reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

witam moje królewny
a ja właśnie zostałam sama w domku wygoniłam R z Wercią na działkę a ja się relaksuję
najpierw kawusia z Wami a potem maseczka kąpiel fryzurka jakiś malutki spacerek i kolacyjka dla moich działkowiczów
wczoraj bylismy na starówce ale Werci sie nie podobało bo za głośno tyle że jak dostała loda to juz hałas nie przeszkadzał
wieczrkiem rozmawialiśmy z R o starankach no i kolejny raz mnie zaskoczył bo to w sumie on zaczął całą rozmowę od pytania czy już się zapisałam do gina bo przecież muszę być pod kontrolą niech zbada zrobi badania przepisze witaminy i przede wszystkim ZIELONE ŚWIATŁO no bo przecież miejsce na łóżeczko i pawlacz na pieluchy gotowe
bo jak tylko się dowiuedzieliśmy zaczęliśmy przygotowywać powolutku mieszkanko i może to był błąd może za wcześnie
ale nic na to nie poradzimy tak się stało i choć byśmy bardzo chcieli czas się nie cofnie
i tak milutko minął nam wieczorek przypomniało mi się jak kiedys jeszcze przed ślubem też tak snuliśmy plany
a na koniec maja minie nam 10 rocznica bycia razem

reklama
Witam w niedzielę!

Jak to jest, czy często zdarza się, że po jednym poronieniu babyboomki zaszły w ciążę ze szczęśliwym zakończeniem?

Tak się boję staranek :-(

SONITA ja tez się boję i mino że jeszcze nie zaczęliśmy staranek już się zastanawiam czy wszystko będzie dobrze ale nie wolno nam się poddawać
ja przynajmniej nie zamierzam dziewczyny dały mi dużo siły i wiary
i jak patrze na te wszystki suwaczki to już nie mogę się doczekac swojego

Sonita kochana to zrozumiałe, że sie boisz, naprawde wiele z dziewcząt po pierwszym poronieniu urodziły śliczne różowe bobaski:-)
no ale niestety zdarza sie ze były i 2 i 3 poronienia:-(
dlatego my stare wyżeraczki wciąż powtarzamy robić badanka! chociaz te podstawowe!!!i nie słuchac lekarzy którzy mówia ze sie zdarza! bo moze sie okazac ze przyczyną są hormony tarczycy, czy jakas bakteria a tak naprawde kazda kobieta planująca ciąze powinna takie badania wykonac.

a mnie maz zabrał dzis na przepustke:-) bylismy nad takim stawem, wzielismy leżaczek i przeleżałam 3 godzinki, było super, a teraz leze a męzus robi obiadek:-)

Witam wszystkie Panie bez wyjątku.
Od dwóch dni brak mi siły, non stop mi się spać chce a w dodatku dopadło mnie jakieś przeziębienie ( na pewno nie świńska grypa…ihihih ), mam zatkany nos i drogi oddechowe. Stąd moja niepełna obecność na BB – czytałam ale nie pisałam. Wczoraj byliśmy na zakupkach – mam nowe adidaski J)) na grillu – opiłam się piwka..I było miło..
Z mężusiem staranki trwają, ale raczej pod kątem przyjemności a nie dzidziulki – co będzie to będzie..
Nadal szukam innej pracy, w tej jestem bo jestem – nie mam z niej ani satysfakcji ani przyjemności..

Wszystkim przesyłam duzo ciepełka ( ale nie buziaków żeby nie zarazac )..Brzuchatki – dla was szczególnie dużo spokoju i cierpliwości..A dla starających się duuuzol nadzieji i wiary w to ze będzie dobrze..

Edytko - dziękuję za pamięć..Trzymam teraz za was kciuki, bardzo mocno...

SYLA masz racje ja mialam w ciązy bardzo wysoki poziom tsh teraz spadl ale i ciazy brak i chocb endo twierdzi ze to nie byl powod zbijam dalej tsh i czekam az osiagnie 1.5 i zaczynam staranki bo to jest podono norma dla kobiet chcacych zajsc w ciaze

SYLA masz racje ja mialam w ciązy bardzo wysoki poziom tsh teraz spadl ale i ciazy brak i chocb endo twierdzi ze to nie byl powod zbijam dalej tsh i czekam az osiagnie 1.5 i zaczynam staranki bo to jest podono norma dla kobiet chcacych zajsc w ciaze

Przed ciążą nie robiłam tsh, za to na jej początku - wyszło w normie: 2,47 (norma do 4,2), ale fakt, gdzieś słyszalam, że optymalnie jest 1,5.
To nie ginekolog zlecił mi badanie tarczycy, tylko moja lekarka rodzinna, bo wyszedł mi zaniżony dobry cholesterol a to może się wiązać z tarczycą. Więc zrobiłam tsh i frakcje.

Mogę wiedzieć z ilu tsh zbijasz? I może głupie pytanie: jak/czym zbijasz? Przyjmujesz jakieś leki?

ALISA u mnie problem jest taki że jestem po usunieciu całkowitym tarczycy brałam letrox 50mg w szóstym tyg ciazy zrobilam sobie sama bo przytylam 10kg i jakos tak mnie naszło na badanie
tsh wyszło 7.9 biegiem do endo letrox na 100mg a powtórne badanie tsh 5.4 ale juz po stracie ciaży teraz biore 200mg w tygodniu robie kolejne badania czy spada

a mnie maz zabrał dzis na przepustke:-) bylismy nad takim stawem, wzielismy leżaczek i przeleżałam 3 godzinki, było super, a teraz leze a męzus robi obiadek:-)
No to spędziłyśmy podobnie dzień, tylko, że ja byłam tylko chwilke, ale i tak było supcio!!!!!!!!! wrzuce za chwile fotke, (pod warunkiem, ze nic sie nie spierdzieli)

reklama
to my!!!!!!!!!!!!

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    39,1 KB · Wyświetleń: 68
  • 2.jpg
    2.jpg
    48,1 KB · Wyświetleń: 64
Do góry