reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

scarlet121 witam, ja takze 2 razy poroniłam samoistnie i 2 razy macica oczyściła sie sama, nie dostałam zadnej odpowiedzi dlaczego tak sie dzieje..... lekarz w szpitalu mi powiedział że czasami natura wie co robi......:wściekła/y:

reklama
Witaj Haniu scarlet. Zobacz sobie na nasz wątek badania po poronieniu. Trudno mi Ci doradzić jakie badnia zrobić. Ale napewno jak dla mnie tarczyce!!! i wszystkie hormony.. przeciwciała antyfosfolipidowe, wymazy na chlamydie, ureoplazme mycoplzmę, jesoo tych badań jest dużo. Sama musisz zdecyodwać co chcesz zrobić. Ja zrobiłam wszystkie by nic sobie nie zarzucić.. i co? I tak się nie udało. Ale przynajmniej wiem ze nic a nic nie przeoczyłam i teraz po 3 poronieniu i tak mase tych badań POWTARZAŁAM!!!! I nie żałuje... bo chcę sie dobrze do ciązy przygotować. Więc tulę Cię .... i decyzja należy do Was.

Iza(Carri) witam popołudniowo.

Dziekkuje,dziekuje,za wszystkie mile slowa. Lepiej tu popatrze co mam jeszcze zrobic i co siemoglo stac. Jak nikt niewie to moze w necie znajde.
Przytulam was mocno!!

Dopiero w czwartek idę do lekarza bo mam wtedy ustawiona wizytę i mam nadzieję ze mi moja ginekolog wytłumaczy i powie wszystko. bo w szpitalu nic mi nie powiedzieli. Pozdrawiam

Chodzę sobie po tym forum , czytam i wiecie co? Nie miałam pojęcia, że tak wiele kobiet ma problem z donoszeniem ciąży. To jest straszne ile kobiet przez to cierpi. I w tak wielu przypadkach nie można pomóc....

Martusionek bez badań raczej nic Ci nie powie ginekolog. Tylko tyle, że tak bywa. Mi i przy drugiej nie byli nic w stanie powiedzieć. Tylko tyle, że mam porobić badania..

martusionek nie licz zapewne na cud.. odnośnie lekarzy. Jeśli to Twoje pierwsze poronienie pewnie zdadzą znów na przypadek!! Ehhh nie licz pewnie na żadne badania z NFZ...nio chyba że zdażyłby się cud. Nie chcę Cię straszyć ale po pierwszym poronieniu niestety nie chcą tknąc palcem.. zdają się na przypadek. Tak najtaniej i najprościej. Ale mimo wszystko trzymam kciuki.

Danula Ty chyba pisałaś (bo już tyle nas jest ze nie pamietam) że chodziłaś prawie miesiąc z obumarłą ciążą. Nie jestem ginkiem ale mój tłumaczył mi że tak nie jest do końca.
Przykład.
Jesteś na usg w 5 tc i jest wszystko ok.
następne masz w 10tc
przychodzisz i ciąza jest wielkości 7tc lub 6tc. ale to nie dlatego że ona się zatrzymała.. tylko ona mogła już być w 8tc a póżniej nastąpiło zatrzymanie np serduszka i ona obumiera i się cofa.. i jak Ty przyszłaś w 10 tc pokazało że to 7tc. A tak naprawdę jeśli jest mało usg to jest to trudno określić. Ale w tak wczesnych ciązach to nie jest aż tak konieczne.. czy to był 6 czy 8tc.
Ale się wymądrzyłam :blink:

ale ja nawet nie wiem o żadnych zaleceniach co mogę robić i takie najprostsze rzeczy nic. czy mogę podnosić coś ciężkiego ?A o badaniach wiem trochę czytałam

reklama
Słodziutka nie przejmuj się, myślę, że tak naprawdę to nikt nie powie nam od czego zależy donoszenie ciąży.

A powiesz ile mniej więcej kosztują Cię te badania, które robiłaś po poronieniu?

Do góry