reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

dosia24 jak egzamin zdasz go bo z tego co widze jestes 1983 a wiem ,ze to wspaniały rocznik hihi a z jakiego miesiaca?.
Nie boj sie przeciez dzis sie dowiesz co i jak.... bedziesz mogla planowac swoje malenstwo.A co do tych cykli i wszystkiego to z tego co widze to kazdy lekarz mowi inaczej wazne jest jak organizm u Ciebie sie przygotowal i zregenerowal.Kazdy jest inny:)Ja jutro mam wizyte w szpitalu wcale o niej nie mysle bo wiem co bede mi robic i wiem ,ze uslysze nastepna metode na usuniecie mojego dzieciatka.Boze wiesz tak chcilabym miec to za soba. Oni mnie mecza psychicznie....moze to nowa metoda na pacjenta by zwariowal psychicznie wtedy nie na ginekologie tylko psychiatrie.

reklama
Dilajla jak juz napisałam Dosi wiesz te 6 miesiecy to chyba rzucaja na odczep.Zobacz ja ma po metroteksanie 6 m, ty po poronieniu słoneczko masz 6 miesiecy no i po laparospoki tez maja 6 m.Wiesz wydaje mi sie ,ze to zalezy od kobiety jak szybko jej organizm sie regeneruje i od wynikow badan.Szczerze moze to glupie ale wiem ,ze nie wytrzymam 6 miesiecy.

Mi ostatnim razem lekarz ten najpierw powiedział, że 6 miesięcy, ale powiedziałam, że dla mnie to za dużo, bo jestem pewna, że za pierwszym razem nam się nie uda, to w końcu zmiękł i powiedział, że 3 miesiące to jest minimum jakie powinno się odczekać. Wiecie z tym gadaniem, że jest większe ryzyko jak zajdzie szybciej to już sama nie wiem. Bo patrząc na mnie to pierwszy zabieg miałam na początku czerwca 2007, a potem w lutym zaszłam w ciążę i też nic nie wyszło... Zaczynam myśleć, że jak ma być zdrowa ciąża to choćby nie wiem co to się utrzyma, a jak ma być coś nie tak to można stanąć na głowie i to też nic nie da. Chcę zrobić badania, żeby wiedzieć na czym stoję, ale nie wiem czy do tego czasu będę się zabezpieczać... bo strasznie pragnę mieć dziecko. To takie trudne podjąć taką decyzję, bo zdaję sobie sprawę, że potem gdyby coś było nie tak to będę mieć pretensje tylko do siebie.

A jest przecież wiele babek, które od razu zaszły w ciążę po pierwszej @ albo wcześniej i mają zdrowe bobasy. Sama znam taki przypadek... Więc bądź tu człowieku mądry...

Każdy mówi że tak musiało być, najsmutniejsze jest to że nikt nie rozumie że mi nie wystarcz że tak musiało być...
Wszyscy do okoła czekają na swoje maleństawa a mojego już nie ma... Mój brat będzie miał pociechę we wrześniu a ja miałam mieć w pażdzierniku... Teraz może nie jest tragicznie bo jest jeszcze Kacper... ale co będzie w październiku... tego się boję ....

Dilajla, niech nikt Ci nie wmówi, ze jesteś egoistką!!!!!:angry: Jesteś cierpiącą kobietą,. a tych co tego nie rozumieja, a mają dzieci, zapytaj się, co by czuli, gdyby ich dziecko nagle zmarło, to jest dokładnie taka sama sytuacja, bo dziecko się kocha już od pierwszego momentu w którym się o nim dowiadujemy i ta miłość nie mija!

Też mam czasami wrażenie, że niekórzy nie uważają naszych dzieci za dzieci... a nas za matki... Kiedyś jak się w pracy wywiązała rozmowa o wychowaniu dzieci i powiedziałam, że jestem przeciwna biciu dzieci, bo uważam, że można je bez tego wychować na dobrych ludzi, trzeba jednak być konsekwentnym to wiecie co usłyszałam, że porozmawiamy jak będę miała swoje dzieci... Łzy mi w oczach stanęły. Teraz już raczej nie wypowiadam się na takie tematy przy osobach, które mają dzieci, bo nie chcę tego usłyszeć po raz kolejny. Ludzie są straszni. Uważam, że mam prawo mieć swoją wizję na wychowanie dziecka, chociaż moje dzieci musiały odejść...
Szafirek ma racje, te osoby, które przez to nie przeszły niestety często nie rozumieją jaki to ból, że to strata dziecka, tego, na które się tak bardzo czekało i które kochało się od początku. O którym się myślało jakie będzie, do którego się mówiło odkąd się dowiedziało, że w nas jest, na które nie można się było doczekać kiedy się urodzi i które niestety musiało odejść zbyt szybko.

Oj kobietki ciężki ten nasz los.............
Powiedzcie mi czy teraz też zażywacie kwas foliowy nawet jak mamy zacząć starania za parę miesięcy?

reklama
Do góry