reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

dzien dobry!
sliczna u mnie pogoda, wczoraj tez było ładnie, i chciłam sie wybrac na rower, ale mezus wrócił o 19 do domku, i padł na ryjek wiec go nie meczyłam tylko obejrzelismy film i spac...moze dzis nam sie rowerki udadza

mam problem z chlamydią! moze któras z was mi to wyjasni...nie maiałam robionego testu na obecnosci wirusa, wiecnie wiem czy mam czy nie....ale....poczytałam troche w necie i wiem ze objawy sa bardzo rozne, u mnie wystepuja te nie zwiazane z układem płciowym (szeroko pojetym)...tzn mam permaneentne zapalenie spojówek...przeczytałam ze taki objaw wystepuje głównie u niemowlat, ale ja mam zapelenie spojówek co 2-3 tygodnie...badanie zrobie 14 maja, jak bede u ginka, ale moze ktos wie jak tym paskudzctwem sie mozna zarazic?

reklama
gin mi mówił że chlamydią to pciowo pciowo
Własnie miałam te wszyskie nieprzyjemne badania.
wyobraźcie sobie że lekarz musi pobrać materiał z szyjki a u mnie szyjka pozamykana na 4 spusty................więc jak pobierała mi położna to myślałam że wyskoczę z tego fotela. Zreflektowała się i powiedziała że to boli niestety. Kurcze nie byłam przygotowana na taki ból, aż dziecko znieruchomiało w brzuchu bo nie wiedziało co i jak. Na szczęście była bardzo fachowa bo żadnych sensacji ani plamień po tym nie miałam.
Na wyniki czeka się około 7 do 10 dni. Prywatnie badanie kosztuje około 40 zeta (przynajmniej w krakowie)

Dlaczegotak Ja dołu na sesji raczej nie pokażę. Przyodzieję sie w jakąś płachtę:-D:-D. Góra co najwyżej w biustonoszu, no chyba że mnie małżonek zasłoni :)
jak narazie się zastanawiam nad koncepcją co i jak.
a sesyjka tak jakoś maj jak tylko cieplej będzie

no i jak plciowo, skoro od 2 lat sypiam z tym samym chłopem:-)

no chyba ze zaraziłam sie wczenisej albo on??

mozliwe to? ze przez2 lata byłam bezobjawowa?

Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do swojego grona. Jeszcze tydz. temu byłam na grudniówkach08...
W zeszłą środę w nocy dostałam krwawienia.Z mężem przeryczeliśmy całą noc a rano pojechaliśmy do szpitala. Przyjął mnie mój lekarz, zbadał zrobił usg i powiedział, że widać echo serca, że plamienie może się zdażyć, tym bardziej, że przypadał dzień miesiączki. Przepisał duphaston, nospe i kazał odpoczywać. Niestety ja krwawiłam coraz bardziej, a ból brzucha był okropny.W niedzielę już wiedziałam, za dużo krwi, za mocno bolało podbrzusze. We wtorek znowu szpital, badanie i słowa lekarza; pęcherzyka już nie ma. Poroniła Pani. Nie udało się za pierwszym razem....
Zabiegu nie miałam, organizm sam się oczyszcza. W pon. mam iść na kontrolę, sprawdzą czy trzeba robić zabieg.
Nie śpię, nie mogę jeść tylko przełykam słone łzy.
Aniołku czuwaj nad nami.

allaa....kazda z nas doskonale wie o czym piszesz...kazda z nas przezyła to samo...ja trzy razy....bol nie zniknie, ale z czasam nauczysz sie z nim zyc...musisz sie nauczyc....a zapewne niedługo dołlaczysz do grona szalonych mamusek...dasz rade alla! kobiety są silne!musimy takie byc!

oj racja z tym marudzeniem to fakt, bardzo się cieszę ze jest takie miejsce gdzie można marudzić do woli.
Ptaszyna kilogram w twoim stanie przysparza tylko uroku a nie szpeci...:)

reklama
witam dziewczynki w ten piekny poranek. choc wiem ze nie dla wszystkich moze sie on takim wydawać - allaa przytulam Cie mocno. wiemy co przezywasz teraz, każda z nas to przezyła. ja ponad miesiąc temu tu trafiłam,a miałam być październikowa mamusią, a zostałam aniołkową. znalazłam tu wsparcie i zrozumienie. ty też je znajdziesz. pisz tylko do nas jezeli bedziesz czuła taka potrzebę.
modroklejka - ja tez wczoraj miałam isc na rowerki z męzusiem i tez późno wrócił z pracy i na chęciach tylko zostało. moze dzis sie uda.
co do chlamydii to dostałam od mojego gina ulotke na tem temat. do zakazenia dochodzi przez kontakty seksualne. zazwyczaj nie ma zadnych objawów choc czasem moga wystepowac zmiany wygladu wydzieliny z pochwy, niewielkie bóle w dole brzucha, ból przy stosunku, ból i pieczenie przy oddawaniu moczu i rzadko krwawienia miedzymiesiaczkowe. a u noworodków powoduje zapalenie spojówek i zapalenie płuc.
leczy sie oboje partnerów.
ja mam isc na ten test w czerwcu do mojego gina, kosztuje 40 zł. dlaczego dopiero wtedy, nie wiem.
a teraz z innej beczki. dowiedzialam sie dzis ze urodziła zona kolegi mojego meza, tez ja znam. i tu sie zdziwiłam swojej reakcji. nie płakałam tylko sie ucieszyłam ze wszystko jest w porzadku ale szpileczka jednak ukłuła w serduszko. szpileczka zazdrosci ale i chęci, ja tez tak chce.
wiec apel do naszych zaciążonych koleżanek z forum. bardzo prosimy o pisanie o waszych ciażach, uczuciach jakie przezywacie, nawet dolegliwościach. to dla mnie przynajmniej duzy wirtalny kopniak naprzód. pozatym w końcu tez bedziemy przezywać to co wy, tylko troszeczkę później. buziaczki dla wszystkich, szczególnie dla allaa ona w szczególności potrzebuje dzis wsparcia.

Do góry