reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Pixelka, spokojnie jeszcze trochę i brzuszek wyskoczy!!! Wczoraj widziałam się z koleżanką, która jest w 17 tygodniu i też po niej nic nie widać.

Selenka i Aga_Irl widzę, że brzuszki zaczynają rosnąć :))).

Aga_Aj cieszę się, że się odezwałaś. Buziak dla Ciebie.

Tulę nowe dziewczynki, piszcie do nas, bo to forum działa jak terapia. Mi bardzo dziewczyny pomogły i nadal mnie wspierają.

reklama
Dziś pojawiam sie jedynie na dobranoc... Stwierdzam, ze to jednak dobrze, że mnie lekarz na 2 dni zwolnienia lek. namówił, bo przy takim sniegu nie dojechalabym raczej do pracy...

Dzień spędziłam w większej części na ... ODŚNIEŻANIU :) Pozostałą część na urodzinach chrześnicy... która ma w oczach dwa diabliki :))) Patrzy na miseczki, oczka się błyszczą, łobuzerski uśmieszek i BACH! miseczki na podłodze :))))

Ale macie śliczne brzuszki :) A zdjęcia usg... mrrrrrrr CUDNE!

Ja swój przepuklinowy próbuję zgubić (przepuklina oczywiście głodowa jest heheehe)... niby 4kg mniej, a jakoś średnio tą różnicę widać. Najwyraźniej zrzucić trzeba więcej :)))) Z drugiej strony planuję mieć calkiem niedługo znacznie większy brzuszek... aczkolwiek z przyczyn zupelnie nie żywnościowych :)

Kamyczki dają się we znaki, jeździ mi coś po nerze i to nie jest milutkie uczucie. Jutro idę jeszcze raz wyniki zrobić, a pojutrze do kontroli. Oczywiście planuję zakup skakanki - skakanie dobrze robi kamyczkom :)))) w glowę zachodzę, gdzie będę skakać (w końcu kiedy ostatni raz skakałam, by się pozbyć kamyków, mialam 8 lat i mieściłam się swobodnie w piwnicy... dziś w piwnicy haczę o sufit...). Być może zamiast skakanki pobiegam po schodach (sposob na kamyczki z czasów studenckich, ale wtedy na 4 piętrze mieszkałam) ...

Poza tym cycki mnie bolą... Znaczy, że dzięki choróbsku @ szybciej dostanę??? ... bleeee...

No, to... tyle ... Jutro się odezwę. Zaplanowałam już obiad dla Lubego, bo ostatnio nie jestem dla Niego dobra (właściwie, jeśli mam być sprawiedliwa, to straszna sucz ze mnie). Więc jutro na obiad będzie pieczona w białym winie i pomarańczach ryba (karp, karpia mrożonego Ci u nas dostatek) z pieczarkami.

OK, kończę monolog! Idę się z Lubym poseksować pod prysznicem!!!! (zaletą zaaplikowanych przez lekarza medykamentów jest to, że mnie nic nie piecze wieczorem i sobie mogę męża poużywać hahahahaha... poza tym sikam na niebiesko)

Dobranoc!!!!! Tulę Was mocno, aczkolwiek zupełnie aseksualnie!!!!

Spijcie dobrze!!!
Nowe dziewczynki przykro że sie tu spotykamy.... Nie martwcie się może spotkamy się też na staraczkach ;-)
Cyniczna niezły sposób na kamienie :-D

Witam wszystkie dziewczynki i każdą tule;-)

Nowe dziewczynki witam na forum, chociaż przykro mi, że w takich okolicznościach.Tulę do serduszka...

Aga Irl, Selenko, Pixelko śliczne macie brzuszki:-) A ty Pixelko jeszcze się zdziwisz jak ci piłeczka wyskoczy. Moja babcia dowiedziała się o tym, że moja mama jest ze mną w ciąży w 7 miesiącu:-)A mieszkały wtedy razem.:-D W 9 miesiącu za to moja mama miała taki wielki brzuchalek jakby miała bliźniaki:-D
Więc wszystko jeszcze przed Tobą:-DChociaż moja siostra cały czas miała mały brzuszek...:sorry2:Więc różnie to bywa;-)

Ja mam teraz 2 @ po zabiegu.I tak się zastanawialiśmy z M, czy po 2 @ można zacząć staranka???Jak Wy kochane myślicie. Na kontroli lekarz powiedział,że wszystko jest ok.I powiedział,że po 3 @ . Będę Wam wdzięczna za wyrażenie Waszego zdania

Dzielnie Was podczytuję i jestem na bieżąco, ale jakoś ostatnio nie mam weny.

Słodziutka widzę,że dzielna z Ciebie kobieta.A remont już na finiszu? Dużo jeszcze zostało?

Gabi trzymam kciuki za wizytę...Ty też dzielna kobieta jesteś...Trzymaj się cieplutko.Pogłaszcz brzuszek i poproś maluszka ode mnie,żeby był grzeczny i ładnie siedział w brzuszku do terminu;-)

Wszystkim dziewczynką przesyłam buziaki i cieplutkie pozdrowienia

Dobranoc

Hej Dziewczynki:)

U nas biało... aż chce patrzeć przez okienko :) Dzisiaj jak wyszłam z psiakiem na spacerek to nie chciała do domu wracać bo śnieg to ona uwielbia...trza było na siłę zaciągnąć z powrotem ;-) Mały Osioł z niej :-) a wyglądała jak mały bałwanek :blink:

a potem do wanienki i bede sie leni a co :-) trzeba korzystac puki można

zazdroszczę... ja niestety wanny nie posiadam... a lezenie w niej z dobra książką to to co anetki lubia najbardziej ;-)

also piękny dzieciaczek :-D

chyba rzeczywiście jest sie le[piej dowiedziec poźniej nie stresuje sie człowiek nie zaglada co chwile w gaciory a tak kazda godzina to obawa ach ....

a ja cieszyłam się że dowiedziałam się tak wczesnie... mimo że się nie udało... ale od początku mogłam się o siebie zatroszczyć, zmienić dietę na zdrowszą i co najważniejsze przestać palic :happy:

katya witam i mocno przytulam

Ja mam teraz 2 @ po zabiegu.I tak się zastanawialiśmy z M, czy po 2 @ można zacząć staranka???Jak Wy kochane myślicie. Na kontroli lekarz powiedział,że wszystko jest ok.I powiedział,że po 3 @ . Będę Wam wdzięczna za wyrażenie Waszego zdania

Mnie gin powiedział że najwcześniej można się starać po 3-4 miesiącach... a najbezpieczniej po 6. Ale również stwierdziła że poczekamy na wyniki badania histopatologicznego i wtedy zadecydujemy o dalszych badaniach itp...

Dziewczyny... prześliczne macie brzuszki... zazdroszczę ale tak zdrowo :-)

Ja od dzisiaj przechodzę na dietę... bo w ciągu tych ponad 2 miesiącach (ciąży) dosyć dużo przytyłam... co prawda po zabiegu trochę mi spadł brzuch (być może macica się skurczyła z powrotem) ale jakoś tak nieswojo się czuje:baffled: Mój M mój że przesadzam ale ja i tak swoje wiem :sorry2: co prawda w ciuchy sie wszystkie swoje mieszczę ale co tam... pare kilo mniej nie zaszkodzi :happy: Więc proszę o trzymanie kciuków... bo od dzisiaj zero słodyczy (jej...kawa bez ciasteczka...:-() Zastanawialam się też nad robieniem brzuszków, skakaniem na skakance czy pływalnia... ale trochę boję się teraz tego zaczynać... gin powiedziała mi żeby się absolutnie nie przemęczać, nie dźwigać... prawda to ?? Wiecie coś na ten temat...? bo w końcu już trochę czasu minęło od zabiegu... A ja nioe chcę znowu przesadzać... bo mnie ciągnie do "roboty" a tu nawet mój M mi prania na strych wynosić nie pozwoli :baffled:

Pozdrawiam Was wszystkie gorąco w ten mroźny poranek :-)

Dzień Dobry. Nadal pada za oknem.
Mam prośbę. Do niedawna brałam kwas foliowy 4 mq, czyli więcej niż tradycyjnie. Niedawno lekarz kazał mi się przestawić na folik, tam jest 0,4 mq. Ale nic w tym nie byłoby dziwnego gdyby nie fakt, że od tej zmiany bolą Mnie nogi. Nie śpię w nocy, kręcę się, istny koszmar. Nigdy tak nie miałam. Wyczytałam dziś w necie o zespole "niespokojnych nóg" występujących czasem u kobiet w ciązy z niedoborem żelaza, ale nie wiem co o tym mysleć. Idę dziś do lekarza to wypytam, ale może spotkałyście się z podobnym problemem? Byłabym wdzięczna za pomoc.
Serdecznie pozdrawiam WSZYSTKIE i dzięki za komplementy o brzuszku, też go lubię:tak::rofl2:

Witam z mroźnych Kaszub!!!!

Kurcze, dziewczyny, u nas w nocy było -20 st, aż mi woda zamarzła w piwnicy:baffled: no i mam saharę, czekam na męża bo miał przywieźć taką specjalną dmuchawę żeby odmrozić rury, ale jak pojechał o 7:20, to jeszcze go nie ma( pewnie go w firmie zatrzymali, bo w takich mrozach to nie potrafią odpalić samochodów) a on biedak w taki mróz tam pojechał i to bez sniadania....

Cięzko coś poradzic bo każda z nas jest inna.Ja poroniłam w 15tyg i gin powiedział mi że po 1 @ możemy się znowu starać.Drugi powiedział że absolutnie że w tak wysokiej ciąży to dopiero po 6miesiącach.My zaczęliśmy po 1@ i jak widac do dzisiaj nic.Jeśli wszystko jest w porządku to myslę,ze nie ma na co czekac,jeżeli tylko ty czujesz się gotowa to do dzieła,organizm sam wie kiedy jest najlepszy moment.

reklama
a u nas taaakkkaaa zima ;-) (na zdj ja z moją kundliczką Nuką" ) :-)

1008654zg3.jpg

Do góry