc, zaraz będzie nowy dzień!

Dziewczynki...dawno nie wklejałam i ja swojego brzuszka....najpierw przed brzuszkiem czyli 23tc a potem w trakcie....33tc....ciekawe jak będzie na finishu....

Załączniki

• 23 bokiem.jpg
    23 bokiem.jpg
    8,1 KB · Wyświetleń: 36
  • 33 bokiem.jpg
    33 bokiem.jpg
    7,2 KB · Wyświetleń: 39
Ostatnia edycja:
Dzień dobry dziewuszki :biggrin2::biggrin2::biggrin2:

Trochę się naprodukowałyście wieczorem!
Co do diety to polecam kaszę jaglaną, ja schudłam i ujędrniłam się bardzo ładnie, a do tego nie wiem w jaki sposób, ale zredukowała mi się pomarańczowa skórka :-O

''Królowa wszystkich kasz! Jako jedyna wśród kasz jest zasadotwórcza - aby utrzymać dobre zdrowie należy utrzymać równowagę substancji kwasotwórczych i zasadotwórczych, a tych ostatnich zazwyczaj brakuje w diecie. (pokarmy zasadotwórcze to warzywa, owoce, mleko, pierwiastki: sód, potas, wapń; natomiast pokarmy kwasotwórcze to mięso, jaja, ryby, przetwory zbożowe, słodycze a pierwiastki: fosfor, siarka, chlor.). Kasza jaglana obfituje w witaminy z grupy B, lecytynę oraz substancje mineralne: wapń, fosfor, potas, żelazo. Jest najlepszym źródłem żelaza ze wszystkich kasz. Najkorzystniejszy jest chyba tutaj skład aminokwasowy. Kasza jaglana zawiera bowiem znaczne ilość tryptofanu. Jako, że niedoborowy poziom tego aminokwasu występuje u wszystkich roślin strączkowych, potrawy z kaszy jaglanej dostarczają doskonałego, pełnowartościowego białka. Należy do najbardziej lekkostrawnych produktów zbożowych.''

I przede wszystkim zawiera duuuużo błonnika, a błonnik co robi?
:-D Wiadomo.

AaAAa i teraz już wiem ''Kasza jaglana zawiera rzadko występującą w produktach spożywczych krzemionkę, mającą zbawienny leczniczy wpływ na stawy, a także korzystnie wpływa na wygląd skóry, paznokci i włosów.''

Rano z owocami, na obiadek z warzywami, gotowanym kurczakiem, indykiem.
Naprawdę polecam.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
O tej diecie powiedziała mi koleżanka, która jest modelką. Dziewczyna jest bardziej kumata niż większość jej koleżanek z pracy :-p i wie, że same kostki lodu nic dobrego jej nie zrobią. A w tym światku to pierwsi wiedzą o nowinkach dietetycznych itd.

Do góry