reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
ty sie edytko nie smiej...po urodzeniu małego bedziemy mieli tylko 14 dni na zdecydowanie sie....

ja nie wiem...moze po prostu nadam mu numer???:baffled::baffled::baffled:

:-D:-D:-D Ja się śmieje??:-):-):-):-) ja się nie śmieje!! Ja mam tylko tak śmiesznie wyglądająca twarz:-D:-D
Numer.. może być 007!!!!! Napewno oryginalnie :rofl2:

Angelko chodziło o badanie kariotypu ono wyklucza wszelkie wady genetyczne.

kurcze nie słyszalam o takim badaniu, gin nic nie mowila... a chyba ona powinna zlecic? mialam tez robiony test podwójny, wiec takze wykaże czy mogła byc wada genetyczna

Aneglko - Co do cytomegali.To jest wirus który może być przyczyną poronienia.
Przebycie choroby nie chroni w pełni przed powtórnym zakażeniem, jednakże w czasie ciąży najgroźniejsze jest zakażenie po raz pierwszy.Zrób sobie badania w dwóch klasach IgG i IgM jak pisze na dole (wkleję) i dowiesz się czy chorowałaś na cytomegalie. A jeśli byłaś chora w ostatnich 3 miesiącach to MOŻE być to przyczyna poronienia.
Ale właśnie z tym wirusem jak z katarem. Tak mi tłumaczył ginek. Dzisiaj jest - jutro nie ma. Stąd jak zrobisz wynik czy np dzisiaj nie jesteś "chora" to już w następnym cyklu starankowym ten wynik jest nie ważny i musisz znów Go robić.

Kariotyp robi się na NFZ po trzecim poronieniu. Ja robiłam prywtanie po 2 i teraz powtarzam raz jeszcze po 3 poronieniu. Chodzi tutaj o to czy Ty i Mąż jesteście nie obciążeni genetycznie. Bada się chromosony.

oj edytko...

ostatnio spotkałam sie z imieniem Brajan-pisownia dokładnie taka jak widzicie...wiec moze Dżejms? jak Bond.... albo Dżon-jak Rambo....

Bo włąsnie te wszystkie wirusy moga przyczynić się do powstania jakieś wady genetycznej a jak się oboje przebadacie z mężem to będziecie wiedzieć czy nie "wisi" nad Wami z góry złe połączenie się genów i tym samym np poronienia samoistne czy chore dzieci. Ja to tak rozumiem ale lekarzem nie jestem. Jak któraś wie lepiej niech podzieli się.

A moze po prostu jak JURAND ze Spychowa z Krzyżaków ..albo Maćko z Bogdańca :-D:tak:;-):rofl2: ależ mam ubaw, wybaczcie :zawstydzona/y::zawstydzona/y: ale to fakt. Wybór imienia to nie przelewki:tak:

reklama
Do góry