reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

M spi
a ja wlasnie po banannie jestem
:)
w piatek do domu napisałabym cos o mojej szefowej ale nie mam normalnie sily
w sobote 2 przymiarka 3 majta kciukasy zeby suknia byla ok:DDD
buziaki Slodizukta :*

reklama
Dziewczynki a jak to jest z tą tarczycą? Jak nazywają sie badania, które wykrywaja czy coś z nia jest nie tak?
No i jak to z hormonami... Czy sa jakies konkretne dni kiedy trzeba je robic
:zawstydzona/y: :zawstydzona/y: :zawstydzona/y:

Szafirku więc 32 dni to już coś..

Asiu tsh, Ft4 i ft3 to tarczyca.
A inne hormony to min prolaktyna, progesteron, Lh, testosteron :eek: i zapomniałam co więcej. Ale ogólnie mi ginek kazał robić hormony między 2-4 dc.

Alicja napewno będziesz wygladać bosko.. bananiaro :eek::rofl2::laugh2:

Asiu tsh, Ft4 i ft3 to tarczyca.
A inne hormony to min prolaktyna, progesteron, Lh, testosteron :eek: i zapomniałam co więcej. Ale ogólnie mi ginek kazał robić hormony między 2-4 dc.

:eek::rofl2::laugh2:

Dzieki Edytko, kurde tak mnie dzis rozstroiła ta lekarka ze szok!!!!! :wściekła/y: kurcze gdyby nie forum to ja bym nic a nic nie dowiedziala, no chyba ze zapisze sie to pani doktor do prywatnej kliniki wtedy mnie skieruje na wszystkie badania - tak uslyszalam od niej!

Asiu kochana jeśli chodzi o wymazy te które miałaś robionę. Jeśli dobrze pamiętam to na ureoplazme i mycoplazme czeka się tydzień a na chlamydie najdłużej bo aż 2 tyg najmniej. Zależy od laboratorium. A jak wyniki wysyłają do innej kliniki to nawet dłuzej bo zanim prześlą itp. Ja byłam w specjalnej od wirusologi i czekałam najdłużej na tą chlamedię 2 tyg.
A pozostałe jak posiew ze sklepien pochwy itp raptem 3-4 dni. Ale jak na NFZ to oczywiście wariaty napewno będę odwlekac.. bo przecież nam było by za dobrze :wściekła/y::angry:

Asiu kochana jeśli chodzi o wymazy te które miałaś robionę. Jeśli dobrze pamiętam to na ureoplazme i mycoplazme czeka się tydzień a na chlamydie najdłużej bo aż 2 tyg najmniej. Zależy od laboratorium. A jak wyniki wysyłają do innej kliniki to nawet dłuzej bo zanim prześlą itp. Ja byłam w specjalnej od wirusologi i czekałam najdłużej na tą chlamedię 2 tyg.
A pozostałe jak posiew ze sklepien pochwy itp raptem 3-4 dni. Ale jak na NFZ to oczywiście wariaty napewno będę odwlekac.. bo przecież nam było by za dobrze :wściekła/y::angry:

no wlasnie, mam sie zglosic za miesiac, dwa... nawet nie mialam mozliwosci o cokolwiek zapytac bo pani rzucila sluchawką... ach.....
jeszcze wpadlam na pomysl, ze pojde do mojego lekarza rodzinnego... moze chociaz mnie na tarczyce skieruję, chociaz watpie.... :no:
a i zadzwonilam dzis do poradni genetycznej i dowiedzialam sie ze po pierwszym poronieniu nigdy nie robia badan, nawet prywtanie chyba ze ktos sie uprze ale oni to odradzaja... :confused: i zebym skupila sie na tarczycy i hormonach....

reklama
Witaj Beatko. I tak wiemy że zawsze o wszystkich pamiętasz. Nie smutaj się bo fasolek również się smuta.
A dlaczego słoneczko tylko dla Szafirka :dry: jestem zazdrosna :-D;-):-):tak::rofl2:

Kasiu(szafirek) :-D:tak:;-)

Asiu na TSH napewno powinnaś wyciągnąć od internisty ale tylko na to bo na Ft4 i ft3 tylko jak będzie podniesiona TSH bo inaczej nie mają podstaw.. nio chyba że u was jest inaczej. Ale wiesz że oni na NFZ są... oszczędni do bólu:wściekła/y::angry:

Do góry